"רותמת את תלת המימד של המבנה לטובת הנראות הסופית"
תכנון הכולל דיאלוג בין חוץ ופנים, איזון בין אלמנטים, נפחים וממדים ושילוב חומרים עשירים וטקסטורלים, שיוצקים שפע של אופי בחלל- ביקור בעולמה של האדריכלית נירית ברנר
תכנון הכולל דיאלוג בין חוץ ופנים, איזון בין אלמנטים, נפחים וממדים ושילוב חומרים עשירים וטקסטורלים, שיוצקים שפע של אופי בחלל- ביקור בעולמה של האדריכלית נירית ברנר
אדריכלית נירית ברנר // צילום: טרנד 54
במהלך העשורים האחרונים יצרה האדריכלית נירית ברנר פרויקטים חשובים ומרכזיים במשק הישראלי בהם פרויקט מיני ישראל בלטרון, מרכז השידור ומשרדי חברת YES, חברות הייטק ותרופות בינלאומיות כגון אורקל ו Glaxo Smitekline בהתאמה ועוד רבים. כיום היא עומדת בראש המשרד 'נירית ברנר אדריכלים'.
"אומנם באתי מרקע של אומנות אבל בפועל, את לימודי האקדמאיים התחלתי בכלל בלימודי מחשב ומתמטיקה", היא מספרת על הדרך שעשתה, "מצאתי את עצמי נמשכת לשילוב שבין שני העולמות כך מצאתי את עצמי בפקולטה לאדריכלות. תוך כדי הלימודים מצאתי את עצמי מרותקת למפגש ולשיח בין אנשים, לחקר המשותף של הסביבה והחלל וחיבור ומפגש בין אלמנטים שונים. הבנתי שלצד תכנון המעטפת האדריכלית יש משמעות רבה לעיצוב הפנים, הבנתי שאני רוצה לבטא את האסתטיקה והחזון שלי בכל המישורים וליצור דיאלוג בין המבנה לפנים".
ברנר ידועה כאדריכלית שחושבת מחוץ לקופסה. היא מעידה על עצמה כמי שלא מפסיקה להתרגש מאלמנטים, טכנולוגיות וחומרים חדשים אותם היא רותמת ליצירת מרחבים מודרניים, מעניינים ומרגשים. היא גם אינה נרתעת מאתגרים הניצבים בפניה כחלק מהמבנה, בפרט אלה הקונסטרוקטיביים. היא משכילה לנתב את הסיטואציה לטובתה על מנת ליצור מאותו אלמנט את אחד ממחוללי החלל המרכזיים. כך למשל בפרויקטים עליהם היא אמונה הופכים עמודים לאלמנטים דקורטיביים מובילים: "אני מוצאת את עצמי מתחברת לסגנון המודרני. אני רותמת את תלת המימד של המבנה לטובת הנראות הסופית ומשלבת מוטיבים מיוחדים ופרופורציות מתקדמות אותם אני מיישמת בעזרת חומרים שחלקם שונים ממה שאנחנו רגילים לראות. בכל מקרה, מה שעומד לנגדעיננו הם צרכי הלקוח באותו מבנה, החזון צריך להתייחס לפני הכל לפונקציה ולצורך, בין אם מדובר במשפחה עם ילדים צעירים או אנשים שמשתמשים בביתם גם למשרד – יש לדעת לשלב בצורה הטובה ביותר: פונקציונאליות ויופי", היא מסבירה.
לשיטתה, עצם העובדה שמשרדה מטפל בפרויקטים שונים ומגוונים כמו בתי חולים, משרדים, מגורים וכיוב', מאפשרת למשרד להתנסות בתחומים מגוונים ובד בבד להביא לכדי ביטוי בכל פרוייקט את הידע שרכשו בעולמות תוכן אחרים ובכך, הם מספקים ערך מוסף לתכנון: "לדוגמא אם אנו מתכננים מרחב מגורים אנו משלבים בו גם את הידע והניסיון שיש לנו בשטחים ציבוריים על מנת למקסם את התכנון של החלל", מסכמת ברנר.
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן