אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר

נתניה: 250 מ"ר של נוף לים ועיצוב מהוקצע

אדריכל טל אוחיון התבקש לעצב שתי דירות מחוברות ויצר מסגרת חלל בהירה שמדגישה את הנוף לים

מגדילים 19.11.2018

תכנון: טל אוחיון // צילום: עודד סמדר

בקו ראשון לים בנתניה, נהנית הדירה הגדולה מהנוף המרהיב הנחשף ממנה. תוצאה של חיבור שתי דירות, עם סך בן 250 מ"ר, מה שסיפק לאדריכל טל אוחיון מרחב תכנוני, תוך שילוב מקשר כלשהו בין החללים, שיכול להיות חומר או אלמנט צורני, אשר ישווה תחושה זורמת וממד אינטימי יותר , למרות המרחב.

אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר
אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר

מסגרת חלל בהירה עם נוף לים
במעטפת הריקה שקיבל לידיו, נתבקש אוחיון לייצר את הפונקציות המשותפות כמובן (סלון, מטבח ופינת אוכל), ארבעה חללים פרטיים ששניים מהם הן סוויטות מרווחות עם חדרי רחצה ושירותים צמודים (יחידת הורים ויחידה נוספת לאירוח), והשניים האחרים הם חדר ילדים וחדר משחקים שיכול לשנות את ייעודו עם הזמן; וכן חדר רחצה נוסף ושירותי אורחים.

אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר
אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר

עם נוף הים שנשקף מקומה 17, הקונספט היה לייצר מסגרת חלל בהירה ונקייה שתדגיש את נוכחותו ולא תתחרה בו, תוך בחירה בצבעוניות סולידית של גווני אפור וגרז',  תאורה מינימליסטית ומשחקי מט ומבריק. פורניר הטיק נבחר למוטיב מקשר, הממוקם בסלון, במטבח ובפינת האוכל, כמו גם בשירותי אורחים ופינת המשפחה.

עיצוב מהוקצע לסלון
בעת הכניסה לבית נפרש לנגד עינינו אזור הסלון , עם עיצוב נקי ומהוקצע, הנשען על פלטת גווני אפור וגרז' ומשחקי מט ומבריק. ריצוף באריחי קרמה מרפיל מלבניים, תאורה מינימליסטית ופריטי ריהוט אנינים. המטבח ופינת האוכל נגישים אחד לשני, כאשר הצבע השחור הינו מוטיב המקשר בין השניים. פינת המשפחה החמימה מחברת בין האגפים הפרטיים לבין הציבוריים של הדירה. קיר פורניר מהווה רקע למראה עגולה גדולה השוכנת בגומחה.

עיצוב נקי ומהוקצע // צילום: עודד סמדר
עיצוב נקי ומהוקצע // צילום: עודד סמדר

בדים וריהוט
פריטי הריהוט והנוי המודרניים, משלבים בדי ריפוד ועור, זכוכית ומתכות כנירוסטה או ברזל צבוע ובחירתם המוקפדת עונה על הניקיון והסולידיות של הקונספט האסתטי. במטבח מרווח משתלבות חזיתות בגימור ניולק ויחידת אי ענקית באורך 6 מטר, עם חללי אחסון מוקפדים.

חדר הרחצה המרווח // צילום: עודד סמדר
חדר הרחצה המרווח // צילום: עודד סמדר

גם בפרוייקט זה ניכרת אהבתו של האדריכל טל אוחיון לעבודות נגרות מורכבות שבאים לידי ביטוי כמעט בכל אחד מחללי הבית השונים.  חדר הרחצה המרווח שנכלל בשטחה נחלק לאזורים: אזור הכולל יחידת כיורים ואמבט פרי סטנדינג שקירותיו מחופים בצבע טיח אפור ולריצופו משמשים אריחי פסיפס בגווני שחור לבן ואזורי שירותים ומקלחון מחופים לוחות שחורים המופרדים ממנו, כמו גם זה מזה, באמצעות דלתות זכוכית.

חדר הארונות שבשטח היחידה מכיל דלתות מראה שמספקות תחושת מרחב. ויטרינות גדולות פונות למרפסת וגם הן מחדירות פנימה את הנוף המרהיב המשתקף.

אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר
אדריכל טל אוחיון // צילום עודד סמדר
חדר רחצה נוסף // צילום: עודד סמדר
חדר רחצה נוסף // צילום: עודד סמדר

 

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות