האם אופן ספייס הוא בהכרח מקום רועש ואיך מקיימים העובדים שיחות אישיות?
קיימת דרישה מהשטח לעמדות עבודה חמות, שיכולות לשרת ולשמש כמה אנשים בימים שונים, והרבה עמדות משותפות לעבודה יחד וכמובן עמדות מעוצבות לשיחות זום – אופן ספייס הדור הבא
קיימת דרישה מהשטח לעמדות עבודה חמות, שיכולות לשרת ולשמש כמה אנשים בימים שונים, והרבה עמדות משותפות לעבודה יחד וכמובן עמדות מעוצבות לשיחות זום – אופן ספייס הדור הבא
בעידן בו כל מ"ר יקר, גם בענף המשרדים, מדברת אדריכלית מרינה רכטר רובינשטיין ממשרד REMA אדריכלים על עתידו של האופן ספייס והאפיונים השונים שלו בהתאם לפעילות החברה: "אין ספק שבעידן הנוכחי האופן ספייס הוא עדין דרך העבודה היעילה ביותר בקרב רוב החברות במשק. הוא חי, בועט, קיים ונושם", היא אומרת, "כמובן, שהוא מגיע בסקלות שונות, אותן אנו מאפיינים בהתאם לחברה ולצרכיה השונים. ישנן חברות שמעודדות את האופן ספייס בצורתו הקלאסית ואחרות בדרכים שונות שמספקות פחות פרטיות במרחב".
איך מתאימים את עמדות העובדים לדינמיות של שוק העבודה?
"המשרדים עוברים היום למודל היברידי ולכן קיימת דרישה מהשטח לעמדות עבודה חמות, שיכולות לשרת ולשמש כמה אנשים בימים שונים, והרבה עמדות משותפות לעבודה יחד וכמובן עמדות מעוצבות לשיחות זום. הקורונה הביאה לחשיבה ותכנון אחר של המשרדים, והאופן ספייס מאפשר לתת את הפתרונות לצרכים המשתנים של המשרד".
האם ניתן לייצר סביבת עבודה רגועה?
"האופן ספייס, לצד העיצוב המרווח שמאפיין את מרבית המשרדים, מאפשר סביבת עבודה נעימה. בזכות מחיצות ופתרונות אקוסטיים ניתן לספק לעובד סביבת עבודה נעימה של ביחד ולחוד, ולצד זה גם פתרונות היגיניים. כמובן שהאופן ספייס תלוי באופי העבודה של המשרד, והוא מצויין כאשר נדרשת אינטראקציה בין העובדים.
"לא ניתן שלא להתייחס לשיקול הכלכלי ולעבודה שבזכות האופן ספייס יש חסכון במקום, לעומת אספקת חדר לכל עובד. בכל אופן לצד עיצוב ותכנון האופן ספייס, חשוב לתכנן חדרי ישיבות או חללי עבודה קטנים, תאי טלפון אישיים, כדי לספק לעובד פרטיות ובו זמנית להתחשב ביתר עובדי החברה".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן