banner
רונית טל // צילום: שי אדם
רונית טל // צילום: שי אדם

ספיישל עם מעצבת הפנים רונית טל

מדור ספיישל מכיר לקוראיו באופן אישי את האנשים שמאחורי העשייה בתחום האדריכלות, העיצוב והסטיילינג

תמונה: רונית טל // צילום: שי אדם

מדור ספיישל מכיר לקוראיו באופן אישי את האנשים שמאחורי העשייה בתחום האדריכלות, העיצוב והסטיילינג.

והיום ספיישל עם רונית טל, מעצבת פנים, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב פנים.

זיכרון מתחילת הקריירה: בגיל 20 לאחר הצבא עברתי להתגורר בהונג קונג ויפן, שם שהיתי חמש שנים. שם נידבק החיידק של האסתטיקה. נחשפתי למבנים המונומנטליים, לאדריכלות במיטבה, שם נחשפתי לכל היופי והניקיון הוויזואלי. חזרתי ארצה, למדתי עיצוב פנים, עבדתי במקביל בתחום.  במקביל ללימודים, בניתי את הבית שלי, רציתי סוג של הכלאה בין בית למוזיאון. הבית פורסם באחד המגזינים ובן לילה קיבלתי המון פניות. ההשראה לביתי היה פרויקט של זהה חדיד – תחנה לכיבוי אש.

מה מניע אותך: העשייה, היצירה, כשאני אעבור מהעולם הזה אני אמשיך להישאר כאן ולהטביע את חותמי.

פרויקט אהוב בכל הזמנים: "הבית שלי. כשבניתי את ביתי, התכנון שלו ריגש אותי. הבנתי שהחוץ והפנים הינם מקשה אחת. הפרוייקט האישי הזה, שרקם עוד וגידים לפני למעלה מ 20 שנה, מהווה אבן דרך לעבודתי."

עקרון שלא תתפשרי עליו: "להפתיע ולרגש מחדש. אני נוסעת לחו"ל, מבקרת בתערוכות, מתעדכנת. אופנה, מחול ואמנות מהווים עבורי השראה. אני משתדלת בדרך זו או אחרת ליצוק תכנים חדשים בפרוייקטים."

משהו אחד שהיית משנה במקצועהתהליך הבירוקרטי הארוך והמייגע מול הרשויות, שלעתים "תוקע" את התהליך. אם הייתי יכולה הייתי רוצה יעילות.

הכי אהוב עלייך בעבודה או בחיים: "אני אוהבת את הסיעור מוחות בתחילת הדרך, ערבוב הצרכים של הלקוח, החומרים, היצירה שהולכת ומתגבשת. כמו גם סוף הפרוייקט, כשהמשפחה נכנסת לבית ופתאום הפרוייקט שעד כה הוגדר כפרוייקט בלבד מקבל חיות – מרגש אותי כל פעם מחדש."

חלום אישי: "ברור שמוזיאון. מוזיאון לאמנות מודרנית."

טיפ לאדריכלים ומעצבים בתחילת הדרך: "להבין שהמקצוע מורכב. לבחור את הפרוייקטים שמתאימים לך. אלו שמרגשים אותך ומהווים עבורך אתגר, וממקסמים את היכולות והאיכויות שלך."

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות