banner
חברת דומיסיל, עיצוב דגנית בן אבי // צילום יואב פלד
חברת דומיסיל, עיצוב דגנית בן אבי // צילום יואב פלד

אוכלים בחוץ

בשנים האחרונות הפכו חללי החוץ בבתים למוקד בילוי מרכזי עבור הישראלים – ובכללם מטבחי החוץ הפכו לסממן של יוקרה ולייף סטייל

חברת דומיסיל, עיצוב דגנית בן אבי // צילום יואב פלד

עיצוב הבית על פי צרכיו ומאפייניו של כל אחת ואחד מאיתנו הוא אחד הנדבכים החשובים ליצירת חווית לייף סטייל מושלמת אליה כולנו שואפים. ביותר ויותר דירות ובתים ניכרת השקעה לא רק בחללי הפנים אלא  גם בשטחי החוץ, שבשל האקלים הישראלי משמשים אותנו לאורך כל השנה. לא בכדי הפכו מטבחי החוץ הפכו לפריט חובה ובמובנים רבים הם נחשבים לציר מרכזי בהוויה הישראלית העכשווית ובתפיסת האירוח.

חברת דומיסיל, תכנון אדר' יוסף פרידמן // צילום דן שוטרס
חברת דומיסיל, תכנון אדר' יוסף פרידמן // צילום דן שוטרס

מטבחי החוץ הפכו לסממן של יוקרה ולייף סטייל
בשנים האחרונות הפכו חללי החוץ בבתים למוקד בילוי מרכזי עבורנו הישראלים ובכללם מטבחי החוץ שהפכו לסממן של יוקרה ולייף סטייל. ניתן לייחס את עלייתם לתרבות הקולינרית שהולכת ומשתרשת כאן בישראל ואכן, הם זוכים לתכנון מוקפד, חוץ ופנים, זאת על מנת ליצור חווית אירוח מהמעלה הראשונה. לא בכדי הם מהווים את אחד הכוכבים המרכזיים באירועים משפחתיים או חברתיים.

לדברי לירן פורמן, מנהל השיווק של חברת 'דומיסיל': "המטבחים המעוצבים  הופכים לאחד מה-FOCAL POINTS  של חללי החוץ ועל כן, מראם המדויק והמהוקצע חשוב במיוחד. אם בעבר הם היו זמינם במידות קבועות ובמספר עיצובים מוגבל, הרי שכיום מתוכננים חלק מהמטבחים בשיטת ה-COSTUM MADE שמאפשרת לערוך ספציפיקציה לצרכיהם של בעלי הבית- תכנון וארגונומיה לצד עיצובים מרהיבים ובלתי נשכחים.

חברת דומיסיל, תכנון אדר' יוסף פרידמן // צילום דן שוטרס
חברת דומיסיל // צילום דן שוטרס

"מטבחי החוץ מוסיפים לצבור תאוצה וניכר שכל גינה ומרפסת המכבדות עצמן, מתהדרות באחד כזה. רבים מנצלים את משאב האקלים הפנטסטי השורר כאן ברוב ימות השנה ורותמים את החוץ כמוטיב שימושי ועיצובי. מטבחי החוץ החדשים עונים כיום על כלל הפרמטרים הרלוונטיים לאירוח מושלם ומציעים תכנון ארגונומי הנאמן לצרכיהם ואופיים של בעלי הבית".

יכולת הייצור הפרטנית של המטבחים החדשים מאפשרת התאמתם לחללים קטנים וגדולים כאחד –  מרפסות, גגות, גנים, בסמיכות לבריכה, ושילוב בין חומרים מעוררי השראה כמו עץ ומתכות עמידים בתנאי חוץ. פורמן: "ניתן ליצור מטבח מודולארי ואופציות התכנון רבות ומגוונות: משטח עבודה, כיור שטיפה, חיתוך, אחסון, קירור, מתקן צלייה מתקדם וכל מה שצריך לאירוח ובישול בסביבת החוץ".

חברת דומיסיל, תכנון אדר' יוסף פרידמן, צילום דן שוטרס
חברת דומיסיל // צילום דן שוטרס

עמידות חומרי הגלם במטבחי חוץ

"ניתן ליצור שילובים של חומרים טבעיים בעלי מראה יוקרתי ומהוקצע כגון עץ טיק בורמזי, דקטון, לפיטק, פליז, פרופילי אלומיניום ועוד", מספרת האדריכלית נירית פרנקל.  "האלומיניום לדוגמה עמיד בפני קורוזיה ומהווה פיתרון מושלם לאורך כל השנה וניתן בקלות להתאימו  לקונספט העיצוב של פנים הבית. מאחר והחיבורים בין פרטי המטבח השונים נעשים באמצעות הקלקות, הופך המטבח למודולארי בדרך יוצאת דופן. חלקיו ניתנים לפירוק , מורכבים ומתניידים בקלות רבה".

לפרויקט '70 המשפיעים' בהתחדשות עירונית >>> הקלק כאן

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות