banner
עו"ד ירון שלומוביץ // ליאור טייטלר
עו"ד ירון שלומוביץ // ליאור טייטלר

3 כללי ברזל לבחירת יזם בפרויקט התחדשות עירונית

הדרך לפרויקט התחדשות עירונית מצליח לרוב רוויה באתגרים וסיכונים, החל בהתארגנות הדיירים וכלה בתהליך בחירת היזם והביצוע. עו"ד ירון שלומוביץ עם 3 כללי ברזל בבחירת יזם: "אל תסכנו את הרכוש היקר לכם מכל"

"לפני כשבוע נתקלתי בדייר ותיק בפרויקט התחדשות עירונית בכפר סבא, הוא נולד עוד טרם קום המדינה", מספר עו"ד ירון שלומוביץ, "כשתחום ההתחדשות העירונית מבחינתו לא היה אפילו חלום רחוק אלא שגם כיום בשנת 2021 ואחרי שנים של ניסיונות לייצר וודאות בתחום, עדיין מדובר בחלום, ואנחנו מחכים ליום שבו נוכל לבנות מחדש את אותם בניינים של דור המייסדים ולמגן עוד עשרות אלפי דירות מטות ליפול". 

עו"ד ירון שלומוביץ, ממשרד שלומוביץ, סורקין ושות', חברת עורכי דין המתמחה ב-15 השנים האחרונות בתחום ההתחדשות העירונית ועסקאות המקרקעין, נתקל מידי יום באתגרים של דיירים מיואשים, שמנסים לקדם התחדשות עירונית ומוצאים את עצמם מול קשיים, בירוקרטיה, התנגדויות ומנגנונים מורכבים. "הדרך לפרויקט רווית מכשולים, הם צריכים למצוא חן אחד בעיני השני,  להגיע להסכמות, לאחר מכן הם צריכים לקבל את אישור רשויות התכנון ולבסוף להתקדם לבניית הפרויקט", הוא מסביר, "למרות זאת הצלחנו להוציא לפועל פרויקטים רבים של התחדשות עירונית, תוך ליווי וסיוע לדיירים. תפקיד עורך הדין הוא קריטי בשמירה על זכויותיהם ומתן מענה לאתגרים הרבים". 

כיצד ניתן להוציא לפועל פרויקט מוצלח ולהימנע מסיכונים בבחירת יזם?
לדברי עו"ד שלומוביץ, קיימות שלוש נקודות מרכזיות שבעלי דירות חייבים לבדוק לפני שהם יוצאים לדרך משותפת עם היזם הנבחר: 

  1. "ראשית, יש לבדוק כי ליזם עמו מתקשרים יש חוסן פיננסי. לפני שחותמים עם יזם על חוזה או כל מסמך מחייב, עליכם להיות בטוחים כי ליזם יש את היכולת הכספית לבצע את הפרויקט. אולי זה נשמע מובן מאליו, אבל בניינים רבים במדינת ישראל שנכשלו או שהסתבכו, לא טרחו לבצע את הבדיקה הפשוטה הזו". 
  2. "יש לבדוק האם ליזם יש ניסיון בבנייה. בעניין זה צריך קבלות מוכחות, כמו שלא הייתם הולכים לרופא אורתופד לטיפול לב, כך לא הייתם מסכנים את הרכוש יקר לכם מכל בידי יזם שמעולם לא בנה בניין". 
  3. "הנקודה החשובה ביותר היא 'הבטחה לצד ביטחון'. נקודה זו תחולק לשתיים – עוד לפני שמתקשרים עם יזם, על בעלי הדירות לוודא שהיזם יכול לעמוד בהבטחות שלו ושהוא לא מבטיח הבטחות ללא כיסוי רק בשביל להיכנס ל'חופת' ההתחדשות העירונית עם הדיירים. בהמשך יש לוודא שלצד הבטחות היזם, אתם מקבלים בטוחות מתאימות ושהנכס שלכם לא נמצא בסיכון בשום שלב שהוא בדרך".

"דרך המלך היא לבחור יזם בעל חוסן פיננסי, עם ניסיון בבנייה, שנותן הבטחות גדולות לצד בטחון גדול ולצד בטוחות ראויות. מניסיוננו בשביל לצעוד בדרך הנכונה והבטוחה לכם, אתם חייבים שיצעדו לצדכם יועצים זמינים מיומנים ונאמנים", מסכם שלומוביץ.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות