עיצוב: אמיר נבון, מעיין זוסמן וקרן ברוקמן // צילום: איתי בנית

פנינה בלב השרון: עיצוב בית במושב למשפחה שאוהבת לארח ולא מפחדת מצבע

במושב עזריאל שבלב איזור השרון ממוקם בית דו קומתי ישן שעבר מהפך של ממש. הילה בארי שהופקדה על מלאכת העיצוב מספרת כיצד הותאם לבעליו החדשים, זוג ישראלים מכניסי אורחים.

מגדילים 11.06.2020

עיצוב: הילה בארי // צילום: סיגלית פריד

מאת: הילה בארי, עיצוב פנים והום סטיילינג.

עיצוב בית במושב למשפחה שאוהבת לארח ולא מפחדת מצבע: שטח הדירה הינו 140 מ"ר.

הבית בן 2 קומות. בתכנון המקורי, קומת הכניסה כללה 5 חדרי שינה, שני חדרי רחצה, מטבח קטן וחללים שסבלו ממחסור באור טבעי ותחזוקה ירודה שגרמו להם להראות עייפים ומתקלפים. הקומה העליונה כללה רק חלל אחד, ששימש כחדר "אקוסטי" גדול בו דייר הבית הקודם היה מנגן ושר. מחוצה לו היו שירותים, ויציאה לגג.

עיצוב: אמיר נבון, מעיין זוסמן וקרן ברוקמן // צילום: איתי בנית
עיצוב: הילה בארי // צילום: סיגלית פריד

בתכנון החדש הקפידה המעצבת לתכנן חלל המותאם במדוייק למידותיהם של בני הבית ובתוך כך יצרה עבורם חלל ציבורי מואר ורחב, שירותי אורחים, חדר רחצה גדול, חדר משפחה מגניב וחדר הורים מפנק. בתפישת העיצוב החדשה נשמר האיזון בין הסגנון הכפרי, לאופי הישראלי של הדיירים, איזון בין חומרים וצבעים.

דלת הכניסה לבית הינה דלת ברזל, שעוצבה במיוחד ונותנת לחזית הבית מראה מיוחד. בדלת זו משולבת זכוכית חלבית אטומה המחדירה במרומז אור טבעי ועדין לתוך הבית אך עדיין שומרת על פרטיות. עם הכניסה לבית פוגשים במטבח שצבעו תכלת אפור, שנותן "בוסט" צבע ומשתלב נהדר עם רצפת הפרקט הטבעי. מימין לכניסה ממוקמים שירותי האורחים. בדלת זו ישנו צוהר קטן המחופה זכוכית סבתא, המחדירה קצת אור טבעי. מסביב לכל הקירות ישנו פרופיל קרמיקה בחצי מגובה הקיר, חלקו העליון של הקיר נצבע בצבע ירוק חי ומגניב.

עיצוב: אמיר נבון, מעיין זוסמן וקרן ברוקמן // צילום: איתי בנית
עיצוב: הילה בארי // צילום: סיגלית פריד

קצת הלאה משירותי האורחים, בצד ימין ממוקם המסדרון שמוביל, לחדרי הילדים, לחלל משפחה כיפי ובו מזרונים בצבעים שונים המשמשים כספה בזמן הצפייה בטלוויזיה. בכל רגע נתון אפשר לפרוס את המזרנים לכדי מזרן אחד בשביל פינת משחק או מסיבת פיג'מות. חדר רחצה אלגנטי וחדר כביסה.

מול המטבח ממוקם הסלון. הסלון צבעוני ומאוד מזמין, ישנו אח חימום המשמש את בני הבית בחורף וערסל קש שתמיד כיף להתנדנד עליו. מימין לסלון הינה פינת האוכל והיציאה לחצר גדולה ובה מקום גדול לארח וזולה ענקית מעץ במבוק שאפשר רק להיזרק עליה בלי רצון לקום.

עיצוב: אמיר נבון, מעיין זוסמן וקרן ברוקמן // צילום: איתי בנית
עיצוב: הילה בארי // צילום: סיגלית פריד

בקומה העליונה ישנו חדר הורים גדול מאוד ובו חדר רחצה בסגנון מנימליסטי ובו פריטים שחורים על גבי אריחים לבנים שיחד יוצרים קונטרסט מעודן ומלא שיק. גם ארון האמבטיה קיבל התייחסות, ונצבע בצבע ירוק עמוק. ארון חדר השינה הממוקם בכניסה לחדר תוכנן במיוחד ונצבע בגוון ירקרק עם נגיעות כפריות.

עיצוב: הילה בארי

צילום: סיגלית פריד

 

בחן את עצמך: האם אתם בקיאים בתחום ההתחדשות העירונית

לקבלת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

מעצבים בתים וזוגיות

המעצבים ובני הזוג דורית סלע וניצן הורוביץ מתחילים ומסיימים את היום יחד, ממשיכים לעבוד וליצור גם הרבה אחרי...
מגדילים 11.06.2020

לקפוץ לסין ולחזור עם בית חדש

המעצב דניאל מיכאלי הכין כתבי כמויות, שרטוטים ותכניות מראש ולפני תחילת השיפוץ התלווה ללקוחותיו לנסיעה לסין, שם הם...
מגדילים 11.06.2020
נשמח לדבר אתך
נגישות