banner

האם למדנו משהו מהמלחמה? "הורסים את הסיכוי של אנשים להציל את החיים שלהם"

"התחדשות עירונית לא נועדה לעשות אותך עשיר כקורח" – קובי ארדיטי על ההצעות הבלתי סבירות במכרזי היזמים והקשיים מול ועדות התכנון

קובי ארדיטי, מנכ"ל RMA מקבוצת רם – מוגרבי – ארדיטי, ממשיך בפעילות התנדבותית בשעת המלחמה "בתוך החזרה לשגרה, שלא נשכח שאנחנו במלחמה", ומדווח כי החודש החוף סימן התאוששות שלא נצפתה זמן רב בענף הנדל"ן למגורים. 

ארדיטי התארח באולפן הפתוח של מגדילים, בהנחיית כרמלה קופר, שם הוא אמר כי: "מבחינת עסקאות דצמבר היה החודש הכי טוב מזה שנה וחצי". מכירות הקבוצה התמקדו בעיקר בתל אביב, כאשר בחודש דצמבר מכרה החברה את הדירה היקרה ביותר בארץ בסכום של כ- 14 מיליון שקל. 

מה השתנה בהתחדשות העירונית, האם למדנו משהו מהמלחמה?
"לא השתנה שום דבר, וזה מאוד כואב לי. כבר במלחמות בקודמות הבנו שהתחדשות עירונית יכולה להציל חיים, אפילו כמעט שכחנו מסכנת רעידות אדמה אבל מסכנת טילים לא שכחנו לאורך המצבעים והמלחמות, ואני מקווה שהפעם לומדים שמספר ההורגים האזרחים והצבאיים הוא כמעט זהה. במלחמה הבאה יהיו יותר הרוגים אזרחים". 

איפה הבעיה, בתוספת של עוד מטר לדירה?
"זה לא עניין רק של נכונות לוותר על מטר מ"ר בתמורה לדירה חדשה עם ממ"ד אלא זה שוק של מכרזים. הדיירים מתאגדים, הולכים למכרז יזמים ואנחנו מגיעים עד ל-30 יזמים שניגשים למכרז. רוב היזמים יודעים מה אפשר להציע אבל תמיד יש יזם אחד או שניים שמציעים הצעות לא סבירות. ואז מצד אחד הדיירים אומרים 'מה אכפת לנו – הוא מציע – ניקח' ומצד שני היזמים אומרים 'אני עלול לאבד את המכרז אז אולי נציע יותר'. 

הדיירים צריכים להבדיל בין עיקר לטפל, להבין שהתחדשות עירונית נועדה להציל חיים ולא לעשות אותך עשיר כקורח".  

מה למדו בוועדות התכנון מהמלחמה?
"כמעט ולא למדנו כלום. היה לנו מכרז שבו זכינו בצפון, התב"ע (תוכנית בניין עיר) הופקדה להתנגדויות, הגשנו התנגדות, הראנו שהפרויקט הפסדי בעשרות מיליונים לכל מתחם. הוועדות שמעו הכל, דנו ושלחו עוד שאלות, ענינו ועדיין המסקנה היתה – משאירים את התכנון כמו שהוא כתכנון מוביל. אז הכלכלה לא עובדת אבל התכנון טוב אז שלא יאשרו בכלל את התב"ע, כי עוד שנה יבוא יזם עם רעיון אחר ויגידו לו – כבר אישרנו תב"ע. לא רק שלא עוזרים, הורסים את הסיכוי של אנשים להציל את החיים שלהם". 

יש עיריות שבהן כן יש נכונות להציל חיים?
"בחולון יש לנו פרויקט של 200 דירות שאנחנו מפנים, בניינים של 8 קומות שסומנו במקור שלא להתחדשות – הגשנו התנגדות ובעירייה שוכנעו להפוך את זה לבנייני התחדשות עירונית, זו דוגמא חיובית לעירייה שכן קשובה ורוצה. גם בפתח תקווה, מתחת לכל המתחם שאנחנו מקדמים עבר קו המטרו, הגשנו התנגדות, והצלחנו לשכנע את הוועדות להסיט את הקו כדי שהתוכנית תצא לפועל. זה מייצר אופטימיות לגבי עתידה של ההתחדשות העירונית והיכולת שלנו לפעול להצלת חיי אדם".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות