banner
מימין: עו"ד אריאל יוסף // צילום: רז רוגובסקי | אלון וייזברג // צילום: אורי כרמי | Depositphotos
מימין: עו"ד אריאל יוסף // צילום: רז רוגובסקי | אלון וייזברג // צילום: אורי כרמי | Depositphotos

לראשונה בהתחדשות העירונית הוקמה לשכת המארגנים: "יש לנו קול ואנחנו נשמיע אותו חזק וברור"

ארגון וליווי בעלי דירות במתחמי התחדשות עולה מדרגה מקצועית – הוקמה לשכה ייצוגית למארגנים, שאליה מצטרפים בכירים בענף הנדל"ן

 

המארגנים לוקחים את האחריות לידיים: תחום ארגון וליווי דיירים קיבל בשנים האחרונות משמעות חדשה, זאת לאחר שתוצאות עבודתם של אנשי המקצוע בתחום הביאו להצלחות בקידום מתחמי פינוי בינוי. כעת, לראשונה, הם מתאגדים ומקימים ארגון מקצועי. אלו שעוד זוכרים את ההתחדשות העירונית בתחילת דרכה, מבינים שמדובר בבשורה של ממש להסדרה, הגם אם בלתי פורמאלית, של תחום המארגנים. אם בתחילת דרכה של ההתחדשות העירונית ראינו תופעות פסולות של "קבלני חתימות" שפעלו בתוך המתחמים, ויצרו אנטגוניזם וחשדנות כלפי יזמים, שלא לומר גרמו לעיכובים וכישלונות של פרויקטים, הרי שבשנים האחרונות נכנסו לתחום אנשים מוכשרים ומקצועיים, שהצליחו להפוך אותו לשם דבר להצלחתם של פרויקטים. היום הם מכריזים על הקמת "לשכת המארגנים בהתחדשות העירונית", שאחד מצעדיה הראשונים הוא הקמתה של ועדת ביקורת בראשות שמאית המקרקעין ויו"ר לשכת השמאות נחמה בוגין, שבה יהיו חברים בעלי מקצוע מובילים נוספים, בהם עו"ד ירון טיקוצקי ועו"ד מאיר מזרחי.

"החזון המרכזי ומוביל של מייסדי לשכת המארגנים הוא ביסוס מעמד המארגן ותפקידו בהתחדשות העירונית בישראל", אומרים אלון וייזברג ואריאל יוסף, שעומדים בראש לשכת המארגנים החדשה. לדבריהם אכן "במשך שנים זכו המארגנים ליחס מזלזל, נאלצו להוכיח את מהותם והשפעתם ולעצב מחדש את תדמיתם בקרב ציבור בעלי הדירות והנכסים, שלרוב ראו בהם 'טרמפיסטים' לתהליך וכמי שבאו 'לגזור קופון' על גבם. כיום כולם מבינים, שמארגן הוא חלק אינטגרלי משמעותי בהתאגדות והתארגנות בעלי הדירות והנכסים".

מה המטרות שלמענן תפעל הלשכה?
"חלק ממטרות הלשכה הוא קידום מקצוע המארגן כפרופסיה ובכלל זה גיבוש ויישום של אתיקה מקצועית מובחנת והגדרת מיהו מארגן, באופן שיסייע לציבור בעלי הדירות והנכסים לבחור באנשי מקצוע אמינים ומוסמכים. מקצוע הארגון נשען על ידע רחב מבוסס מחקר ואתיקה מקצועית איתנה. הארגון יפעל על-פי עקרונות של שקיפות, ניהול תקין, יושרה ומקצועיות. חשוב לנו שנסדיר ונבנה את דרך הפעולה המומלצת לעבודת המארגן, גם כלפי בעלי הדירות וגם כלפי היזם. שלביות העבודה, חובות וזכויות ודרך התנהלות תקינה, כדי שבעלי הדירות והנכסים יקבלו כלים לבחון את עבודת המארגן. בדומה לעו"ד דיירים, מפקח בניה או כל נותן שירות אחר שמלווה אותם.
"מטרה נוספת היא קביעת דרכי התנהלות ושיתופי פעולה בין מארגנים שפועלים באותם מתחמים, דבר שקורה חדשות לבקרים במתחמי פינוי ובינוי גדולים, מתוך מטרת על ברורה לסייע לתהליך ולבעלי הדירות והנכסים להגשים את חלום ההתחדשות העירונית, ללא מכשולים".

האם מינהלות ההתחדשות העירונית מכירות במארגנים?
"בשנים האחרונות הלכו והתבססו המינהלות להתחדשות עירונית של הרשויות המקומיות וכל אחת בחרה בדרך משלה להתנהל מול המארגנים הפועלים בעיר. היו אלו שבחרו בדרך של שיח משתף ומכיל והיו גם אלו שבחרו בדרך המרחיקה את המארגנים, ואינה רואה בהם גורם מסייע לתהליך התחדשות עירונית בריא.
"חשוב לנו להיות שם עם ולבנות ערוץ תקשורת בריא ודו-צדדי עם המנהלות העירוניות כדי לחזק את הקשר המקצועי. יש לנו קול ואנחנו נשמיע אותו חזק וברור". 

נרקיס רחמימוב // צילום: רז רוגובסקי
נרקיס רחמימוב // צילום: רז רוגובסקי

לדברי נרקיס רחמימוב, גזברית לשכת המארגנים: "חלק מיעדי הארגון כוללים קידום חקיקה מול הכנסת בנושא התחדשות העירונית בכלל והמארגנים בפרט. הלשכה אף קיימה פגישת עבודה מסודרת עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית והעומד בראשה, עו"ד אלעזר במברגר וגורמים נוספים ברשות".

אבי ברוקס // צילום: רז רוגובסקי | depositphotos
אבי ברוקס // צילום: רז רוגובסקי | depositphotos

אבי ברוקס, מנכ"ל  של לשכת המארגנים, אומר כי: "בחודשים הקרובים מתעתדת לשכת המארגנים לשים דגש על גיוס ורישום חברים חדשים, הרחבת עבודה מול המינהלות העירוניות, ביצוע ימי עיון והקמת בית למארגנים בישראל, להיות אוזן קשבת לפתרון בעיות חברתיות ובעיות פרטניות בפרויקטים שהם קידמו ומקדמים". 

מהלשכה נמסר עוד כי: "קהילת המארגנים רואה במקצוע זכות וייעוד לתרום לבניינה, לחידושה ולמיגונה של מדינת ישראל, ולפיתוח והעצמה של הקהילות הוותיקות, שאזור מגוריהם מיועד להתחדשות עירונית – צורך כה משמעותי, שרק חודד פעם נוספת עם המלחמה שפרצה ב"שבת השחורה" וטרם הגיעה לסופה". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות