banner
באדיבות אליתה ליוינג, צילום אלברט ניוסן
באדיבות אליתה ליוינג, צילום אלברט ניוסן

כיצד לעצב את חדר השינה?

התאורה, הצבעים, המיטה והמזרון – מעצבי פנים עם המלצות לעיצוב חדר השינה

באדיבות אליתה ליוינג // צילום: אלברט ניוסן

בתרבויות השונות הפרושות ברחבי הגלובוס, חדר השינה נתפס כסוג של מקדש ולא בכדי. הוא המקום שטוען אותו אנרגטית ולא רק במובן הפיזיולוגי אלא גם הנפשי, שלמעשה הם אינם נפרדים. על מנת ליצור חלל נעים ומרגיע, שיחיה את הגוף והנשמה, חשוב ליצור תכנון מושכל ומדויק תוך התייחסות להיבטים של תאורה, סוג המזרון והטקסטיל, המיזוג ומבנה החלל.

מידת האור ותאורה מלאכותית
אחד המרכיבים העיקריים בבקרה של מחזור ערנות-שינה הוא החשיפה לאור או לחשיכה כך שההתייחסות לוויסותן של התאורה הטבעית והמלאכותית תפקיד חשוב בפרט בחדרי השינה. מעצב הפנים איתי גידו מסביר כי, "גירוי קרני האור נקלט ברשתית העין, ויכול להשפיע באופן ישיר על איכות התפקוד שלנו במהלך היום לכן מומלץ מאוד להחשיך את החדר באופן מקסימאלי לכל אורך השינה. לעיתים מספיק חרך קטן של אור הבוקע מבעד לתריסים ובמיוחד בחדרים הפונים מזרחה, על כן, מומלץ לשקול התקנה של וילונות האפלה שמונעים באופן מושלם חדירתן של קרני השמש ומסייעים ביצירת שינה רציפה וטובה, במיוחד עכשיו בקיץ כשהאור עולה מוקדם".

SWISS SYSTEM // עיצוב תהילה גור // צילום: ליאור טייטלר
SWISS SYSTEM // עיצוב תהילה גור // צילום: ליאור טייטלר

שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים, סבורה שלווילונות יש חלק חשוב ומשמעותי בהיבט הפרקטי: "מומלץ לבחור בווילון בעל שתי שכבות", היא מסבירה. "השכבה הראשונה אטומה, המאפשרת ליצור האפלה מוחלטת במידת הצורך, ושכבה שניה שהיא יותר מרוככת ודקורטיבית.

לתאורת המלאכותית בחדר השינה תפקיד חשוב לא פחות. כדי לתכנן תאורה חכמה ונוחה בחדר השינה מומלץ לבחור בגוף מרכזי לחלל ותאורה היקפית נוספת בהתאם לאזורים השונים בחדר. לדברי דן, "מומלץ לבחור בגוף התאורה שכולל עמעם כך ניתן יהיה לווסת את עוצמת ההארה. זאת ועוד, מומלץ לשלב גופי תאורה באזורים שמצריכים הארה נקודתית נוספת כמו שידת איפור, אזור ההלבשה ומנורות קריאה לצידי המיטה. לנוחות מקסימאלית רצוי לתכנן מתגים נוספים לצידי המיטה או לרכוש גופי תאורה עם מתג הדלקה וכיבוי מובנה, כדי שלא תצטרכו לקום לכבות את האור לפני השינה".

עיצוב: שירלי דן // צילום גלעד רדט
עיצוב: שירלי דן // צילום גלעד רדט

בחירת המיטה
למיטה מקום של כבוד בחדר השינה; היא מרכזית ודומיננטית ולכן  מומלץ להשקיע במיטה איכותית וארגונומית ובמקביל, מעוצבת. ראש מיטה מעוצב ומרשים יכול להוות מוקד מרכזי שמשתלב בהרמוניה בעיצוב או לחילופין שונה ודרמטי שמעצים את החוויה. לדברי גידו, "קיימות מספר אפשרויות לעיצוב ראש המיטה – ראש מיטה מעץ, ראש מיטה מרופד ומחופה בבד מעוצב, ראש מיטה המשלב תאורה סמויה, ראש מיטה מעבודת גבס ועוד. במרבית המקרים הקיר עליו נשענת המיטה הוא הקיר הראשי בחדר וניתן לעגן אותו אף יותר  על ידי הדבקת טפט דקורטיבי עם דוגמא שנאמנה לקונספט או לחלופין טפט עם טקסטורה עדינה בגוון משלים לגוון הקירות. אומנם אנחנו בשיא הקיץ אך במידה והמיטה שלכם צמודה לקיר חיצוני, כדאי לתכנן ראש מיטה פינתי בעל תפקיד תרמי, שיגן עליכם מהקור שנפלט מהקירות במשך החורף".

SWISS SYSTEM // עיצוב עינת שחף // צילום: ליאור טייטלר
SWISS SYSTEM // עיצוב עינת שחף // צילום: ליאור טייטלר

ומהמיטה, למזרון לו תפקיד מרכזי באיכות השינה ולתפקוד שלנו למחרת. אחת ל- 10 עד 15 שנים, חשוב להחליף אותו, גם אם מדובר בהשקעה לא מבוטלת. לדברי מעצבת הפנים תהילה גור, "אם הבחנתם שהמזרון התרכך, שיש לו גושים, בליטות או שקעים, סביר שהוא סיים את חיו והגיע הזמן להחליפו. חשוב לזכור שבאופן טבעי הגוף משתנה לאורך השנים, לכן מזרון שהיה פעם נוח עלול לא להעניק עוד את התמיכה הנחוצה. חשוב לזכור שככל שהמזרון מתיישן הוא צובר פטריות, קרדיות אבק וחיידקים שבמרבית המקרים מחמירים אלרגיות ופוגמים באיכות השינה".

באדיבות אליתה ליוינג // צילום אלברט ניוסן
באדיבות אליתה ליוינג // צילום אלברט ניוסן

גם לעיצוב המעטפת ובחירת פלטת הצבעים תפקיד חשוב ביצירת חווית שינה מרגיעה ואיכותית. "התפיסה הרווחת גורסת כי חשוב לבחור לקירות צבעים מרגיעים, שקטים ונעימים", מסבירה דן, "אבל כיום רבים בוחרים להכניס בחדרי השינה תפיסת עיצוב נועזת ודינמית יותר. אפשר בהחלט לשקול תוספת של גוונים מעט יותר דרמטיים כל עוד משתמשים במאסה צבעונית נכונה ומאוזנת. חשוב לזכור שצבעים בהירים משדרים תחושה של מרחב ולכן עדיף לבחור בהם במקרה של חדר שינה קטן או עמוס בחפצים".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות