תכנון לוי חמיצר // צילום: עמית גירון
תכנון לוי חמיצר // צילום: עמית גירון

בני הזוג התבגרו, הילדים עזבו את הקן והבית תוכנן מחדש

כיצד הפכו המתכננים דולפי לוי ועדי חמיצר 390 מ"ר לבית אקסקלוסיבי עם שני חדרי רחצה לבני הזוג ומטבח שמחובר לבריכה ולסלון ?

מגדילים 08.02.2018

ישנה התבגרות של גיל הנעורים וישנה התבגרות של הגיל השלישי, מאחר והתבגרות לא חייבת להיות מוגדרת על ידי זמן אלא על ידי צרכים. דוגמא נהדרת לכך ניתן לראות בעבודתם של המתכננים דולפי לוי ועדי חמיצר, ממשרד "לוי חמיצר", אשר אותגרו בתכנון ועיצוב בית פרטי בהרצליה פיתוח, לבני זוג שילדיהם פרחו מהקן. איך הם הפכו 390 מ"ר לבית חלומות של בני זוג מתבגרים?

צורך באירוח המשפחה המורחבת
הצרכים המשתנים עם הזמן באים לידי ביטוי בניגודיות בין מעטפת לפנים ובין ניקיון מודרניסטי לחמימות ארצית יותר, קווים מובילים בתכנון מחדש של הבית, הממוקם על מגרש פינתי של חצי דונם. התכנון שם דגש על התאמה לסגנון חייהם החדש של בני הזוג, כך לדוגמא, כוללת קומת הקרקע המרווחת את כל הפונקציות הציבוריות ומתאימה לאירוח המשפחה המורחבת. הקומה מוקפת גינה גדולה עם בריכת שחייה פרטית, כאשר הכניסה לבית מתבצעת דרך החצר וחלל אירוח, הכולל את הבריכה.

עוד בקומת הקרקע, נמצאת מבואת כניסה, שבה הוצב פסל אמנותי מעשה ידיה של בעלת הבית. הפסל קיבל מקום מכובד בתוך קיר בעל חיפוי עץ, שעוצב במיוחד עבורו.

ויטרינות מקיפות את הסלון
הסלון ופינת האוכל הנגלים בכניסה מוקפים ויטרינות "הנשפכות" לחצר ולמעשה מטשטשות את ההפרדה בין הפנים והחוץ. אלה יוצרות בית במראה פתוח לרווחה, אוורירי ומואר. כך גם הסקיילייט בתקרה, אלמנט דומיננטי נוסף,  שמכניס את האור פנימה.

בית במראה פתוח לרווחה, אוורירי ומואר // צילום: עמית גירון
בית במראה פתוח לרווחה, אוורירי ומואר תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון

המטבח "נשפך" לחצר
היחס בין החוץ לפנים בולט גם בחלל המטבח, אשר מצד אחד מופרד מהחלל הציבורי אך מצד שני "נשפך" לחצר. בתכנונו ביקשו דולפי לוי ועדי חמיצר, כי המטבח יהיה פתוח לסלון אבל בו-זמנית יזכה לפרטיות משלו. בצדו השני של המטבח מוקמה פינת משפחה אינטימית, קטנה ונעימה, המשרתת את בני הזוג, שם גם עוצבה עמדת עבודה.

צילום: עמית גירון
תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון

החצר קיבלה את אותה חשיבות
בחצר יש, מלבד בריכת שחייה גדולה גם עמדת בישול חוץ, שהקשר בינה לבין המטבח הביתי הדוק. באופן כללי, לתכנון החלל החיצוני ניתנה אותה מידת  חשיבות של הפנים, תוך ניתוח והבנת ההתנהלות של בני הזוג.

צילום: עמית גירון
תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון

קומה עליונה מאופיינת בפרטיות
בתכנון הקומה העליונה ניתן דגש לפרטיות הדיירים, וככזו היא כוללת יחידת הורים מרווחת עם שני חדרי רחצה וחדרי ארונות – עבור כל אחד מבני הזוג. המדרגות המובילות לקומה עשויות ברזל בקונסטרוקציה המפלחת את המדרגות מתחתיהן. גם גרם מדרגות עשוי ברזל לבן עם מדרכי עץ, המקשרים בין הקומות ומביעים את שתי שפות החומר של הבית. צבע המדרגות לבן, דבר המאפשר למשקלן לזרום עם הפנים. המעקה העשוי ברזל בצד אחד הופך בסוף למעקה זכוכית, במטרה להפריד בין המדרגות למעקה של הקומה.

תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון
תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון

בחדר השינה של בני הזוג חוזר האפקט הדרמטי של האדריכלות, הפעם בתקרה גבוהה ומשופעת. לעומתה, החמימות הארצית מתעצמת עם שימוש רב יותר בעץ אגוז כהה בארונות, בחדרי הרחצה ובגב המיטה. החומרים הבאים לידי ביטוי בכל חלקי הבית, יוצרים שפה אחידה, אך הדרגתית ומגוונת.

גרם מדרגות עשוי ברזל לבן עם מדרכי עץ // צילום: עמית גירון
גרם מדרגות עשוי ברזל לבן עם מדרכי עץ. תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון

המרתף כחדר משפחה
קומת המרתף נוצלה ליצירת חדר משפחה גדול עם פינת עבודה מוקפת ספרייה, ולצדם סוויטת אירוח. הגישה האדריכלית שהוטמעה בבית היא עכשווית, מבחינת הצורה, החומרים והצבעים, ומתבססת על חיבור בין נפחים לבנים, אטומים ונקיים, לנפחים שחורים, אווריריים ושקופים, עשויים אלומיניום. הניגוד בין שני הצבעים, החומרים והאלמנטים הצורניים, יוצר חזיתות דרמטיות עם משחקי אור והשתקפות, ותחושה שהמבנה מרחף מעל הקרקע, תחושה המתחזקת בזכות הקומה השקופה.

שפה אדריכלית חמימה וארצית
בניגוד לחזית המודרנית והנקייה, הפנים משקף שפה אדריכלית חמימה וארצית. הבסיס עדיין לבן ונקי אך עליו נוצקו אלמנטים שמחממים את החלל. הראשון הוא פרקט אלון טבעי, המעניק רקע לכל מה שיבוא עליו. משחק החומרים בין הצבע הלבן (הטיח בקומה העליונה) לבין השחור (חומר האלומיניום בקומת הגג) יוצר אינטראקציה ומדגיש את  השוני בין הקומות. האלומיניום בגג ובחלק מקומת המגורים, מקנה ניקיון אדריכלי ועיצובי.

חומריות התעשייתית המלוטשת // צילום: עמית גירון
חומריות התעשייתית המלוטשת תכנון: דולפי לוי ועדי חמיצר // צילום: עמית גירון

מינונים בין נקי וחמים
גם המינונים בין נקי ומינימליסטי לבין חמים, טבעי וכבד יותר משתנים בהדרגה בין חלל לחלל, בהתאם לאופי שהמתכננים ביקשו להעניק. כך המטבח עדיין משקף את החומריות התעשייתית המלוטשת, עם ארונות נירוסטה גבוהים, יחידת ארונות שחורים ואי מרכזי עם משטח קוריאן. המטבח בעל חזית נירוסטה המתפרסת על כל הקיר, שמאחוריה מסתתרים כל מוצרי חשמל. חזית הכיור בצבע גרפיט עם משטח אבן קיסר בטוני וביניהם אי גדול עליו ממוקמים הכיריים. לעומתו, בסלון, על רקע הוויטרינות הגדולות, נבחרו רהיטים שמשלבים מגוון חומרים טבעיים, עצים כהים ובהירים ועורות בגוני חום עדינים, כשאת האווירה החמימה משלימות בחירות אישיות של יצירות אמנות קלאסיות.

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות