banner
עו"ד איתמר פנץ // צילום: רמי זרנגר | Depositphotos
עו"ד איתמר פנץ // צילום: רמי זרנגר | Depositphotos

גוזרים קופון: כך מתבצע הסחר בכספי עורכי הדין בפרויקטיי התחדשות

יו"ר ועדת התחדשות עירונית בלשכת עורכי הדין, עו"ד איתמר פנץ, חושף את התופעה: "מעיב על מעמדנו כעורכי דין"

עו"ד איתמר פנץ, עו"ד, יו"ר הועדה להתחדשות עירונית בלשכת עורכי הדין, חושף את תופעת "השלמת שכר", שלא כדין, הנהוגה בעולם ההתחדשות העירונית. במכתב ששלח לעו"ד מנחם מוסקוביץ', יו"ר ועדה וועדת האתיקה, הוא טוען כי: "מזה תקופה שאנו מקבלים פניות משלל ספקי שירות, מכל מנעד הגורמים שפועלים בתחום ההתחדשות העירונית, בטרוניות בקשר עם מקרים בהם עורכי דין גובים מספקי שירות בפרויקטים אחוזים משכרם או מקרים בהם עורכי דין מייצגים, אשר ספקי שירות שונים גובים כספים מתוך שכר טרחתם בפרויקט ולמעשה משתתפים בשכר טרחתם כתנאי להיכנס לפרויקט". 

לדבריו, על פי הפניות שהגיעו לידיו, מדובר בדרישה לגביה של כ 10%-15% משכרם של בעלי המקצוע השונים באותו הפרויקט הרלוונטי, מתוך שכר טרחת עורך הדין. "לאחרונה אף נחשפתי למקרים בהם עורכי דין דיירים מתנים את כניסתם של יזמים למכרז או לפרויקט בקביעת זהות עורך הדין שייצג את היזם בפרויקט", מוסיף עו"ד פנץ, "זאת ועוד, דומה שלעיתים "מגדיל ועושה" ב"כ הדיירים כאשר עוה"ד היזם נדרש על ידי ב"כ הדיירים לשלם משכר טרחתו נתח משמעותי לב"כ הדיירים המייצג את הצד שכנגד".

לדבריו, מקרים כאמור מאלצים את עורך הדין מטעם היזם לבקש שכר טרחה מוגדל מזה המקובל  בשוק, תופעה אותה הוא מכנה "שיתוף בשכר טרחה", ומוערכת בכעשרות אחוזים משכר טרחת עורך הדין של היזם. עו"ד פנץ מצביע על הנימוק שעומד מאחורי התופעה, לפיו לכאורה מדובר בשיתוף שכר טרחה במסגרת "הפניית תיק" ומציין כי: "למיותר לציין שהדבר נוגד את הוראות כללי האתיקה, כמו גם כלל הפעולות המתוארות לעיל מהוות השפעה שאינה כדין על ייצוג ראוי, גביה ושיתוף בשכ"ט שלא כדין וחשוב שוועדת האתיקה תיתן דעתה בעניין לאור ההיקף המצטייר של התופעה. מעבר להיבט האתי, עצם קיומה של התופעה מעיב על מעמדנו כעורכי דין במקומות בהם אנו נפגשים בסביבה המיידית שלנו עם גורמי מקצוע נוספים". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות