banner
בוגרת ביס לעיצוב של ברברה ברזין מעצבת הפנים חוה צדוק // צילום: מאיה אבגר
בוגרת ביס לעיצוב של ברברה ברזין מעצבת הפנים חוה צדוק // צילום: מאיה אבגר

טיפים והשראה לנשים הרוצות להשתלב בעולם עיצוב הפנים

כולן רוצות להיות מעצבות פנים: מדוע מקצוע עיצוב הפנים הפך לנחשק ויוקרתי בקרב נשים, שני סיפורי הצלחה מעוררי השראה וגם – מה צריך לעשות כדי להיות מעצבת פנים מצליחה? // מיוחד לרגל יום האישה

מקצוע עיצוב הפנים ממתמקד בתכנון, אסתטיקה, הלבשת החלל וכמובן הסטיילינג, הוא מקצוע נוצץ וזוהר ונדמה שכולם רוצים להיות היום מעצבי פנים. מעצבת הפנים ובעלת בית הספר הגבוה ללימודי עיצוב פנים, ברברה ברזין אומרת: "אני חושבת שנשים נמשכות למקצוע, כיוון שעיצוב פנים הוא מקצוע טיפולי, אפשר דרכו ממש לרפא נפשות. התגמול הרגשי בעיצוב פנים הוא גבוה במיוחד עבור המעצבת וגם ללקוחות, הרי מי לא היה רוצה לשמוע תמיד משפטים כמו- כמה הצבע הזה הכניס לי אור לחיים, התחלתי להיות מסודרת וזה נותן לי שלווה וכו'. לכאורה יש במקצוע הרבה זוהר, אך חשוב להבין תהליך תכנון הבית הוא ארוך ומורכב, כלולים בו עליות ומורדות. זה מקצוע עם שעות ארוכות וחשיבה שרודפת אחרייך גם בחלומות". 

ברברה ברזין // צילום גיא הכט
ברברה ברזין // צילום גיא הכט

עוד לדברי ברזין, "תחום זה מתעמק, בראש ובראשונה, בבני האדם וכיצד הם מתנהלים בחלל. כך שמעצבת טובה תדע לתכנן חלל פונקציונאלי לפי מידות מדויקות וצרכי הלקוח, תדע לשלוט בתהליך כולו, החל מרמת התכנון, דרך תוכניות עבודה, תפירת תוכניות טכניות כמו מיזוג אוויר, חשמל, תאורה ועוד, וכלה בבחירת הכריות על הספה. בית מעוצב הוא גם כזה שבנוי לתחזוקה שוטפת ושפויה וכמובן אחד שעומד בתקציב ובפרוגראמה". 

מעצבת הפנים קרן גנס // צילום: נטלי שור
קרן גנס // צילום: נטלי שור

המהפך של חייהן
"עיצוב פנים נראה זוהר מבחוץ אבל העבודה היום יומית היא קשה ודורשת, אם לא תגיעו מוכנים ומשופשפים, לא תוכלו לבלוט ולייחד את עצמכם מעל השאר", אומרת מעצבת הפנים קרן גנס, "עבדתי בתחום השיווק והגעתי עד לכסא סמנכ"לית שיווק בתחום המזון. בגיל 30 עם שני ילדים החלטתי לעזוב את תחום השיווק, לטוס לפריז ולממש את החלום שלי לימודי עיצוב פנים  ב- Ecole Boulle –  ובמקביל לימודי צרפתית בסורבון. הניסיון, הלימודים והמחיה בפריז העניקו לי זווית ראיה שונה ודרכם למדתי ליצור הרמוניות ייחודיות שמשתלבות אחת עם השנייה, החומר, הפונקציונאליות והעיצוב לכדי חלל משפחתי, חמים ועוטף. היום, ממרום ניסיוני, אני יודעת שהמקצוע הוא ברכה גם למעצבת וגם ללקוחות". 

קרן ניב טולדנו // צילום גבריאל בהרליה
קרן ניב טולדנו // צילום גבריאל בהרליה

מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו היא דוגמה נוספת חיה לאותם אמיצים שאינם חוששים לעשות שינוי של ממש במהלכה של קריירה מצליחה. אחרי שנים בהן עבדה כמנהלת פרויקטים בחברות הייטק בינלאומיות פנתה ללימודי עיצוב פנים וכיום, כעשור אחרי, היא נחשבת לאחת הדמויות המוערכות בתחום. "אני מאמינה שלעיצוב פנים יש את כוח לייצר תחושות אחרות בחלל ולהתוות בו שימושים נוספים. בכוחו לדייק את הפונקציות, לשנות אורחות חיים ולייצר רווחה ואווירה וכל אלה ניכרים ביצירות שלי", היא אומרת. עוד מוסיפה ניב טולדנו, "החיבור לעיצוב הפנים הלך והתעצם במהלך עיצוב הבית שלנו בכפר אורנים, בזכותו החלטתי להפוך את התשוקה למקצוע. במשך שנתיים נחשפתי לתחום שמאגד אלמנטים הומאניים ויצירתיים עם אספקטים טכנולוגיים ולוגיסטיים". 

אז עיצבתם את הבית שלכם וכולם נכנסים ומתרשמים מהעבודה הנהדרת, מסתבר שזה לא מספיק בשביל להיות מעצבי פנים מוצלחים, ברברה ברזין, בעלת בי"ס לעיצוב פנים עם טיפים של לגזור ולשמור- 

1.הפרקטיקה של המקצוע היא גם בפרטים הקטנים, שאמנם נראים זניחים אבל הם יהיו המפתח שלכם להצלחה והשתלבות מהירה מקצוע. חשוב להבין כבר במהלך הלימודים איך לנסח ווצאפ ללקוח פוטנציאלי או איך לפתח שיחה עם השכנה במעלית שבדיוק רוצה שפץ, איך לכתוב הצעת מחיר ולתמחר את העבודה שלכם, איך להתמודד עם לקוח שלא משלם בזמן, איך לזהות עבודה ששווה לקחת, מהם החודשים המתים במקצוע ואיך לנצל אותם בצורה מיטבית ועוד.

2.את האגו מניחים בצד-  תפקידו של מעצב הפנים הוא לאסוף את רצונות הלקוח ולתפור אותם לפי מידותיו ולפני התקציב שניתן לו. מעצב פנים טוב הוא לא כזה שיפה את דעתו וטעמו על הלקוח, גם אם הלקוח שעומד מולו הוא בעל טעם טוב יותר או פחות. 

תכנון ועיצוב קרן ניב טולדנו // צילום: איתי בנית
תכנון ועיצוב קרן ניב טולדנו // צילום: איתי בנית

3.מלכלכים את הידיים- עבודה טכניות ו"עבודות שחורות"- מעצב פנים טוב הוא קודם כל איש טכני שמבין במערכות התפעוליות של המקצוע ועד להבנה בעיניים פרוצדורליים כמו ועדות בניה ברשויות. מעצב טוב הוא אחד שלעולם לא יתפשר על ענייני בטיחות או תכנון לקוי שהוא יודע מראש שלא ישרת את צרכי הלקוח.  

תכנון ועיצוב קרן גנס // צילום: אסף פינצ'וק
תכנון ועיצוב קרן גנס // צילום: אסף פינצ'וק

4.זה לא עבור מי שמתייאש מהר. הסוד להצלחה טמון בעבודה קשה, בנחישות, בהתמדה ובאהבה למה שעושים. בחרו בבית ספר שיוכל לסייע לכם לתרגם את הכישרון לפרקטיקה. להבין שגם בכל כישלון אפשר למצוא הזדמנות. מקום שבו יש אנשים נעימים שיסבירו לכם שחשוב להיות אופטימיים, להשכיל לצמוח גם מתוך משבר, ותמיד להביט קדימה בשמחה. 

בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין המעצבת מיכל רוטשילד // צילום: אלעד גונן
בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין המעצבת מיכל רוטשילד // צילום: אלעד גונן

5.לא רק תיאוריה- הניסיון שתצברו במהלך הלימודים הוא זה שיהיה המפתח שלכם והקבלות שלכם להצלחה בהמשך- שימו דגש על בית ספר טוב שמקפיד על התמחות מעשית ופרקטית, כזה שנותן לתלמידים לקחת חלק במגוון של פרויקטים שיעזרו לכם להשתלב בעבודה מיד עם תום הלימודים. 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות