הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

מהפכה בקומת המגורים ושינוי המיקום בין הסלון למטבח

אילו אתגרים עמדו בפני האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת פנים הדס רוט בעיצוב בית בגני תקוה ואיך הכל הסתדר לטובה?

מגדילים 04.03.2018

תמונה: תכנון: הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

מאת: אדריכלית שירה מוסקל ומעצבת פנים הדס רוט, "הלל אדריכלות"

הבית בגני תקוה נרכש כבית ישן. מדובר בבית פנימי ובודד בעל מראה וחלל פנימי מורכב ולא מזמין. הכניסה הראשית לבית נמצאת בחצי מפלס תחתון מקומת המגורים והבית והחצר מדורגים בהתאמה כך שהחצר הקדמית נמוכה מהחצר האחורית. מהרגע הראשון, כשראינו אותו הבנו שמדובר בפרויקט מאתגר ומעניין והחלו לרוץ לנו בראש פתרונות יצירתיים אשר גרמו לנו להתחבר אליו ורצון עז לממש אותם ולרגש.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

האתגרים: "לסדר" את הבית ולהתאימו לצרכי המשפחה
כך יצאנו לדרך, והתחלנו בעבודות התכנון כשהאתגר שלנו בפרויקט התחלק לשני חלקים: ראשית, "לסדר" את הבית, ליצור בו זרימה נכונה של החלל ולהפוך אותו להרמוני ואסתטי יותר ואילו האתגר השני הוא להתאימו לצרכי המשפחה. בשלב ראשון אנו מתמקדות בתכנון הקומה המרכזית של הסלון והמטבח שהיא לב הבית  ובה חשוב שכולם ירגישו טוב במיוחד. לאחר שבחנו כמה סקיצות אפשריות, ביניהן אחת קיצונית שמציגה כניסה לבית מהצד הישר למפלס המוגבה הוחלט להשאיר את הכניסה במקומה, בחצי המפלס התחתון וליצור את המהפכה בתוכו.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

פתיחה מקסימאלית של מבואת הכניסה
את מבואת הכניסה בחרנו לפתוח בצורה מקסימלית לקומה המרכזית ולחצר שמקיפה אותה.

כך יצרנו קומת כניסה ייחודית ושימושית כזאת שיש לה אופי וקסם מיוחד. זו היא דוגמה קלסית מבחינתנו לחסרון שניתן להפוך אותו ליתרון כאשר פותרים אותו נכון. מתוך המבואה ניתן להיכנס לשירותי האורחים, למקלט ולחדר המשפחה היפה והפתוח, המכיל גם פינת עבודה מכובדת ומרווחת ויציאה לחצר המשחקים.  בנוסף יצרנו בה מספר פתרונות אחסון נוחים ונסתרים.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

בקומת המגורים הפכנו בין מיקום המטבח ופינת האוכל
האתגר במהפך נוצר מעצם ההתמודדות עם קיר עגול עטור פתחים. הצלחנו לתכנן את המטבח בצורה כזו שהפכה את הקיר המעוגל לאלמנט מיוחד אשר מעשיר את יופיו של המטבח. משטח העבודה המרכזי מוקם בפינה העגולה ומעליו חלון בלגי קשתי. את כל הקירות הפנימיים בקומה שברנו והעמוד היחיד שנותר חופה בריקים כאשר אי העבודה והאכילה מוקם מסביבו והפך למוקד המרכזי של החלל. פינת האוכל מוקמה מחדש בקצהו הימני של החלל  ובצד השמאלי של החלל מוקם הסלון המרכזי ובו פינת קמין אינטימית. הפינות מתמזגות זו בזו ונותנות תחושה של מרחב אחד מזמין ומחבק וכולן מוקפות חלונות ופתחים לגינה היפה. סידור החלל בצורה עשירה ומעניינת זו התאפשר בזכות בקשת הלקוחות לא להכניס אליו טלוויזיה.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

פתח בצידה של התקרה
בתקרה, שגם לה חלק משמעותי בחוויה של החלל, שבמקור היתה גבוהה ובעלת שיפוע חד, בחרנו לפתוח פתח בצידה כדי לאפשר קשר בין הקומה העליונה ביותר לבין הסלון, החלטה זו יצרה שינוי מהפכני בתחושה ובאווירה שנוצרה בבית. בנוסף פרקנו את התקרה המקורית ובמקומה יצרנו שיפוע מקורות עץ שיוצרות מבנה מעניין ומחזקות את האופי הכפרי-עדין כפי שרצינו להקנות לבית. בקיר הגבוה שנוצר בעקבות השיפוע מיקמנו קמין כפרי והדגשנו אותו באלמנט של בריקים בצבע אפור כהה במיוחד. הגוונים שבחרנו לקומה כוללים מטבח בגוון קפה עם משטח שחור, פרקט עץ אלון מעושן וצבעוניות נועזת ועדינה גם יחד בפרטי הריהוט בסלון הצבועים בחרדל ובכחול נייבי.  גם אלמנט המדרגות דומיננטי בבית. רום המדרגות, בכל הקומות, נצבעו בשחור והכניסו הפתעה, עניין וחיבור לחלל המחבר ביניהן.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

מהפכה בקומת החדרים
בקומת החדרים ובקומה שמעל תכננו ויצרנו מהפכה של ממש. את יחידת ההורים שמוקמה בין חדרי הילדים העברנו למפלס העליון, ובמקומה יצרנו סוויטה לבן הגדול. את חדר הכביסה צרפנו לחדר הרחצה של הילדים והפכנו את המרפסת שיוצאת מאותו החלל למרפסת כביסה שימושית. קומת חדר הילדים קסומה ומלאת חיים. לכל חדר אופי מובהק משלו הבא לידי ביטוי בצבעוניות שנבחרה, בפריטים המיוחדים ובטפט שמתווה את הקונספט. יחידת ההורים שיצרנו היא גולת הכותרת של הבית. בזכות שימוש בחלל אחסון שאינו נוצל הצלחנו להגדיל את שטחה של היחידה ולהפוך אותה לסוויטה חלומית. המרפסת הקסומה שפונה לנוף של חורש פתוח היא שמשכה אותנו להוביל את בני הזוג לקומה הזאת וליצור להם קומה משל עצמם.   גווניו השקטים והרגועים של החדר שהתקבל, הטקסטיל הבהיר והרך, הריהוט הלבן בסגנון שאבי שיק והמרפסת הקסומה שמציצה, כל אלה, משלימים את האווירה ההרמונית ומעצימים את החוויה בו.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

חומרים וגוונים שמקנים אופי מיוחד
החומרים והגוונים שנבחרו לבית מקנים אף הם את אופיו המיוחד ומחזקים את הקשר בין חלקיו השונים והתחושה שזוכים לה המבקרים בו דומה לביקור במלון בוטיק אירופאי מוקפד ועשיר בפרטים. במבואת הכניסה שבמפלס התחתון בחרנו ריצוף מצויר בדוגמא גרפית בשחור לבן, אשר נכנס פנימה למבואת הכניסה ולשירותי האורחים. בפינת המשפחה מודבק פרקט והצבע השחור חוזר באלמנט הנגרות הדומיננטי הניצב בחדר העבודה. הריהוט כולו יוצר ע"י עדי וארז נגרים כשהוא מתאים באופן מושלם לקונספט העיצובי של הבית ומעשיר את האווירה שביקשנו לייצר. חדרי הרחצה של כל החדרים מלאים יופי ועניין. כל אחד מהם בעל ריצוף מצויר שונה ומגוון ועם זאת מלאי הרמוניה.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

מבט נקי ויפיפה לחצר
החצר המרווחת ואהבתה של בעלת הבית לחיות ולטבע, היא שהביאה את בני הזוג לבחור דווקא במגרש ובבית זה שלא מורגשת בו כל  עירוניות כלל. ברוח תחושה זו תוכננה ועוצבה גם הגינה: קלילה ולא קונבנציונלית בצורת העמדה של הפינות השימושיות בה. פינות הישיבה נמצאות בקצוות המגרש מימין ומשמאל. פינת האוכל החיצונית בסמוך לפינת האוכל הביתית ואילו הסלון החיצוני מורחק מהבית, ממוקם על מקבץ של אבנים וסלעים ומקנה תחושה אותנטית של ישיבה בטבע. ההחלטה הזו מאפשרת מבט נקי ויפיפה החוצה מתוך הבית וגם יציאה הישר לתוך הטבע והצמחייה הים תיכונית.

הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש
הלל אדריכלות // צילום: לירן שמש

לסיכום : חווית העבודה בפרויקט זה היתה מאתגרת עבורנו מהרבה בחינות וכולם מאוד מרוצים מהתוצאות שהתקבלו זאת בזכות החיבור המושלם עם הלקוחות ובעיקר עם בעלת הבית, שכלל הקשבה, שיתוף וחיבור סגנוני. הבית הזה הוא ללא ספק פרי יצירה משותפת יצירה שמאפשרת חווית מגורים ייחודית המותאמת בצורה מושלמת למשפחה ולטעמה המשובח של בעלת הבית .

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות