banner
רמי פרגן // יחצ
רמי פרגן // יחצ

עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" נגד תוכנית כיכר אתרים

העמותה הגישה ערר למועצה הארצית: האישור להריסת המתחם ולהקמת  מגדלים בני 40 קומות ניתן שלא כדין ולאחר שעיריית תל-אביב הציגה נתונים שגויים, כך לטענתה

תמונה: רמי פרגן // יחצ

עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים", יחד עם מאות אזרחים, הגישו היום ערר על החלטת הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחו"ף) שניתנה לפני כחודש ימים, ואישרה את התוכנית להריסת מתחם כיכר אתרים והקמת שני מגדלים בני 40 קומות כל אחד לצרכי מלונאות ומגורים בכיכר אתרים. הערר הוגש לוועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובניה על ידי עוה"ד רמי פרגן, גל אראל וישי קרובי ממשרד פרגן פלס ושות'.

בין הטענות שמעלה העמותה בערר נטען, כי בהחלטתה התעלמה הולחו"ף מתפקידה הציבורי החשוב ומהמטרה לשמה הוקמה – להגן על חופי ישראל ולשמור על הסביבה החופית לתועלת הציבור. בנוסף טוענת העמותה, כי דין החלטה להתבטל נוכח שורה של מחדלים אשר קדמו לה.

ההתנגדויות לא התקבלו
לפני כחודש קיימה הולחו"ף דיון בתוכנית ובהתנגדות שהגישה עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים", אשר טענה, כי התוכנית שקודמה בכיכר, להריסתו ולהקמת מגדלים בני 40 קומות הכוללים מגורים ומלונאות, מהווה למעשה בקשה לחרוג מתוכנית המתאר של תל-אביב (תא/5000) וזאת ללא הצדקה ראויה פרק לקידום המטרות הכלכליות של יזמי הפרויקט על חשבון הציבור. במסגרת החלטתה, אישרה הולחו"ף את התוכנית למתחם כיכר אתרים וקבעה כי ניתן יהיה להקים במתחם שני מגדלים בני 40 קומות כל אחד כאשר תמהיל השימושים יהיה 70% מלונאות ו-30% מגורים.

הפקעה של הסביבה החופית
על החלטה זו הגישה היום (31.7.18) העמותה ערר, בו היא טוענת כי החלטת הולחו"ף ניתנה בחוסר סמכות ובניגוד להוראות תמ"א 13, והיא מהווה הפקעה של הסביבה החופית לטובת כרישי נדל"ן פרטיים, אשר לנגד עיניהם ניצב שיקול של רווח כספי בלבד.

לטענת העמותה, החלטת הולחו"ף ניתנה בהסתמך על עובדות חלקיות ביותר שהוצגו לה, התעלמה מהשלכות התוכנית על הסביבה החופית, ובניגוד לחובה המוטלת עליה. לטענת העמותה, לא רק שההחלטה לא צמצמה את הפגיעה בסביבה החופית אלא היא אף יצרה תקדים מסוכן ביחס לכל רצועת קו חוף הים, באופן אשר אין מנוס אלא לראותה בבחינת "בכיה לדורות".

העמותה: זכויות הבנייה ניתנו ליזמים לכאורה של כדין
עוד טוענת העמותה בערר, כי הולחו"ף לא התייחסה בהחלטתה ולא בחנה את סוגית זכויות הבנייה שניתנו ליזמים, לטענתה לכאורה שלא כדין, ולמעשה אפשרה פרויקט בהיקף בניה של כ-85,000 מ"ר, אשר  עומד על כ-פי שלוש מזכויות הבניה הלגיטימיות. עוד טוענת העמותה כי הולחו"ף דנה במתן אישור לתיקון התוכנית הכוללנית (תא/5000) תוך שהיא דנה בקווי מתאר של תוכנית פרטנית, אשר עתידים יזמים שונים לקדם במתחם כיכר אתרים, ואף הפקידו תוכנית לגביה וכי הדבר מהווה חריגה בוטה מסמכות הולחו"ף, שבהחלטה למעשה סינדלה את האפשרות להתנגד לתוכנית פרטנית. בנוסף נטען בערר, כי הולחו"ף נמנעה מלבצע את הבדיקות המינימליות לבחינת ההיתכנות של הפרויקט שאושר על ידה, ובמקום זה התאימה את התוכנית לצרכיהם האישיים של בעלי עניין.

העוררים טוענים כי הנתונים שהוצגו שגויים
טענה נוספת אותה מעלה העמותה, היא כי בפני הולחו"ף הוצגו נתונים שגויים, אותם היא נמנעה לחלוטין מלבחון. העמותה טוענת, כי על מנת להוכיח כביכול שלתוכנית המקורית אין היתכנות כלכלית, הציגו היזמים חוו"ד "מוזמנת" לפיה עלויות הכשרת הקרקע לצורך ביצוע הפרויקט יעמדו על סך של 122 מיליון שקלים. עלויות שכאלה, כך נטען, אינן מאפשרות היתכנות של רווח יזמי רצוי בפרויקט בהיקף של 25 קומות בלבד, ומשכך יש לאשר תיקון של התוכנית לבניית מגדלים של 40 קומות, וכן אישור שימוש למגורים.

טענות קשות נגד חוות הדעת של עיריית תל אביב
העמותה טוענת בערר, כי במקביל לחוות דעת "מוזמנת" זו מטעם בעלי אינטרס כלכלי בפרויקט, ערכה עיריית ת"א חוות דעת מטעמה "וראה זה פלא. חוות הדעת מטעם עיריית ת"א העמידה את עלויות הכשרת הקרקע על כמחצית מהסכומים אשר הוצגו בחוות הדעת מטעם בעלי העניין". נתונים אלה, טוענת העמותה, הוסתרו מהולחו"ף: "חשוב להדגיש, כי חוות דעת זו לא נערכה על ידי גורם בעל אינטרס מנוגד לזה של בעלי העניין בפרויקט, כי אם על ידי לא אחרת מאשר עיריית תל-אביב עצמה, אשר חרטה על דגלה את הוצאתו של הפרויקט אל הפועל יהא אשר יהא…"

חברי העמותה מסכמים כי: "אישור הקמת מגדלים בני 40 קומות כל אחד בקו ראשון לים, כמו גם הוספת שטחים כה נרחבים למגורים בתחום החוף, משמעותו פגיעה קשה, אשר תהווה בכיה לדורות בסביבה החופית ובזכות הציבור ליהנות ממשאב הטבע אשר עם השנים הולך ופוחת".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות