banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

המועצה נגד היזמים ולהפך – פינוי בינוי וולפסון בתל מונד עולה להכרעת המחוזית

במועצה המקומית דרשו להפחית את הבינוי, והציגו חוות דעת שמאית שתומכת בעמדתם אבל היזמים הותירו אותה ללא שינוי משמעותי

זיו גולדפישר 03.03.2024

למרות הסתייגות המועצה המקומית, תכנית פינוי בינוי מתחם וולפסון בתל מונד צפויה לעלות השבוע לדיון להפקדה בוועדה המחוזית מרכז. התכנית, שמקדמות החברות היזמיות משולם לוינשטין הנדסה וקבלנות וקבוצת ורטיו השקעות, מציעה 670 יח"ד בבינוי מגדלי של עד 16 קומות, למרות דרישת הוועדה המקומית לצמצם את היקפי הבינוי ולהנמיך את גובה הבניינים המוצע. יש לציין כי התכנית נדחתה על ידי הוועדה המחוזית לפני כשנתיים, והיא חוזרת שוב לדיון ללא שינויים.

תכנית פינוי בינוי מתחם וולפסון, ששטחה 22 דונמים, ממוקמת בחלקה הצפוני של תל מונד. במתחם קיימות 155 יח"ד במבני רכבת בני 2 קומות, המצויים כיום בהזנחה ובמצב פיזי ירוד, שבמקומם מציעה התכנית בנייה של 670 יח"ד חדשות (מכפיל 4.3), במבנים בני 10-16 קומות, סביב מערך של שטחים פתוחים ושטחי ציבור.

כאמור, מדובר בגלגול שני של אותה תכנית. לפני שנה וחצי, ביוני 2022, נדחתה התכנית על ידי הוועדה המקומית שרונים (ועדה מרחבית הכוללת את תל מונד). הוועדה קבעה אמנם כי היא "רואה חשיבות ונחיצות רבה בהתחדשות עירונית ככלל ותכניות פינוי בינוי בשכונת וולפסון בפרט, בשל מצבה הירוד ומצוקה קשה הקיימת בשכונה", אך הביעה התנגדות להיקף הבינוי המוצע.

חוות דעת שמאית שערך שמאי מטעם הוועדה, קבעה כי ניתן להפחית 120 יח"ד ולקבוע 550 יח"ד, במכפיל של 3.5, במקום 670 יח"ד במכפיל 4.3 כפי שהוצע בתכנית. מכפיל מינימלי של 3.5, כך נקבע על ידי שמאי הוועדה, עדיין מאפשר כדאיות כלכלית ורווח ליזם, במיוחד לאור עליית המחירים הנוספת, שצפויה עד למימוש הפרויקט. בנוסף, הסתייגו בוועדה המקומית מגובה הבינוי המוצע, והמליצו על שילוב בינוי מרקמי.

למרות זאת, התכנית חזרה לדיון ללא שינויים משמעותיים. התכנית עלתה לדיון ראשון בוועדה מקצועית לביוב ומים בסוף השנה שעברה. במועצה המקומית מסרו אז ל"מגדילים" כי: "המועצה לא תומכת בתכנית של מגדלים בני 16 קומות ביישוב ולא תאפשר תוספת של כמות יחידות דיור אשר לדעת גורמי המקצוע אינה סבירה ומשפיעה לרעה על העומס בהיבטים של תנועה, חניה ותשתיות נוספות לתושבי וולפסון ולכלל תושבי תל-מונד. בפרויקט כל כך משמעותי הדברים צריכים להיעשות בתבונה ובאחריות ולא להיסחף אחר תכנון שלא יטיב עם תושבי השכונה וכלל היישוב לאורך זמן". 

חוות דעת שמאית, לפי תקן 21, שנערכה במסגרת התכנית, מעריכה את התקבולים מהפרויקט ב-979.3 מיליון שקל (ללא מע"מ). בהנחה של פטור מהיטלי השבחה, העלויות וההוצאות בפרויקט מוערכות ב-850 מיליון שקל. ההפרש, 129.3 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 15.2 אחוז. במקרה שבו ייגבה היטל השבחה, המוערך ב-21 מיליון שקל, העודף יופחת ל-108.3 מיליון שקל, המבטא שיעור רווח של 12.4 מיליון שקל.

העורך ראשי הינו משרד אבנר ישר אדריכלים.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות