תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן

מראה קז'ואלי ולא מתאמץ

הצצה אל הבית שתכננה ועיצבה וינברן באזור רמת אביב ג', חושפת חללים שעל פניו נראים לא מיושרים אולם למעשה מציג מכלול מדויק שנוצר תוך כוונת תחילה

מגדילים 28.05.2018

עיצוב הפנים במרחב הפרטי משקף את מי שאנחנו ובהתאם בחרו בני זוג, שרכשו בית עבורם ועבור ארבעת ילדיהם ברמת אביב, לשוות לו מראה קז'ואלי ולא מתאמץ ובד בבד, כזה שיענה על צרכיהם כמשפחה חמה, דינמית ואוהבת. הנדסאית האדריכלות ומעצבת הפנים דורית וינברן, נרתמה לתהליך התכנון המחודש, תוך שהיא דוגלת לכל אורכו לתת לבעלי הבית דרור לבטא את רצונותיהם ומאווייהם שאכן משתקפים הלכה למעשה בתוצר המוגמר.

מראה חללים שעל פניו נראים מעט לא מיושרים
הבתים השוכנים ברחוב הפרברי באיזור רמת אביב ג' בתל-אביב נראים מבחוץ גנריים וזהים. כשמתמקדים טוב יותר בבית שתכננה ועיצבה וינברן, נחשפים למראה חללים שעל פניו נראים מעט לא מיושרים, בטח שלא מוקפדים ועדיין, קשה להתעלם מהמכלול המדויק להפליא שברור כי נוצר תוך כוונה יתרה.

תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן

חללי הבית הינם אקלקטיים למראה ברבדים ומובנים רבים. הם משלבים בין מזרח ומערב, ישן וחדש וצבעוניות מגוונת המשלבת בין גוונים חמים וקרים. בעיצובם ניכרת אינטרפרטציה לעיצוב הישראלי השורשי והנונשלנטי ואכן הבית על היבטיו השונים, נראה שייך מאוד לתקופה ולמקום.

תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן

טרם השיפוץ היה הבית מסוגר וחשוך
וינברן עצמה מגדירה את מתווה העיצוב כ"א-מוזיאלי". היא הקפידה ליצור מכלול של חללים נגישים ומזמינים שנעים לחיות ולהתנהל בתוכם. מיקום הבית בקצה חלקת האדמה הפונה לחורשת האיקליפטוסים יוצרת תחושה אינטימית וכפרית על אף מיקומו באחת הערים המאוכלסות והסואנות בארץ. הנוף החרוק הנגלה מבחוץ חודר פנימה במלוא עוצמתו ומגביר את עוצמת החוויה.

תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן

טרם השיפוץ היה הבית מסוגר וחשוך. בתכנון המחודש דאגה וינברן לשטוף אותו באור ואוויר טבעיים. לשם כך ביטלה כמעט לגמרי את קירות המטבח והסלון ובמקומם שילבה חלונות גדולים מימדים שמציפים את החלל הציבורי כולו במשאבי הטבע המבוקשים לאורך היום. משחקי האור והצל הנוצרים בחלל משתנים באופן מתמיד ובהתאם לשעה. פרט לכך שהם מוסיפים עניין רב וחוויה רב חושית הם מעצימים את המסר והקונספט אותו ביקשו וינברן ובעלי הבית ליצור.

תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן

צבעוניות קלידוסקופית קלילה ומזמינה
לצבעוניות בחללים השונים יש תפקיד וויזואלי מרכזי. וינברן בחרה בצבעוניות קלידוסקופית קלילה ומזמינה. בין שלל הצבעים בולטים במיוחד גוונים של כחול ים ששולבו בנגרויות, באריחים ובטקסטיל, גוונים של אדום הבולטים במנורות הפזורות במרחב ואלמנטים נוספים, גוונים של צהוב בספרייה ועוד. עם זאת, הבית רחוק מלהיראות עמוס או מצועצע. נגיעות הצבע הן מידתיות ומעצימות היטב את הזרימה. המראה שמתקבל הוא רך והרמוני ועם זאת דימני וחוויתי.

תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן

קומות המגורים כמפלט
קומות המגורים תוכננו כך שיהוו מקום מפלט איכותי. כך למשל, סוויטת ההורים הנפרשת על פני מפלס שלם שם תכננה המעצבת חדר שינה מרווח וחדר רחצה מפנק המורכב כולו מקירות זכוכית. החלל הייחודי ורחב הידיים פונה לגג הבית כך מתאפשרת פרטיות, זאת ועוד יצרה וינברן גדר במבוק המשלבת בתוכה צמחיה חיה. האמבטיה עצמה פונה לחדר השינה של בני הזוג, אף הוא עשוי זכוכית, ובזמן שהם שוכבים במיטה נגלית מבעד לוויטרינה המרפסת המרשימה ואור טבעי חודר פנימה ברכות. המראה המתקבל ללא ספק מעורר השראה ונדמה כאילו נלקח ממלון בוטיק ביעד אקזוטי במיוחד.

תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
תכנון: דורית ויינברן // צילום: אלעד גונן
שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

הום סטיילינג לנשמה

"כשהסביבה הביתית מתאימה במדויק לצרכים ולרצונות האישיים של בני הבית וכשלכל אחד יש את הפינה והמרחב האישי שמתאימים...
מגדילים 13.05.2020
נשמח לדבר אתך
נגישות