50,000 תושבים יתגוררו ב-20,500 יח"ד: מסמך מדיניות להתחדשות מרכז העיר פתח תקוה
המסמך כולל המלצות לבלימת הידרדרותו של מרכז העיר, ומציע תוספת משמעותית של היקפי מגורים, מסחר ותעסוקה
המסמך כולל המלצות לבלימת הידרדרותו של מרכז העיר, ומציע תוספת משמעותית של היקפי מגורים, מסחר ותעסוקה
הוועדה המחוזית מרכז תקיים בשבוע הבא דיון ראשון במסמך מדיניות להתחדשות מרכז העיר פתח תקוה. המסמך חל על מתחם ששטחו 1.25 קמ"ר, הנחשב ללבה ההיסטורי של המושבה. המסמך אושר להפקדה על ידי הוועדה המקומית לפני כחצי שנה, וכעת הוא עולה לדיון בוועדה המחוזית, שהיא הוועדה המוסמכת להפקיד את התכנית, והוא נועד להתוות מדיניות למניעת הידרדרותו של מרכז העיר.
השטח שהוגדר כמרכז העיר במסמך הוא מתחם בן כ-1.25 קמ"ר בלבה של העיר, הכולל בתוכו את לב המושבה ההיסטורי ואזורי מגורים המקיפים אותו. מחברי המסמך, עורכי המסמך, ממשרד האדריכלים ארי כהן-מיכאל וינד מציינים כי: "בדומה למרכזי ערים אחרים בעולם, מרכז העיר פ"ת חווה תהליכים של הידרדרות עקב מעבר אוכלוסיות מסוימות לשכונות פרבריות בפאתי העיר והחלפתן באוכלוסיות מוחלשות. הידרדרות זו מתבטאת בתמהיל העסקים, באתגרי ביטחון אישי, ומעל הכל בהתרפטות פיזית של המרחבים הפרטיים ואף הציבוריים".
כחלק מהאסטרטגיה להתחדשות והעצמת מרכז העיר, והפיכתו למוקד חי, פעיל והומה עבור תושביו ותושבי העיר כולה (שצפויה למנות בשנת 2045 כ-450,000 תושבים), המסמך מציע תוספת משמעותית של היקפי מגורים, מסחר ותעסוקה, וכן שטחים ציבוריים. מרכז העיר צפוי לכלול 50,000 תושבים שיתגוררו ב-20,500 יח"ד.
לצד זאת, המסמך קובע כי לצורך מימוש החזון למרכז עיר פעיל, יש להוסיף היקפים משמעותיים של מסחר ותעסוקה. לפיכך, נכתב, יש להעצים את פרופורציית בניית המשרדים במרכז העיר. בין היתר באמצעות הגדלת היצע של משרדים גדולים דבר העשוי לייצר תנועת מועסקים ומקבלי שירותים. לפיכך, כאמור, היקף המסחר המוצע על פי התכנית, הוא בין 200 ל-335 אלף מ"ר (שטחים קיימים וחדשים), לצד בין 350 ל-470 אלף מ"ר לתעסוקה (שטחים קיימים וחדשים).
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן