banner
צילום: אלעד גונן
צילום: אלעד גונן

בפעם האחרונה בהחלט: בית לכל החיים

כשהילדים עזבו את הבית הם החליטו לבנות פעם נוספת את הבית מחדש, הפעם לכל החיים. התוצאה: בית קיט מודרני וחם עם תקרה בגובה 6 מטר וחיבור מיוחד בין החוץ לפנים

מגדילים 02.01.2022

אדריכלות ועיצוב פנים: איל ואלונה אפל
מיקום: מרכז הארץ
דיירים: זוג
שטח המגרש: כדונם

לכל זוג יש את השלב במעגל החיים בו הילדים עוזבים את הקן ובפניהם עומדת ההחלטה על מעבר לבית חדש, שיתאים למידותיהם העדכניות. רבים בוחרים לעבור לבית קטן יותר, אך הסיפור של בני הזוג שלבתיהם אנחנו מגיעים, שונה לגמרי. "מה שתכננו זה ממש 'הבית האחרון שלהם'", אומרת מעצבת הפנים אלונה אפל, שיחד עם בן זוגה האדריכל איל, הם אמונים על התכנון והעיצוב של הבית, "הם ביקשו שתהיה תחושה של בית קיט אבל כזה שגרים בו, כזה שיהיה מאוד נוח לאירוח הילדים בסופ"ש".

מבחינת הסגנון העיצובי, אנחנו רואים מולנו בית מודרני עם נגיעות חמות. "השתמשנו בפלטת צבעים של בז', אפור וחום, פחות לבן", מסבירה אפל, "בחרנו בגוונים חמימים יותר ולא בגוונים של לבן ואפור שנחשבים ליותר טרנדיים היום. העיצוב מאוד רגוע, מינימליסטי ולא עמוס בדברים. ללקוחות היה חשוב שהבית יהיה קליל". 

צילום: אלעד גונן
צילום: אלעד גונן

האתגר ליצור בית חמים הופך לקשה עוד יותר, כשמול עינינו מתגלה תקרה גבוהה ומרשימה במיוחד בגובה 6 מ' בחלל המרכזי. "בגלל שידענו שרוב ההתנהלות בבית תהיה בקומה אחת רצינו ליצור משהו ייחודי, לא משהו שהוא יחסית רגיל. רצינו לתת לקומה הראשונה עוצמה ועשינו את זה באמצעות התקרה הגבוהה והמפתחים הגדולים שמקיפים את הבית. הלקוחות מאוד התחברו לרעיון הזה. כשנכנסים אל תוך הבית הוא לא נותן תחושה של אולם ספורט או משהו גדול מידי, כי הצלחנו ליצור חמימות בגוונים ובחומרים בהם השתמשנו. כשנכנסים אל הבית יש תחושה חמה", כך לדברי המעצבת.

צילום: אלעד גונן
צילום: אלעד גונן

ממבט ראשון, עוד לפני שנכנסים לבית, ניתן לחשוב שמדובר בבית סולידי על פי החזית שלו, שמעט נבלעת בסביבה היוקרתית. אך כשנכנסים בשער רואים את המרחבים, הגובה, החצר והבריכה הענקית שמשתרעת על פני שטח גדול. מהכניסה לבית ניתן להבחין כיצד החוץ משתקף פנימה. "הכניסה לבית מאוד רחבה והשתמשנו בחומרים טבעיים לריצוף, שמסייעים לתחושת המרחב. גם דלת הכניסה ענקית וממנה אפשר לראות את כל הבית עד הבריכה, הכל פתוח. בנוסף לכך, רצינו להעצים את החלל המרכזי וכמו שאמרתי, הלקוחות מאוד התחברו לרעיון של המפתחים הגדולים, שעזרו לנו לחבר את החוץ לפנים. זה היה לנו מאוד חשוב. בעצם נוצר מצב שאין הפרדה בין הבית לגינה. זה בא לידי ביטוי גם בפרגולה מאוד גבוהה וזה ממחיש את ההמשך הרציף בין הפנים לחוץ", מספרת אפל. 

צילום: אלעד גונן
צילום: אלעד גונן

על ה"פרגולה", שהיא בעצם משטח מקורה חיצוני בגובה 6 מ' מרחיב האדריכל איל אפל: "את הבית חובקת כנף גדולה שמחברת בין האגפים בבית ויוצרת אזור שנורא נעים לשבת בו – גם בקיץ וגם בחורף. זה אזור מוצל, מוגן מהשמש ומרוחות וגשמים, שלמעשה משמש כשלוחה של הבית ומאוד מזמין לשבת בו. הצבנו בתקרה מאווררי תקרה שמנעימים את השהות גם בימים החמים של השנה ובאמת אנחנו רואים שזה הפך להיות האזור שרוב הזמן נמצאים בו – גם כשמארחים וגם כשבני הזוג נשארים לבד בביתם. בנוסף, דאגנו שהבריכה תהיה מופרדת מהאזור הזה כי היא חלק מאזור רועש יותר, ככה שנוצרות באזור הישיבה תחושות של שקט, אינטימיות ונוחות. הכנף הגבוהה מעניקה לבית צורה גיאומטרית מאוד מעניינת. נראה שהיא לא מחוברת לבית כי היא מאוד קלילה. מתחת לכנף יצרנו חלון היקפי בגובה, כך שנוצרת התחושה שהכנף מנותקת מהמאסה של הבית ונראה שהיא לא מכבידה עליו, אלא פרוסה מעליו. זה קושר את כל חלקי הבית בצורה מאוד נקייה וברורה. היה לנו אתגר הנדסי רציני מאוד, שכן יש מפתחים של למעלה מ-8' בחלל המרכזי. בשיתוף פעולה עם המהנדסת אורלי ארמא פתרנו את התכנון ההנדסי המורכב".

צילום: אלעד גונן
צילום: אלעד גונן

"בקומת הקרקע מיקמנו את סוויטת ההורים שמשקיפה לבריכה, עם אמבטיה פרי סטנדינג וגם מקלחון. בקומה התחתונה יש סוויטה נוספת שמשמשת לאירוח בסופי שבוע כשהילדים מגיעים, וגם בקומה השנייה יש שתי סוויטות מאוד גדולות, עם סלון ומטבחון, שמתאימות גם הן לאירוח בסופ"ש. לריצוף השתמשנו בגרניט פורצלן ובקיר של המדרגות עשינו סוג של שליכטה בגוון כהה שיכניס חמימות לאזור ויבליט את המדרגות המרחפות שעשויות עץ שמתכתב עם הנגרות של הסלון ממול ומייצר את החיבור. גם למבטח בחרנו גוונים שמייצרים קונטרסט של חום וקור. בתאורה שילבנו נגיעות עדינות של זהב, שהלקוחה מאוד אוהבת", מסכמת אפל.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

לכנס הנדל"ן השנתי | כל בכירי הענף במקום אחד!

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות