מראה תעשייתי // צילום עודד סמדר
מראה תעשייתי // צילום עודד סמדר

משחק קוביות דרמטי

המעצבת קרן מימון לוקחת אותנו לסיור בארבעה מפלסים, המשתרעים על פני 250 מ"ר, שחולקו באמצעות חציצה אמנותיות ומקורית

מגדילים 15.05.2018

תמונה: מעצבת הפנים קרן מיימון // צילום: עודד סמדר

מאת: מעצבת הפנים קרן מימון

הרצון לשלב בחלל הבית את אפקט "הוואו", גובה לעיתים מחיר כבד, בדמות היעדר אופי אמיתי שמייצג את דיירי הבית. בפרוייקט הזה שילבתי אלמנטים ייחודיים, שעושים את העבודה, אך בצניעות יחסית.
קיבלתי את דירת הגן בפרויקט "גן הגג" ברמת השרון כבר ברמת השלד, והתבקשתי לחולל בו נפלאות. הדרישה היתה לעצב חלל ביופי שאינו קונוונציונלי ומתייפף ולסגנן אותו באמצעות מאפיינים מודרניים-תעשייתיים.

250 מ"ר על פני ארבעה מפלסים
הדירה, המתפרשת על פני שטח של 250 מ"ר ומחולקת לארבעה מפלסים, בתוספת מרפסת בגודל 30 מ"ר, נועדה למשפחה בת שלוש נפשות, בני זוג ונער מתבגר. קומת הכניסה גבוהת התקרה מכילה את החללים הציבוריים, חצי מפלס מעלה נמצאת יחידת ההורים וכן חדר עבודה וחדר כביסה. חצי מפלס מטה מקומת הכניסה נמצא חדרו של הבן ושירותי האורחים, ובמפלס התחתון חדר קולנוע וממ"ד. בין כל אלה מקשר גרם מדרגות עשוי בטון, ולו מעקה זכוכית שקוף.

תכנון: מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר
תכנון: מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר

חלל אוורירי בקומת הכניסה
קומת הכניסה חושפת חלל אוורירי ורחב ידיים, הודות לריצוף בטון יצוק בעל מראה הומוגני וקירות צבועים לבן, בחלקם מחופים בבריקים צבועים בלבן. עם הכניסה ניתן להבחין באלמנט מפתיע המהווה חיץ בין המבואה לבין חדר האוכל. שלושה עמודי נירוסטה המתנשאים, מרצפה ועד תקרה, ועליהם "מושחלים" מרובעי עץ אלון מהווים מעין פרשנות מודרנית למבואת הכניסה, ומצליחים לתחום את פינת האוכל בצורה אינטימית בחלל הפתוח.

מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר
מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר

משחק הקוביות בתוך הבית
ההשראה נולדה ממשחק הקוביות המסתובבות הנפוץ בגני השעשועים, אך מספקת הפתעה בדמות ערך פונקציונלי של מרובעי העץ האמצעיים: אלה מסתובבים על צירם ומשמשים לאחסון דו צדדי. הצד האחד משמש לאחסון מעילים – עבור מבואת הכניסה – ואילו השני משמש לאחסון כלי אוכל והגשה – עבור פינת האוכל.

תכנון: מעצבת פנים קרן מימון, צלם עודד סמדר
תכנון: מעצבת פנים קרן מימון, צלם עודד סמדר

חדר המגורים מעוצב בסגנון נקי, בעזרת וילונות אווריריים וקיר לבנים צבוע לבן. בקדמת קיר הלבנים אלמנט גבס בולט, המחליף את המזנון המסורתי, בו מוטמעים קמין ומסך טלוויזיה, אשר ניצב על ספסל בטון במראה מרחף, שתחתיו תאורת אווירה. אלמנט החיץ השני, בדמות שער ברזל המיתמר לגובה, מדגיש את המעבר אל המטבח.

מראה תעשייתי בחלל המטבח
חלל המטבח, שלו תפקיד מרכזי פעיל בחיי המשפחה, מאובזר באי רחב ידיים העשוי נירוסטה, ובו כיריים, לצד יחידת אחסון גדולה ומרשימה, עשויה חזיתות עץ וידיות נירוסטה. המראה התעשייתי שולט היטב במטבח, אך מתעדן הודות לשימוש הנרחב שבחרתי בעץ, וגם בזכות שלושה גופי תאורה מעל יחידת האי שמצליחים "לחמם" את האווירה.

השער החוצץ בין הסלון למטבח אמנם דומיננטי ומדגיש את גובהו של החלל, אך בה בעת מהווה מסגרת אלגנטית לחללים שמשני צדדיו.

האלמנט המרשים מצליח לפאר את חלל המטבח השוקק והפעיל, מכיוון שבעלי הבית אוהבים לבשל בו ולארח, ומבליט בצורה מכובדת את משמעותו בחיי הדיירים, כמו גם משווה לו תחושת אינטימיות, בשל פונקציית תחימת החלל

חצר יפייפיה // צילום עודד סמדר
דירת גן – תכנון: קרן מיימון // צילום עודד סמדר
מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר
מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר
מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר
מעצבת פנים קרן מימון // צילום עודד סמדר
צילום עודד סמדר
צילום עודד סמדר
שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות