banner
לירן בן איבגי // צילום יהודית הופמן
לירן בן איבגי // צילום יהודית הופמן

ספיישל עם מעצבת הפנים לירן בן איבגי

תמונה: לירן בן איבגי // צילום יהודית הופמן

מדור ספיישל מכיר לקוראיו באופן אישי את האנשים שמאחורי העשייה בתחום האדריכלות, העיצוב והסטיילינג.

הכירו את לירן בן איבגי, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים

תחום עיסוק: בעלת משרד בעל ותק של כ-20 שנה, עוסקת בבנייה פרטית, לרוב חדשה, מתמחה בבתי יוקרה בסגנון אירופאי וכפרי.

זיכרון מתחילת הקריירה: התחלתי את דרכי בתור עתודאית, למדתי הנדסה ואדריכלות לפני הצבא, ומיד לאחר השחרור הקמתי את המשרד. נקודת המפנה בקריירה הגיעה מספר שנים אחר כך, בזכות פרויקט שחשף בפני עולם אחר, ודרכו התחלתי לעסוק בסגנון הבנייה האירופאי שמזוהה איתי כיום. עד אז היו פונים אליי לקוחות לתכנון אדריכלי של בתים על פי סגנונות שונים, עד שיום אחד פנתה אליי לקוחה שביקשה לתכנן בית בסגנון טוסקני, סגנון שלא התנסיתי בו קודם לכן. היא הראתה לי תמונה שהציתה בי את הדמיון, ולמרות שהייתי חסרת ניסיון בתחום, החלטתי ללכת על זה. ביקשתי מהלקוחה את ההזדמנות להציג בפנייה הדמיה (אז עוד היה מדובר בהדמיות ידניות) ללא כל התחייבות מראש, ורק לאחר מכן שתחליט אם היא מוכנה להפקיד את הפרויקט בידיי. הלקוחה התלהבה מהסקיצה, ומאז נסללה עבורי הדרך והתקבעתי על השפה העיצובית שמלווה אותי עד היום. אגב, 10 שנים לאחר מכן נתבקשתי לתכנן עבור אותה לקוחה את ביתה הבא, הפעם כבר בסגנון פרובאנס, אשר מתכתב עם הסגנון הטוסקני.

מה מניע אתכם: חשיבה על פונקציונליות נכונה בתוך בית, הקפדה על אסתטיקה וירידה לפרטים. אני אוהבת להסתכל על הפינישים ולרדת לרמת לפרטים הכי קטנים. מבחינת חומריות- אני אוהבת להשתמש בחומרים טבעיים מתוך מטרה לעצב בתים שיישארו נכונים ורלוונטיים גם בעוד 10 ואפילו 30 שנים. חומר טבעי מתיישן נכון, הוא מקבל עוד שכבות של גיל שמוסיפות לו אופי ועומק, לעומת חומרים סינתטיים שאינם מתיישנים יפה. אני עושה שימוש רב בעץ, פרקט ונגרות. תמיד משלבת חיפוי בריקים מאבני פירוק, אוהבת אבנים שיותר פראיות בגדלים משתנים. גם טיול באירופה, אם מדובר בטוסקנה או בפרובנס, מעורר בי השראה כמעצבת וכאדם יוצר בכלל. מספיק לי להסתובב באזורים הכפריים השונים ולספוג את מראה הבתים, ההווי, כל מה שמתרחש שם, כדי להטעין ולמלא אותי בהשראה.

פרויקט אהוב בכל הזמנים: הבית הפרטי שלי, ביישוב חופית. כמעצבים אנו צריכים תמיד להיות קשובים גם לעצמנו כבעלי מקצוע אך להקפיד לשלב בד בבד את רצונותיו והעדפותיו של הלקוח. הבית הפרטי שלי, אפשר לי להגשים את עצמי במדויק, להשתמש מא' עד ת' רק בחומרים ובגוונים שאני אוהבת, ולשלב בתוכו פריטים בעלי ערך סנטימנטלי עבורי- אקססוריז בסגנון וינטג', סגנון אהוב עליי במיוחד, מדובר בפריטים ישנים כמו מכונת דפוס עתיקה או שעון ישן, אשר השתלבו בחלל לצד פריטים במראה עכשווי יותר. התוצאה הסופית משלבת בין הבנייה האירופאית המזוהה עם הקו שלי, לבין ריהוט עדכני ופריטים מעולמות שונים.

עקרון שלא תתפשרו עליו: לעולם לא אתפשר על נוחות בתוך בית. אני אפילו אעדיף לוותר על מראה יפה יותר במידת הצורך, בשביל פונקציונליות נכונה. דוגמא לכך אפשר למצוא במטבח הפרטי שלי, שם ישנו קיר שלם שהיה חשוב לי להקדיש עבור מקומות אחסון, על מנת שהמטבח יתפקד נכון מבחינת החלל. ידעתי שהמשמעות היא לוותר על חלון באותו המקום, ועל אף שמדובר באזור הכניסה- שם לחלון יש גם חשיבות עיצובית, העדפתי לוותר על החלון וניסיתי למצוא אלמנט עיצובי שיגרום לקיר הזה להיות יפה גם בלעדיו, ניסיתי למצוא אלמנט עיצובי שיגרום לקיר הזה להיות יפה יותר, גם בלי הצורך בחלון וחיפיתי את הקיר בבריקים ומיקמתי גופי תאורה מרשימים . קיימות המון אופציות במקרים הללו, אפשר לבחור בחלון דמי עם תריסי עץ, ויש עוד פתרונות מגוונים, העיקר שבתוך הבית יהיה נוח ונכון.

משהו אחד שהייתם משנים במקצוע: רישוי זמין. צורת ההגשה של פרויקטים בארץ הפכה להיות מאוד מסורבלת ומאוד לא ידידותית, הייתי משנה את אופי ההתנהלות של כל תהליך הרישוי בארץ באתרי הבנייה.

הכי אהוב עליכם בעבודה או בחיים:
התכנון הראשוני, לקבל מגרש ולייצר את הסקיצות הראשוניות, זה הדבר האהוב עליי ביותר בעשייה. למעשה זהו רגע התחלת היצירה, כאן זה השלב שאנו כאנשי מקצוע מפרשים את החלום, את הצרכים והדיבור למשהו מעשי.

חלום אישי: שנים חלמתי להוציא ספר מקצועי שייראה מי אני כמעצבת, ויציג את העבודות שלי ואת קו המחשבה שלי. לפני שנתיים החלטתי שזהו, אני מגשימה את החלום, פניתי לשרון היבש שעזרה לי בתהליך, ובסוף החודש הספר כבר יימצא על המדפים. הספר מציג 12 פרויקטים בבנייה חדשה ושני שיפוצים לדירות פנטהאוז ודופלקס. בספר אני מציגה את צורת התכנון והמחשבה, איך אני מתחילה את הפרויקט מתחילת הפרוגרמה ועד בחירת החומרים. כיצד אני מלווה את הפרויקט מהתכנון לעיצוב.

חלום נוסף שיש לי הוא למכור את הבית ולקנות משק מלא בחיות- סוסים, פרות והמון כלבים מסוגים שונים. אני מאוד אוהבת בעלי חיים ולפעמים מאוד קשה לי עם היחס שהם זוכים לו מבני האדם. כיום יש לי שלושה כלבים אבל זה לא מספיק ואני חולמת על להקיף את עצמי בבעלי חיים, הם השמחה האמיתית בעיני.

טיפ לאדריכלים ומעצבים בתחילת הדרך: לא לוותר על החלום, לכל אחד יש את הראייה שלו מבחינת תכנון, חומרים אהובים, סגנון מועדף, עם זאת הרבה פעמים בתחילת הדרך מעצבים נאלצים לקחת כל פרויקט שהוא, גם אם ברמה האישית והמקצועית הם פחות מתחברים אליו, על מנת להתפרנס ולקבל ניסיון. לכן חשוב לזכור תמיד מה הפאשן האמיתי שלך כמעצב, ולא לוותר על זה כי אחר כך נוצר מצב של תסכול גדול. כולנו צריכים להתפרנס על אחת כמה וכמה מעצבים צעירים, אך חשוב לנסות למצוא את דרך המלך בין פרויקטים שאתה מרגיש חיבור אישי וזיקה אליהם כמעצב, לבין הצורך לעבוד ולהתפרנס.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות