ותודה לאלוהי הפרטים הקטנים

"חשוב לנו להכיר את מי שמתגורר בבית, מה הסגנון המבוקש והצרכים, על מה הם חולמים, עד לפרטים הקטנים ביותר", מעיין מנור ורוית רזניק מסטודיו DETAILS מציגות את האג'נדה והאמנות

כרמלה קופר 26.07.2017

בשנת 2011 הקימו מעיין מנור ורוית רזניק את STUDIO DETAILS לעיצוב והום סטייליניג, מסיבה פשוטה אבל שרק מעטים מונעים ממנה: "אנחנו עושות את מה שאנחנו הכי אוהבות", הן אומרת.

מעיין, בוגרת המגמה לעיצוב תקשורת חזותית בויצ"ו חיפה הגיעה מתחום ההפקות ורוית, בכלל התחילה את הדרך מצויידת בתואר ראשון במינהל עסקים אבל החיים עושים את שלהם, משפחה, ילדים ושינויים וכך הן מצאו את עצמן מממשות ביחד חלום. מאז שניהם כבר בוגרות לימודי עיצוב והום סטיילינג בשנקר היוקרתית ומאחוריהן פרויקטים רבים: "בהם הצלחנו לייצר את טביעת האצבע הייחודית שלנו", הן מסבירות, "במהלך שנים אלה עיצבנו מגוון רב של בתים שמשמחים את החיים בהם ויוצרים סביבה מעוצבת, המותאמת לאופיים של דיירי הבית. אנחנו מאמינות שכמו בכל יצירת אומנות, גם לעיצוב פנים צריכה להיות שפה מוגדרת וחתימה אישית, כזאת הנוצרת במפגש בין בני הבית לבינינו".  

מעיין מנור ורוית רזניק // צילום: דניה וינר
מעיין מנור ורוית רזניק // צילום: דניה וינר

מה מיוחד בבתים שאתן מעצבות?
"כל בית מבחינתנו הוא שונה ומיוחד. חשוב לנו להכיר את מי שמתגורר בבית, מה הסגנון המבוקש והצרכים, על מה הם חולמים, עד לפרטים הקטנים ביותר. לתפיסתנו, לדיאלוג המתקיים בין בני הבית לבינינו, סביב תהליך עיצוב הבית, חשיבות מכרעת. אנחנו שמות דגש על תהליך עבודה משותף, הרמוני וקשוב.  חושבות ביחד עם הלקוח ויוצרות ביחד את הדרך".

העיצובים שלכן ידועים במקוריות ויצירתיות, איך מפתיעים כל פעם מחדש?

"מטרתנו היא לייצר ללקוחותינו את האווירה שירצו, יחד עם אלמנטים מפתיעים, מקוריים ומרגשים. אנחנו עובדות עם אמנים ובעלי מלאכה להתאמת הפריטים לחלל והתוצאה היא בתים אינדיבידואלים המתוכננים עד הפרט האחרון. מעוצבים למשעי, כך שכל רגע בבית הוא חוויה אסתטית ואישית. לתפיסתנו, עיצוב חדשני, יצירתי ומסעיר לעולם לא יבוא על חשבון הנוחות והפרקטיות. הסוד הוא בבחירות ובמינונים, בשילוב המתקיים, מידי יום, בין שניהם".  

בית פרטי במושב בשרון

אחד הפרויקטים של מעין ורוית היה עיצוב בית פרטי בשרון, שבעליו זוג הורים בשנות ה-30 לחייהם ולהם 3 ילדים. הבית בן 7 שנים, משתרע על פני 220 מ"ר בנוי, בשטח של 500 מ"ר. בקומת הקרקע ממוקמים הסלון, מטבח, פינת אוכל, חדר משחקים, שירותי אורחים ובקומה השנייה ממוקמים שני חדרי ילדים, חדר רחצה לילדים, חדר משפחה וסוויטת הורים.

"בני הזוג הגיעו אלינו בהמלצת חברים שעיצבנו את ביתם וליווי הפרויקט כלל תכנון, שיפוץ, עיצוב פנים ונגרות אישית בתכנון הסטודיו שלנו ובהתאמה אישית". החלום של בני הזוג, מאחר והם עברו לכפר לאחר שהתגוררו שנים רבות בסביבה עירונית, היה לעצב סביבת מגורים עוטפת ונעימה ועם זאת מתוחכמת וחדשנית. בית שמשרה אורבניות בלב הפרדסים.

הדרישות והצרכים כללו מתיחת פנים כללית לבית, פתרונות אחסון בנגרות ייעודית בכלל הבית, חיפוי פרקט בחדרי השינה ובחדר המשחקים, חידוש והרחבת שטחי האחסון והעבודה במטבח, תכנון אי עבודה ואכילה במטבח, ריהוט, תאורה, אמנות וטקסטיל לכלל הבית. יצירת סוויטת הורים מפנקת הכוללת חדר רחצה זוגי כמו במלון בוטיק נוטף סטייל.

הפרויקט ארך כארבעה חודשים, מתוכם שלושה הוקדשו לתכנון, קבלת הצעות מחיר מספקים וביצוע הזמנות עבודה. השיפוץ עצמו ארך כחודשיים וכלל עיצוב פנים והום סטיילינג.

שלב א': תכנון

התכנון ארך כחודשיים וכלל התייחסות מפורטת לבחירת הסגנון העיצובי, החומריות והצבעוניות. ללקוחות הוגשו מספר סקיצות, מתוכן נבחרה התוכנית לביצוע אשר ממנה הומצאו תכניות חשמל, אינסטלציה, פריסות – ריצוף וחיפוי, תכנון העמדת ריהוט.

שלב ב': לווי בבחירת חומרי גמר, נגרות ייעודית בתכנון הסטודיו, תאורה. כלל האלמנטים נבחרו בקפידה על מנת לתת מענה פונקציונאלי ועיצובי כאחד.

שלב ג': הלבשת הבית

רכישת פרטי ריהוט, טקסטיל, אמנות (בדגש על יצירה ישראלית מקומית) ואלמנטים משלימים.

שלב ד': לאחר סיום השיפוץ, מתבצעת העמדה סופית מוקפדת של כלל האלמנטים בחלל – שירות ייחודי לסטודיו אשר משלים את התהליך לכדי שלם מושלם.

קווים מנחים:

הקו העיצובי: הקו העיצובי נשען על קווי היסוד הארכיטקטוניים של הבית, המאופיינים בסגנון מודרני ונקי. הבית טובל בנוף הפסטוראלי של פרדסי השרון, אשר מכניס לתוך הבית רעננות נעימה. הצבעוניות שנבחרה משלבת את הרעננות הסביבתית עם נגיעות אורבניות שמשתלבות בצורה הרמונית בבית.

תיאור כללי של השיפוץ:

לאחר בחינת האופציות השונות, הוחלט על קונספט, סגנון עיצובי, צבעוניות וחומריות.

קומת קרקע:

מטבח: המטבח חודש ע"י תכנון אי מרווח המחופה בפלטת עץ הנותן מענה לישיבה, עבודה ואחסון. חזיתות המטבח הוחלפו לחזיתות בצביעה אפוקסית עם ידית אינטגראלית.

הקרמיקה פורקה והוחלפה בקרמיקה חדשה.

גופי תאורה (שנרכשו ב"ספרה תאורה"), מעניקים מימד גאומטרי מעניין מעל האי.

האי המוצב במרכז המטבח, מהווה את הלב הפועם של הבית, סביבו רוקחת בעלת הבית תבשילים ומאפים מופלאים.

פינת האוכל: פינת האוכל טובלת בירוק הנשקף מהחלונות המקיפים אותה.

השולחן והכיסאות נרכשו על ידי הלקוחות לפני השיפוץ והכתיבו את הצבעוניות והסגנון בחלל המרכזי. גוף תאורה ייחודי בעיצוב ישראלי נבחר על ידי הסטודיו להשלמת המראה וליצירת האווירה האינטימית סביב השולחן.

סלון:

במרחב הציבורי הושם דגש על סטייל, נוחות ופינוק. הסלון הנמצא בסמוך ליציאה לגינה וכולל ספריה בעלת נוכחות מרכזית, אך עם זאת קלילה ואוורירית. הספרייה תוכננה על ידי ובוצעה בנגרות ייעודית בשילוב ברזל. על ידי סטודיו דיטלס. אלמנטים נוספים שנבחרו בקפידה היו ריהוט, טקסטיל ואמנות היוצרים חלל אקלקטי, מתוחכם ועל זמני.

קיר הקמין חופה באריחים בצורת משושים המוסיפים עוד שכבה גאומטרית לחלל.

גופי תאורה משלימים את החלל ומעניקים אוירה מזמינה בסלון.

חלל הסלון הולבש בטקסטיל משובח בעל טקסטורות מגוונות היוצרות עניין וססגוניות מרתקת  המשתלבת עם הנגיעות החמימות של הצבעוניות המעושנת.

חדר משחקים:

חדר שעוצב כולו על טהרת ילדות קסומה.

הקיר המרכזי חופה בטפט בעל טקסטורת אוהלי טיפי היוצר אוירה היתולית ושמחה בחלל. שולחן יצירה ישן שהיה ללקוחות מתכתב עם מגירת דפוס ישנה שבה מוצגות מיניאטורות ססגוניות המשלבות בין ישן לחדש. ארון אחסון גדול משמש פתרון לאחסון רב תכליתי לכלל הציוד והמשחקים של שלושת ילדי הבית.

קומה עליונה:

בקומה העליונה נמצאים חדרי השינה והרחצה של בני המשפחה.

כלל הקומה חופתה בפרקט עץ אלון המעניק אוירה חמימה ומרווחת.

נגרות ייעודית תוכננה לכל חלל וחלל על מנת לייצר פתרונות אחסון מקסימאליים, כמו כן, בוצעו שינויים ותוספות לחשמל הקיים בהתאם לצרכים אשר הוגדרו על ידי בעלי הבית.

חדר משפחה:

חדר המשפחה מיועד לענות על מספר פונקציות: פינת מחשב, פינת טלוויזיה וכן אירוח בשעת הצורך. הנגרות תוכננה על ידי הסטודיו ובוצעה בנגרות ייעודית המשלבת אחסון ופינת עבודה המשמשת את כלל בני הבית. בחלל הוצבו ספה מעוצבת, הנפתחת למיטה זוגית וכן פופים בעלי מראה ייחודי וצבעוניות משלימה.

חדר השינה של הבן:

חדר השינה של הבן עוצב בסגנון כפרי נקי בצבעוניות מעושנת.

הריהוט העיקרי היה קיים והסטודיו התבקש לגבש את החדר לכדי מקשה אחת.

קירות החדר נתחמו בבורדר אפור, טקסטיל בגווני מרווה ואלמנטים משלימים הותאמו לחלל.

הצבעוניות שנבחרה לחדר הינה אפור, ירוק-מרווה ושחור.

סוויטת הורים:

חלל קסום המהווה בריחה מושלמת עם הרבה סטייל.

הסגנון שנבחר הוא אורבני-שיק בצבעוניות של אפור-מוקה, חרדל ושחור עם נגיעה מפתיעה של ירוק עז בחדר הרחצה הפתוח לרווחה לחלל באמצעות הפרדת זכוכית.

טפט גאומטרי המשלב את צבעוניות החדר מחפה את הקיר המרכזי בשילוב תאורת צד נקיה. ריהוט משלים ונגרות ייעודית תוכננו בהתאם לצרכים. משחק של קונטורים שחורים מופיע רפטטיבית במספר אלמנטים בחלל ויוצר מראה אלגנטי וחד פעמי.

חדר רחצה הורים

החלל תוכנן ושופץ מן היסוד. מגוון טקסטורות וחומרים אשר נבחרו ושולבו בקפידה יוצרים חלל משלים לסוויטת הורים שכל אחד היה חולם עליה.

ריצוף פיש בון בגווני שחור מעושן מחפה את החלל, מקלחון עם טוש זוגי חופה באריחי בריקים לבנים בכיוונים שונים. כיור בטון הונח על ארונית המשלבת ברזל ועץ. ברזים מינימליסטים שחורים ומסגרת אלומיניום שחורה מהווים המשך ישיר לקונטורים בחדר השינה. מן המראה משתקף קיר בגוון ירוק עמוק מרענן ומפתיע.

דבר המעצבות:   

תהליך העבודה המשותף עם בעלי הבית היה חוויתי ומהנה.

בני הזוג סמכו עלינו, היו פתוחים לשילובים מפתיעים ולא התפשרו על איכות.

בדיאלוג הפורה ביננו, הצלחנו להגיע לתוצרים ייחודים ומלאי סטייל המשקפים את בעלי הבית.

הבית מביא לידי ביטוי את האנשים החיים בו – אוהבי החיים הטובים, מעריכי עיצוב וייחודיות. הפרויקט נעשה באהבה והנאה רבה ואנחנו מאוד גאות בתוצאות.

אלמנט אהוב:

חדר הרחצה של ההורים על היותו שילוב מרתק של חומר וצבע עם מנעמי החיים הטובים.

קרדיטים:

STUDIO DETAILS – עיצוב פנים והום סטיילינג

דף הפייסבוק של הסטודיו

052-6569754 – מעיין מנור

054-5399278 – רוית רזניק

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות