פרסמו אצלנו: *5931

קבוצת העדכונים בוואטסאפ

מגדילים פודקאסט

שלחו לנו דוא״ל

י.ח. דמרי מסכמת רבעון: צמיחה בהכנסות ובמכירות לצד עלייה בהוצאות המימון

הכנסות החברה הסתכמו בכ-398.9 מיליון שקל; החברה תחלק דיבידנד של כ-24 מיליון שקל ומציגה הון עצמי חזק של כ-4.16 מיליארד שקל

נורית טואיטו // צילום: עדו לביא | Depositphotos
נורית טואיטו // צילום: עדו לביא | Depositphotos

חברת י.ח. דמרי פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2026, המצביעים על התרחבות מתמשכת בפעילות התפעולית וגידול בהכנסות, לצד השפעה של עליית עלויות הבנייה והתייקרות עלויות המימון על השורה התחתונה.

התוצאות הכספיות לרבעון השני: ההכנסות צומחות, הרווח הנקי נשח
הכנסותיה של החברה רשמו עלייה של כ-5.8% והסתכמו בכ-398.9 מיליון שקל, בהשוואה לכ-377 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. לדברי החברה, העלייה בהכנסות נובעת מגידול במכירת דירות, השכרת דירות ומבנים מסחריים וכן עבודות הקמה, שהושפעו מקצב התקדמות הביצוע והיקפי המכירות בפרויקטים.

עם זאת, הרווח הגולמי ברבעון רשם ירידה ועמד על כ-129.7 מיליון שקל (לעומת כ-149.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2025), וזאת בשל עלייה בעלויות הבנייה ותמהיל הפרויקטים שנמכרו. בשורה התחתונה, הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם בכ 63.8- מיליון שקל, בהשוואה לכ-90 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בחברה מצינים כי הירידה ברווח הנקי נבעה בעיקר מהשינוי ברווח התפעולי וכן מזינוק חד בהוצאות המימון נטו אשר כמעט הוכפלו והסתכמו בכ- 26.3  מיליון שקל, לעומת כ-15.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

עוד על פי הדוח, החברה רשמה ברבעון השני גידול משמעותי בהיקף הפיזי של מכירת דירות, עם מכירה של 237 יחידות דיור בתמורה כוללת של כ-424.7  מיליון שקל (חלק החברה עומד על 231 יח"ד בהיקף של כ-406.2 מיליון שקלל), זאת בהשוואה ל-176 יחידות דיור שנמכרו ברבעון המקביל אשתקד. הגידול במכירות נתמך, בין היתר, במכירת דירות במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן".

צבר פרויקטים רחב בביצוע
נכון ליום 30 ביוני 2026, צבר הפרויקטים של י.ח. דמרי נותר רחב ומבוזר. החברה מקימה כ-5,086  יחידות דיור ב-23 פרויקטים פעילים ברחבי הארץ (חלק החברה עומד על 4,661 יח"ד). מתוך מלאי זה בביצוע, נמכרו כבר 1,523 יחידות דיור (חלק החברה: 1,401 יח"ד) בתמורה כספית כוללת מצטברת של כ-3.16  מיליארד שקל (כ-2.87 מיליארד שקל מיוחסים לחלק החברה). 

חלוקת דיבידנד והון עצמי חזק
במקביל לאישור הדוחות הכספיים, אישר דירקטוריון החברה חלוקת דיבידנד בסך של כ-24 מיליון שקל בגין רווחי הרבעון השני של השנה. 

הונה העצמי של החברה המיוחס לבעלי המניות הגיע נכון ל-30 ביוני 2026 לכ-4.16 מיליארד שקל, והוא מהווה כ-41.3%  מסך המאזן המאוחד. איתנותה הפיננסית של החברה נתמכה ברבעון השני על ידי הנפקת מניות בהיקף של כ-420 מיליון שקל, לצד הנפקת אופציות (בשתי סדרות) שמימושן המלא צפוי להזרים לקופת החברה בעתיד כ-497  מיליון שקל נוספים.

נורית טואיטו, משנה למנכ"ל י.ח. דמרי, מסרה כי: "אנחנו מסכמים את הרבעון השני של השנה עם גידול בהכנסות ומכירה של 237 יח"ד. בתקופת מבצע 'שאגת הארי' נרשמה האטה בקצב המכירות אך ככל שהתקופה התקדמה ניכרת התייצבות הדרגתית בפעילות, עם חזרה זהירה של הביקושים לשוק. ביכולתנו להמשיך לפעול ולהתפתח גם בסביבה שוק משתנה. במהלך הרבעון ביצענו הנפקת מניות שחיזקה עוד יותר את האיתנות והגמישות הפיננסית ואנו נערכים להמשך התפתחות החברה תוך הסתכלות לטווח ארוך. אנו מאמינים בעוצמת שוק המגורים בישראל ומתכוונים להמשיך לבנות את הארץ על מנת להוסיף ולהשיא ערך לכל בעלי העניין שלנו".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?

נשמח לדבר אתך
נגישות