תוצאות רבעוניות חזקות: אפריקה מגורים ואקרו מציגות צמיחה במכירות וברווחים
מחיר הדירה הממוצע באפריקה מגורים טיפס ל-3.49 מיליון שקל; אקרו מציגה זינוק חד במכירות ומתקרבת להשלמת המיזוג עם ישראל קנדה
מחיר הדירה הממוצע באפריקה מגורים טיפס ל-3.49 מיליון שקל; אקרו מציגה זינוק חד במכירות ומתקרבת להשלמת המיזוג עם ישראל קנדה
דוחות הרבעון השני של 2026 חושפים תמונה של התאוששות וצמיחה בקרב שתיים מחברות הנדל"ן המובילות בישראל. בעוד אפריקה ישראל מגורים מציגה עלייה ברווח הנקי ובמחיר הממוצע לדירה, קבוצת אקרו מדווחת על חזרה לקצב מכירות גבוה ומתקדמת לקראת השלמת מיזוג הענק עם קבוצת ישראל קנדה.
אפריקה ישראל מגורים: זינוק ברווח הנקי וודאות גבוהה להכנסות
חברת אפריקה ישראל מגורים סיכמה את הרבעון השני של 2026 עם רווח נקי של כ-23.6 מיליון שקל, המהווה צמיחה של כ-12% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה ברבעון צמחו בשיעור של כ-14% והסתכמו ב-247.1 מיליון שקל, לעומת כ-216.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנה שעברה. עם זאת, החברה לא מסרה נתוני השוואה לרבעון הקודם.
במהלך הרבעון מכרה החברה 71 יחידות דיור, גידול לעומת 63 יחידות שנמכרו ברבעון המקביל. נתון בולט נוסף הוא עלייה במחיר הממוצע ליחידת דיור, שעמד ברבעון השני על כ-3.49 מיליון שקל (כולל מע"מ), בהשוואה לכ-3.05 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. החברה מדווחת על רמת ודאות גבוהה במיוחד להכנסות עתידיות, כאשר כ-75% מהדירות המיועדות לאכלוס בשנים 2026-2027 כבר נמכרו.
בעקבות התוצאות, הכריזה אפריקה מגורים על חלוקת דיבידנד בסך 18 מיליון שקל בגין רווחי הרבעון השני. בתחום הדיור להשכרה, החברה ממשיכה לפתח צבר של מעל 1,300 יחידות דיור, כאשר לאחרונה החל אכלוס של 204 יחידות דיור בפרויקט "מורדות ארנונה" בירושלים.
רונית אשד לוי, מנכ"לית אפריקה ישראל מגורים, מסרה כי: "אנו מסכמים רבעון נוסף של צמיחה ברווח הנקי ובמחיר הממוצע ליחידת דיור שנמכרה, בזכות הנאמנות ארוכת הטווח של הציבור למותג הסביונים. במהלך הרבעון השני המשכנו לקדם את הקמתן של אלפי יחידות דיור ב-18 פרויקטים שונים ברחבי הארץ, ואנו מאמינים כי סיום מצב המלחמה יוביל להתעוררות נוספת בביקושים, אליה אנו נערכים עם מלאי מתאים באזורי ביקוש. העוצמה הפיננסית והמינוף הנמוך של החברה מאפשרים לנו להמשיך לפעול בהתאם לאסטרטגיה הקפדנית שלנו גם בתקופה של מציאות מורכבת בשוק הדיור".
קבוצת אקרו: תנופת מכירות וחזרה לקצב גבוה לקראת המיזוג
קבוצת אקרו מדווחת על חזרה לקצב מכירות גבוה ברבעון השני, עם מכירה של 42 יחידות דיור בהיקף כספי של כ-204 מיליון שקל – זינוק משמעותי לעומת 11 יחידות דיור בלבד שנמכרו ברבעון המקביל אשתקד. בסיכום המחצית הראשונה של 2026, מכרה הקבוצה 122 יחידות דיור בתמורה לכ-590 מיליון שקל.
הרווח הנקי של אקרו ברבעון השני הסתכם ב-20 מיליון שקל. החברה מציינת כי הירידה ברווח הנקי לעומת אשתקד נובעת בעיקרה מרווח חד-פעמי של כ-25 מיליון שקל שנרשם בחציון המקביל אשתקד בגין מכירת מלון The George. מנגד, הרווח הגולמי ממכירת מקרקעין ודירות בחציון הראשון עלה לכ-40 מיליון שקל, בהשוואה לכ-31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות החברה מדמי שכירות (נדל"ן מניב) רשמו גם הן צמיחה של כ-8.3% והסתכמו בחציון הראשון בכ-54.4 מיליון שקל. נכון למועד הדוח, אקרו יוזמת ומקימה 63 פרויקטים הכוללים כ-12,600 יחידות דיור, מתוכם 33 פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית. הקבוצה זכתה לאחרונה בשישה מכרזי התחדשות עירונית חדשים בערים דוגמת ראשון לציון, ירושלים וגבעתיים, בהיקף של כ-3,800 יחידות דיור. במקביל לתוצאות התפעוליות, החברה נמצאת בישורת האחרונה לקראת השלמת המיזוג עם קבוצת ישראל קנדה, לאחר שהתקבלו האישורים המהותיים מהממונה על התחרות, רשות המסים והגורמים המממנים.
זיו יעקובי, מנכ"ל קבוצת אקרו, מסר כי: "אנו מסכמים את הרבעון השני עם תנופה תפעולית משמעותית וחזרה לקצב מכירות גבוה, הממחיש את אמון הלקוחות בפרויקטים של אקרו, כאשר מתחילת השנה ועד היום מכרנו 122 יחידות דיור בהיקף כספי של כ-590 מיליון שקל. עוצמתה של אקרו באה לידי ביטוי ביכולת לקדם במקביל פרויקטים משמעותיים, כגון פרויקט הדגל 'קוסמופוליטן' ופרויקט 'אקרו בשדרה'. אנו נמצאים כעת בישורת האחרונה לקראת השלמת המיזוג האסטרטגי עם קבוצת ישראל קנדה, מהלך שיבסס את זרוע הנדל"ן המובילה בישראל, ואנו ערוכים להמשך צמיחה מואצת והשבחת נכסי הקבוצה גם במסגרת הפעילות הממוזגת".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?