banner
הערכת מצב הערב בעיריית רחובות // צילום: דוברות העירייה
הערכת מצב הערב בעיריית רחובות // צילום: דוברות העירייה

אתרי הבנייה יפתחו תחת מגבלות חמורות – בית המשפט אישר את הסכמות הקבלנים וראשי הערים

בכך הגיע לסיומו המאבק לפתיחת אתרי הבנייה לפעילות. כרמל שאמה הכהן, ראש העיר ר"ג: "נלחמנו עבור התושבים שלנו"

בית המשפט לעניינים מנהלים בתל אביב קיבל את ההסכמות אליהן הגיעו התאחדות הקבלנים והרשויות המקומיות, בהן נקבעו שורה של צעדים שיאפשרו את פתיחת אתרי הבנייה, תחת מגבלות. בכך הסתיים מאבק הקבלנים, שדרשו לפתוח את אתרי הבנייה לפעילות וטענו כי אין בסמכות ראשי הרשויות להחליט על סגירתם לפעילות. 

העתירה הוגשה על ידי ההתאחדות והיזמים כנגד עיריית רמת גן, גבעתיים ובת ים. החלטת בית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בתל אביב, כתב השופט קובי ורדי: "יש לשבח את כל הצדדים המעורבים שהטריחו עצמם היום לבית המשפט ועשו מאמצים רבים להגיע להסכמה האמורה, שניתן לה תוקף של פסק דין". 

בין עיקרי ההסכמות, הוחלט כי בפתח כל אתר יוצב מאבטח חמוש על חשבון הקבלן לדרישת העיריה; באתרי הבנייה יועסקו עובדים בעלי תעודת זהות כחולה, או עובדים זרים בעלי אשרת עבודה. לא יועסקו פלסטינאים גם אם המדינה התירה את כניסתם לעבוד; לא תתאפשר לינה של עובדים באתר; לא תתאפשר תנועת עובדים אל אתרי הבנייה ומהם בשעות הפיזור לבתי הספר ולא תתאפשר חסימה הרמטית של רחובות. חסימת נתיבי נסיעה תבוצע בתיאום ואישור משטרת ישראל וצוותי הפיקוח על הבנייה.

ראש עיריית רמת-גן כרמל שאמה הכהן // צילום עיריית רמת גן,
ראש עיריית רמת-גן כרמל שאמה הכהן // צילום עיריית רמת גן

כרמל שאמה הכהן, ראש העיר ר"ג, מסר כי: "בית המשפט הבין שהטענות היבשות של הקבלנים לחוסר סמכות של ראשי הערים מנותקות מהמציאות שנוצרה מאז השבת השחורה. נלחמנו עבור התושבים שלנו אבל ההישג שלנו ישרת את כל הערים שלא עמדו ולחץ הקבלנים וכבר פתחו את האתרים בתנאים הרבה פחות בטוחים." 

ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, מסר כי: "הענף שלנו קיבל אשראי של 500 מיליארד שקל מהמערכת הפיננסית. סכום הזהה לתקציב השנתי של הממשלה בישראל. בכל יום מוציאים הקבלנים 160 מיליון שקל, ולכן – סגירת אתרי הבניה זה מתכון בטוח לפשיטת רגל של רבים בענף. בהמשך יהיה על המדינה לייצר מתווה מקיף של פיצוי לעסקים הרבים שנסגרו לגמרי ולאלה שנאצלו לפעול בהיקף מצומצם ביותר. נזכיר כי הענף עובד כעת ללא כ-90 אלף פלשתינים ויקח זמן רב עד שיגיעו לכאן עובדים זרים שיחליפו אותם למרות שהבאתם אושרה על ידי הממשלה. 

"הענף שלנו הוא ענף חיוני שבו המשק ותושבי ישראל תלויים. עכשיו, כשאנחנו במלחמה, ברור שהענף יזדקק להרבה יותר כוח ומשאבים מבזמן רגיל, כדי למלא את המשימה של שיקום הרס מבנים ותשתיות ברחבי המדינה לצד המשך הבנייה שנעצרה או בוצעה חלקית. המינימום שהמדינה צריכה לעשות זה לוודא שמי שיכול לעבוד – יעבוד, ובהמשך להבטיח פיצוי שימנע קטסטרופה כלכלית למשק כולו". 

רחובות: העירייה סגרה 31 אתרי בנייה שהפרו את ההנחיות
עם מתן תוקף לפסק הדין, עיריות נוספות יצאו בהודעות עדכון ליזמים. עיריית רחובות הודיעה כי סגרה היום 31 אתרי בניה בעיר, שבעליהם לא עמדו בתנאי ההסדר שעליהם חתמו וכן, אתרי בניה שלא חתמו על ההסדר כלל. בעירייה אמרו כי: "עיקרי פסק הדין דומים מאוד לנוהל המחייב שעיריית רחובות הכינה זה מכבר עבור הקבלנים הבונים באתרי בניה פעילים בעיר. עד כה חתמו רוב הקבלנים בעיר על הנוהל, ובהתאם לפסק הדין המחייב- קבלן שלא יחתום על ההסדר, אתר הבניה שלו ייסגר". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות