banner
ראול סרוגו // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos
ראול סרוגו // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos

ראול סרוגו: לחייב את ראשי הרשויות לפתוח את אתרי הבנייה, זו קריאת אס או אס, הממשלה מנותקת

תסיסה של ערבי ישראל המודרים מאתרי הבנייה בהנחיית ראשי הערים. הענף נצח ל- 20 אחוז תפוקה ודירות חדשות עם ממ"ד לא התאכלסו: "פוגעים בביטחון המדינה, אנחנו נקרוס"

"מועקה זו המילה שלי. אנחנו נמצאים במשבר עמוק וקשה", כך אמר הבוקר ראול סרוגו, יו"ר התאחדות הקבלנים בוני הארץ, בראיון ל"מגדילים", כשהוא קורא לפתוח לאלתר את אתרי הבנייה. סרוגו אף פנה אמש למשרד הבינוי והשיכון וליועצת המשפטית לממשלה בבקשה להורות לרשויות המקומיות לעצור את ההנחיה "הבלתי חוקית", לטענתו לסגור את אתרי הבנייה. רק הבוקר הוציא המשרד הנחיות לפעילות באתרים ועם זאת, השאיר את סגירתם לשיקול הרשויות המקומיות. "נתחיל מזה שאין לנו 85 אלף עובדים פלסטינאים, את ישראל עזבו 5000 עובדים זרים, שזה בערך 30 אחוז מהעובדים הזרים. אם אתרי הבנייה ימשיכו להיות סגורים ברוב הרשויות במרכז הארץ בהנחיית ראשי הערים, אז כל העובדים הזרים יעזבו", מסביר סרוגו את גודל האירוע שמתרחש בענף הבנייה של ישראל. 

עוד הוא טוען כאמור כי ההחלטה של ראשי הערים איננה מבוססת על סמכות חוקית: "זוהי החלטה ללא כל סכמות ובסיס, מתוך שיקולים פופוליסטים של תחושת ביטחון לתושבים". משיחות שקיים עם ראשי הרשויות בימים האחרונים, הוא מתאר תמונת מצב קשה. כך למשל ברחובות יצאה הנחייה שלא יעסיקו עובדים ערבים באתרים, גם אם מדובר בערבי ישראל. "ראש העיר פתח את אתרי הבנייה אבל לא הסכים כניסת ערבים. בראשון לציון ובתל אביב ראשי הערים אמרו שהם לא רוצים ערבים באתרי הבנייה, ואני שואל, מה ההבדל בינם ערבי ישראל שעובדים בחניות, תחנות דלק, סופרים וכל מוקדי השירות האחרים?"

לשאלה מהן ההשלכות ומה יהיו תוצאות ההחלטות ראשי הערים, הוא משיב: "זה יפגע בביטחון מדינת ישראל, מכיוון שיש תסיסה בחברה עברית. אני מדבר עם קבלנים ערבים, שמשלמים מיסים במדינה הזאת, הם אזרחים כאן, מעסיקים ישראלים יהודים ולא יהודים – והם לא יכולים לעבוד". 

באשר לתוצאות סגירת אתרי הבנייה כפי שנראה אותן בהמשך בענף הנדל"ן, הוא מעריך כי חברות יקרסו. סרוגו: "זוהי פגיעה אנושה בענף הבנייה. אי היכולת לעבוד תרסק את הענף ואחריו את כל הכלכלה הישראלית, זו קריאת אס או אס, הממשלה מנותקת פנינו למשרד השיכון והאוצר לא מהיום והם לא עושים דבר בנוגע לענף הבנייה והתשתיות. בעקבות הפנייה יצאו הבוקר הנחיות לפעילות באתרים אבל צריך לתת הנחייה לראשי הערים להפסיק את סגירת האתרים. היועץ המשפטי לממשלה לא הגיב לנו – הם חייבים לתת הוראה ברורה".

לטענתו הענף צריך להיות מוגדר כענף חיוני לשמירת הרציפות התפקודית של המשק.

10 אלף דירות עם ממ"ד לפני אכלוס ממתינות ריקות
באשר לדירות לפני איכלוס ובשלבי הוצאת טופס 4, מדובר על פי הנתונים של ההתאחדות בכ-ו 10 אלף דירות שאפשר לאכלס מיידית לטובת משפרי דירות שכרגע חיים ללא ממ"ד בדירות ישנות, למפונים מעוטף עזה ועוד. "מי קונה דירות? משפרי דירות שצריכים לעבור לדירות עם ממ"דים ומחכים. ככה רק פוגעים בביטחון התושבים. אני מנסה לתאם עם מינהל התכנון והיועץ המשפטי לממשלה הקלות במתן טופס 4, מספיק אישור כיבוי אש, חברת חשמל ופיקוד העורף – ויש אלפי משפחות שיכולות לעבור". 

מה הצעדים המיידים שהממשלה צריכה לאשר?
"ענף הבנייה חייב לעבוד, אנחנו מייצרים תשתיות, קוביות בטחון לדרום ולצפון, אי אפשר לסגור את הענף. זה ענף חיוני. כרגע אנחנו עובדים בתפוקה של 15-20 אחוז מכלל הדירות שאפשר לבנות. אני לא מדבר בכלל במונחים של יחידות דיור שייגרעו, אני מדבר על בעיה בעיה קיומית לענף – כרגע אנחנו מתדרדרים מבחינת יכולות הייצור שלנו, לא יהי כוח אדם במקצועות הרטובים, גם ככה יש לנו מחסור בעקבות גיוס חיילי מילואים הרבה מאוד לוחמים עכשיו בחזית – ועוד עוצרים אותנו. זו פשוט שערורייה, אם לא נשמור על חוסן העורף המדינה תפסיד במלחמה, חייבים להיות חזקים בעורף, אני קורא לממשלה להתערב באופן מיידי". 

האם חברות הנדל"ן עלולות לקרוס?
"כרגע משלמים לעובדים, אין הכנסות, הריבית בבנק דופקת והיא גבוהה. הכל רע. לא נחזיק מעמד. אנחנו נקרוס".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות