banner

"אנו תמיד פועלים לשקיפות מול הדיירים"

קובי אילוז סמנכ"ל התחדשות עירונית בחברת ICR מתייחס לאתגרי הענף בתקופה כה מורכבת ומסביר כיצד מקבלי ההחלטות יכולים לייעל את התחום

רונן דמארי 30.10.2024

חברת ICR מיצבה את עצמה כשחקן משמעותי בענף הנדל״ן בישראל בזכות ניהול פורץ דרך, חשיבה יצירתית ובניית מותגים בעלי ביקוש גבוה. הניסיון והמוניטין של חברות האם, שתי הקבוצות המובילות – "ישראל קנדה" ו"ראם מגורים", בשילוב יכולות החברה הופך את ICR לאחת מקבוצות הנדל"ן החזקות והמשפיעות ביותר בישראל. בריאיון לאתר "מגדילים" סמנכ"ל ההתחדשות העירונית בחברת ICR קובי אילוז, מתייחס לאתגרי הענף בתקופה כה מורכבת ומסביר כיצד מקבלי ההחלטות יכולים לייעל את התחום.

ספר על התמחות החברה ועל ההתמחות האישית שלכם
"חברת ICR יזמית נדל"ן למגורים, עיקר ההתמקצעות שלנו הוא תחום המגורים בישראל. אנחנו פועלים בכל סוגי העסקאות בתחום אם זה עסקאות מזומן שבהן אנחנו קונים קרקעות, עסקאות קומבינציה ועסקאות התחדשות עירונית שהפכו להיות ליבת הפעילות של החברה בשנים האחרונות. 

אני מנהל את כל המחלקה שקשורה בפיתוח עסקי בחברה והתחדשות עירונית. המחלקה שלי אמונה על גיוס פרויקטים חדשים לחברה, הפרויקטים של המחר. החברה לא מאוד גדולה מבחינת היקף כוח אדם, אבל יחד עם זאת מאוד גדולה מבחינת הפעילות שאנחנו מייצאים. אנחנו עובדים ממש עם סכין בין השיניים, מהחברות הצעירות הבועטות שעושות את הדברים בצורה סופר מקצועית ואני גאה להגיד שאנחנו חוד החנית בתחום".

מהם הקשיים העולים בהתנהלות מול בעלי הדירות?
"אני רוצה לגעת באחד האתגרים המרכזיים שמלווים אותנו בכל הפרויקטים שלנו – נושא הגיל השלישי. כשאתה מנתק את בעל הדירה מקופת החולים ומסניף הבנק שהוא רגיל אליהם זהו אתגר לא פשוט ואנחנו מתמודדים אתו על ידי הקמת צוות לכל פרויקט שיסייע, יעטוף, ויהיה בקשר עם הדיירים כולל אני באופן אישי ומנהל פרויקט מטעמי. אנחנו באמת עוטפים את הדיירים, אם זה לתת שירותי הובלות מיוחדים, או מתווך לדייר שימצא דירה חלופית ואם הוא נכלל בחוק הקשיש אנחנו גם קונים ממנו את הדירה, זאת אומרת הנושא מקבל משמעות מאוד גדולה בחברה. במתחמים ישנים יש לא מעט אוכלוסיות שבאמת זקוקות לפתרון הספציפי, לקשב האמיתי ואנחנו נמצאים שם ומקצים לנושא את מלוא תשומת הלב".

מהו האתגר הגדול ביותר בעשייה המקצועית שלך?
"נושא לוחות הזמנים הוא אתגר מאוד גדול כי בסופו של דבר דייר שמגיע לחתום על חוזה חושב שהטרקטור והשופל מגיעים למחרת. כתפיסה של החברה באופן חד משמעי אנחנו דואגים לשקף את המציאות כי זה בונה אמון. הייתי פונה למקבלי ההחלטות להוציא הבהרה בעניין לוחות הזמנים ולעשות סדר. להבהיר לבעלי הדירות ולשקף להם את האמת כמה זמן באמת לוקח לקדם פרויקט של התחדשות עירונית".

כיצד מקדמים תהליכים בתקופה מאתגרת זו? איך משפיע חוסר הוודאות על התהליך?
"אנחנו נמצאים בשוק נדל"ן שהוא באופן יחסי נחשב לדי חסין יחסית ליתר הענפים במשק כי הוא עובד לאורך שנים ובמקביל הוא משולב בפרויקט של התחדשות עירונית שגם כך אורך לא מעט שנים. אנחנו חברה שמשווקת בצורה נהדרת ובמשברים שהשוק נכנס אליהם כמו הקורונה שעברנו, כמו המלחמה שאנחנו עדיין בתוכה, סביבת הריבית הגבוהה, אחת החשיבות הגדולות של החברה היא לא להיכנס למשברים עם מלאי דירות גדולים, כמובן שאנחנו לא יודעים לצפות פני עתיד אנחנו בתפיסה שכרגע מצליחה. אני מעריך שהאיתנות והחוסן הפיננסי של החברה ייקחו אותנו עוד הרבה שנים טובות קדימה ואנחנו רואים את הגיבוי הזה מבעלי הדירות ומהשותפים שלנו ומבעלי הקרקע".

לסיום, כיצד לדעתכם מקבלי ההחלטות יכולים לייעל את תחום ההתחדשות העירונית?
"הייתי רוצה שמקבלי ההחלטות יקבלו החלטות בזמן תגובה הרבה יותר מהיר, מה שקורה השוק הזה מאוד משתכלל, אנחנו עוברים המון שינויים במהלך הדרך. הבירוקרטיה לוקחת יותר מדי זמן ונוצר ואקום. בסופו של דבר אם עולה בעיה ואין לה מענה מיידי ממקבלי ההחלטות, השוק מייצר לעצמו פתרונות שהרבה פעמים הם שגויים ומובילים לשגיאות בפרויקט מסוים או בענף כולו ורק אחר כך מגיע הפתרון האמיתי היישומי ממקבלי ההחלטות. הם יכולים להיות יותר עם היד על הדופק, עלו מחשבות להקים ועדות ספציפיות לנושאים מסוימים, יש את הרשות להתחדשות עירונית שעושה עבודה מדהימה, גם המנהלות העירוניות כוחן עלה והן נותנות מענה, גם הועדות המקומיות והמחוזיות אבל עדיין נדרש מענה יותר מהיר ואפקטיבי בזמן נתון".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות