banner
הדמיית מתחם הקראוונים // באדיבות עיריית קריית ים
הדמיית מתחם הקראוונים // באדיבות עיריית קריית ים

קריית ים האטרקטיבית: פינוי בינוי שכונת יוספטל בקריית ים עם 1,852 יח"ד חדשות

התכנית צפויה לעלות לדיון בוותמ"ל בשבוע הקרוב, יוזמת העירייה ורמ"י, והיא כוללת הריסה של 454 יח"ד ישנות: "השכונה אמורה למצות את הפוטנציאל של המיקום הייחודי במרכז העיר בשורה הראשונה מול הים"

זיו גולדפישר 26.01.2023

הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) צפויה לדון בשבוע הקרוב בתכנית התחדשות עירונית במתחם יוספטל קריית ים. במסגרת התכנית, ייהרסו 454 יח"ד ישנות לטובת בנייה של 1,852 יח"ד חדשות – מכפיל 4.08. התכנית, ששטחה 108 דונמים, היא יוזמה של העירייה ורשות מקרקעי ישראל.

שכונת יוספטל נמצאת בקו ראשון לים, בין הרחובות ספיר, יוספטל, יששכר וצה"ל ובצמידות לבניין העיריה החדש. התכנית כוללת את החלק המערבי של מתחם 5 (מתחם 5.1) ואת החלק המערבי של מתחם 4 בתכנית המתאר העירונית. המתחם המיועד לפינוי בינוי כולל כיום 14 מבני שיכון וותיקים בני 5-3 קומות הכוללים 454 יח"ד בצפיפות של 14.2 יח"ד לדונם נטו. 

במקום הבינוי שייהרס, התכנית מציעה בניית 1,258 יח"ד (מכפיל 4.08), בנוסף שטחים למבני ציבור ושטחי תעסוקה ומסחר. הבינוי כולל בניינים בגובה של בין 9 ל-29 קומות, מעל חניה תת קרקעית. לאורך הרחובות תהיה בנייה מרקמית בגובה של 10-9 קומות ומגדלי מגורים בפינות ובנסיגה מקו הרחוב, במטרה לאפשר מקסימום דירות עם נוף לים. הצפיפות בתכנית היא 39.4 יח"ד לדונם. בנוסף, מתוכננים שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף של כ-18,000 מ"ר. 

המתחם מחולק לשני חלקים – החלק הצפוני התחום בין הרחובות יוספטל וספיר, והחלק הדרומי התחום בין הרחובות יששכר וספיר. בחלק הצפוני – במבנים הפונים לרחוב ספיר – קומות הקרקע מיועדות למסחר ומעליהן קומות למגורים. במבנים הפונים לרחוב יוספטל חלק מהשטח בקומות הקרקע מיועד למעונות יום וגני ילדים ומעליהן מגורים. בחלק זה גם מוצע מגרש לבית ספר יסודי. 

התכנית כוללת 5 מתחמי איחוד וחלוקה, אשר מאפשרים את מימוש התכנית בשלבים. שכונת יוספטל היא אחת מהשכונות החלשות בעיר. מסקר חברתי שנערך כחלק מהכנת התכנית עולה כי האוכלוסייה במתחם יוספטל במצב סוציו אקונומי נמוך ביחס לסביבתה. 38 אחוז מהעובדים השכירים בשכונה ממוקמים בעשירוני הכנסה הנמוכים (1-2), נתון הגבוה מהמצב בעיר כולה (22 אחוזים בעשירונים הנמוכים). בשכונה מתגוררים עולים רבים, בעקבות הסמיכות למרכז הקליטה. השכונה מאופיינת בנוכחות גבוהה של אוכלוסייה מבוגרת ומשפחות, ומיעוט של תושבים צעירים.

בדברי ההסבר לתכנית, שאותה ערך האדריכל עמוס ברנדייס, נכתב כי בזכות התכנית "השכונה אמורה למצות את הפוטנציאל של המיקום הייחודי במרכז העיר בשורה הראשונה מול הים, תוך הצעת איכות חיים גבוהה, בבנייה צפופה, בעירוב שימושים ועם חללים ציבוריים ברמה גבוהה וברציפות עם הרקמה העירונית הסמוכה. הצלחת התכנית תקרין על סביבתה ותגרום לשיפור משמעותי מאוד ברקמה העירונית ובאיכות החיים בקרית ים".

בראיון שהעניק ראש העיר, דוד אבן צור, ל"מגדילים" בשנה שעברה בעקבות זכייתו בדרוג "מגדילים" לראשי הרשויות המובילים בישראל בתחום ההתחדשות העירונית, הוא הציג את חזונו להתחדשות העירונית בקרית ים, ואמר כי: "חזון העירייה לשיקום השכונות הוותיקות של העיר משתלב היטב עם המדיניות לפיתוח רצועת החוף החותרת לבסס את מעמדה של קריית ים כעיר חוף ומוקד משיכה כלל אזורי של פנאי ונופש. רצועת החוף מהווה את הפוטנציאל הגדול של העיר, ולכן השכונות לאורך החוף נמצאות בתהליכי התחדשות מאסיבית עם בינוי הצופה פני הים, בקו ראשון הצמוד לחוף".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות