banner
מתחם 24 בראשון לציון // צילום: מגדילים
מתחם 24 בראשון לציון // צילום: מגדילים

בדרך להקמת רובע בן 9,600 יח"ד במערב ראשון לציון על שטח מטווח 24

הבסיס על חוף הים צפוי להתפנות, הוועדה המחוזית דורשת לקבוע את גבולות הפיתוח המדויקים לפי תסקיר השפעה על הסביבה

זיו גולדפישר 23.07.2023

עוד שלב בדרך לפינוי מתחם הניסויים של צה"ל מחוף ראשון לציון: הוועדה המחוזית מרכז תקיים השבוע דיון שנועד לקדם הכנת תכנית לרובע מגורים על שטח מטווח 24 בחוף ראשון לציון. מטרת הדיון הוא גיבוש הנחיות לתסקיר השפעה על הסביבה, שהוא הליך חובה לצורך הפקדת התכנית. על פי ההערכות ראשוניות, על השטח ייבנה רובע מגורים בן 9,600 יח"ד.

עיריית ראשון לציון מקדמת מתווה מול משרד הביטחון לפינוי שטח מטווח 24 לטובת פיתוח עירוני צמוד דופן והגדלת חוף הרחצה העירוני. במסגרת זאת, נחתם הסכם לפינוי המתחם בין העירייה למשרד הביטחון. מדובר בשטח של 1,945 דונם בין שד' רחבעם זאבי, מתחם ה-1000 וחוף הים. הבעלות על השטיח נחלקת בין המדינה, העירייה, קק"ל ובעלים פרטיים. בשטח קיים, כאמור, מחנה מטווח 24, אתר עתיקות תל יונה, בית ספר לכבאות וקידוח פארק חולות 2 (בתחום רדיוסי מגן). רוב השטח ללא בינוי. חלק מהשטח בתחום מסדרון אקולוגי ארצי.

מתחם 24 בראשון לציון // צילום: מגדילים
מתחם 24 בראשון לציון // צילום: מגדילים

על פי אומדני הוועדה המחוזית, ניתן לבנות על השטח כ-9,600 יח"ד, כ-1,000 חדרי מלון וכ-560,000 מ"ר תעסוקה ומסחר. בדיון שנערך בוועדה המחוזית בראשית השנה שעברה, הוועדה בירכה על קידום התכנון, אך התנתה את קביעת גבולות הפיתוח המדויקים בהצגת מסקנות תסקיר השפעה על הסביבה. הוועדה הנחתה כי התסקיר צריך לבחון את התאמת גבול הפיתוח לערכי טבע ונוף, לבחון את הממשק המתאים בין הפיתוח לשטחי השמורה ולבחון את ההשלכות הסביבתיות של פינוי המחנה. עוד קבעה הוועדה כי תכנון המתחם יותנה בשמירה על המרחק הנדרש מהשפד"ן ומאתרי הפסולת.

בהודעה שפרסמה העירייה עם החתימה על הסכם פינוי המחנה נכתב כי לאחר הפינוי, יתווספו לרצועת החוף של העיר עוד לפחות 2 ק"מ, דבר אשר ישלש את גודלה של רצועת החוף. עוד נכתב כי כ-90 אחוז מהשטח צפוי להפוך לשמורת טבע פתוחה לציבור בה ישמרו על ערכי טבע מוגנים ותתאפשר נגישות לחוף הים. שחרור השטח גם יביא לפתיחת נתיבי גישה נוספים אל חוף הים, מה שישחרר את העומס מאזור ההגעה אל החוף.

כעת, כאמור, הוועדה המחוזית תדון השבוע בגיבוש הנחיות לתסקיר השפעה על הסביבה, כחלק מקידום פינוי המטווח.

עוד שמואל שוב // צילום: itamar photo
עוד שמואל שוב // צילום: itamar photo

עו״ד שמואל שוב, שותף מנהל במשרד שוב ושות׳, המייצג בעלי קרקעות פרטים המחזיקים בשטח ממזרח למטווח ומערבית למתחם האלף, מציין כי: "במשך שנים הקרקעות היו תפוסות על ידי משרד הביטחון בצווים מנדטוריים והבעלים לא יכלו אפילו להכנס אליהן, בעקבות בג״צ שהגשנו בוטלו הצווים ובמקביל קודמה התוכנית שתאפשר לאותם בעלי קרקעות לקדם בנייה בשטח. בימים אלו אנו מאגדים את הבעלים הפרטיים ופועלים לייצוגם יחד מול הרשויות על מנת לאפשר להם הקצאת זכויות משותפות שיאפשרו להם מימוש מהיר של הקרקע לאחר אישור סופי של התוכנית. מהניסיון למדנו כי ההתאגדות של הבעלים מאפשרת מימוש מהיר של הקרקע באמצעות עסקת קומבינציה או בניה עצמית".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות