banner
תל אביב // Depositphotos
תל אביב // Depositphotos

תל אביב: אושרו ארבע תכניות התחדשות הכוללות 2,600 יח"ד

הוועדה המקומית אישרה, בין השאר, את מסמך מדיניות התחדשות עירונית  לשכונת כפיר, תכנית מתחם פינוי בינוי עמינדב ותכנית להקמת 206 אלף מ"ר לתעסוקה ומגורים במתחם הסינרמה

זיו גולדפישר 22.01.2023

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בתל אביב אישרה בישיבתה האחרונה ארבע תכניות התחדשות עירונית ברחבי העיר, הכוללות מעל 2,600 יח"ד. התכניות שאושרו למתקן תוקף הן: תכנית התחדשות עירונית ברחוב עמינדב, תכנית מגדל דניאל, תכנית מתחם הסינרמה ומסמך מדיניות לשכונת כפיר. 

תכנית התחדשות עירונית ברחוב עמינדב 10-12, ששטחה 3.6 דונמים, ממוקמת בין הרחובות עמינדב מצפון ויצחק שדה מדרום בשכונת ביצרון. התכנית כוללת הריסת 60 יח"ד ישנות בשני מבנים טוריים. במקומם התכנית מבקשת לבנות 136 יח"ד בשני בניינים בני 10 קומות. התכנית מאפשרת תוספת של 76 יחידות דיור. הצפיפות בתכנית היא בהיקף של 3.38 יחידות דיור לדונם. את התכנית יזמה חברת הבנייה "אשדר", והיא נערכה על ידי האדריכל משה אמריו. התכנית הופקדה בוועדה המקומית בספטמבר 2022. בישיבתה האחרונה, בשבוע שעבר, אימצה הוועדה מספר התנגדויות טכניות של מהנדס העיר ונתנה תוקף לתכנית.

תכנית מגדל דניאל, ששטחה כ-5.3 דונמים, ממוקמת בין רחוב הירקון ממזרח, רחוב נחמיה מצפון ורחוב דניאל מדרום. בשטח התכנית קיימים כיום 5 מבנים נמוכים בני עד 4 קומות המשמשים ברובם למגורים. המבנים פולשים לשטח המיועד להפקעה עבור דרך מוצעת ברחוב הירקון. התכנית שאושרה כוללת העברת זכויות בנייה בהיקף של כ-5,200 מ"ר ממגרש ברחוב הרצל בעיר, שעליו מבנה המיועד לשימור. הזכויות הללו מועברות למגרש ברחוב הירקון, במטרה להגדיל זכויות בנייה למלונאות ומסחר. התכנית מציעה בניית מגדל בן 25 קומות, עבור 14,924 מ"ר לבנייה – מתוכם, 70 יח"ד בהיקף של 9,866 מ"ר, ועוד 4,558 מ"ר למלונאות. את התכנית יזמה חברת ה.ס.נוף מול ים בתל אביב (מקבוצת יוסי אברהמי), והיא נערכה על ידי משרד ישר אדריכלים. בישיבתה האחרונה הוועדה ביצעה מספר שינויים טכניים בתכנית, ונתנה לה תוקף.

תכניות מדיניות התחדשות שכונת כפיר, שפורסמה ב"מגדילים" לפני כשבועיים, מתייחסת לשכונה הממוקמת בדרום מזרח העיר, והיא חלק משכונת כפר שלם. השכונה משתרעת על שטח של כ-127 דונם וכוללת כ-620 יח"ד. על פי עקרונות המסמך, שאותו יזמה עיריית תל אביב ונערך על ידי סטודיו מיא מיכל יוקלה אדריכלים, מספר יחידות הדיור בשכונה יעמוד על 1,950 (פי 3 מהמצב הקיים). תמהיל הדיור המוצע מבטיח היקף של 55 אחוז דירות קטנות עד בינוניות: 10 אחוזים דירות סטודיו (עד 45 מ"ר), 20 אחוזים דירות קטנות (בין 46 ל-65 מ"ר), 25 אחוז דירות בינוניות (65-85 מ"ר), 25 דירות גדולות (86-105 מ"ר) ו-20 אחוז הנותרים דירות גדולות מאוד, מעל 106 מ"ר. שטח הדירות בשכונה יעמוד על 75-82 מ"ר.

תכנון השכונה נחשב לייחודי, מכיוון שהמתכננים יצרו מבננים היקפיים סביב חצרות פנימיות. כל מבנן מורכב מ-10 מבנים קטנים ועצמאיים הכוללים מעט יחידות דיור ומעט דיירים. המסמך קובע כי התחדשות מבנני המגורים תהיה במנגנון הריסה ובנייה בהתאם לעקרונות התכנון המקוריים של השכונה. כל מבנן ייבנה בטיפולוגיה של בינוי היקפי סביב חצרות מרכזיות בעלי דופן של עד 12 קומות כלפי רחובות בר לב ומשה דיין ועד 8.5 קומות כלפי פנים השכונה. מבנן הליבה בשכונה מומלץ לשימור והתחדשות תוך הפיכתו ממבנה בייעוד מגורים למבנה בייעוד ציבורי, והעברת יחידות הדיור בו למבננים אחרים. 

הוועדה החליטה לאמץ את המסמך, אך קבעה כי יש לאשר במקביל את תכנית המתאר העירונית (תא/5000). יחד עם זאת, הוועדה החליטה להתניע הליך סטטוטורי עירוני לחלוקה קניינית של מבנן הליבה, שאמור לשמש לייעוד ציבורי.

מתחם הסינרמה – המתחם, ששטחו 35 דונמים, מיועד לשמש כאזור תעסוקה מטרופוליני. על השטח יש כיום מגרש חניה, מבנה מסחרי, מתחם מכבי אש לשעבר ומתקנים של חברת החשמל. התכנית נערכה לפי מדיניות עיריית תל-אביב-יפו הרואה באזור זה מוקד עירוני אינטנסיבי המבוסס על מערכת התחבורה הציבורית הקיימת והמתוכננת, לרבות תחנת הרכבת המתוכננת לקום בגשר יצחק שדה. התכנית מאפשרת הקמתם של ארבעה מגדלים בגובה של עד 46 קומות שיאכלסו שימושי מסחר, תעסוקה ומגורים על פי תמהיל שימושי מרכז העסקים הראשי שנקבע בתכנית המתאר של תל-אביב. 

התכנית מציעה בסך הכל בינוי של 206 אלף מ"ר, (157 אלף מ"ר עיקרי ו-49 אלף מ"ר שטחי שירות). מתוכם, 146 אלף מ"ר לתעסוקה (מתוכם, כ-109.5 אלף מ"ר שטחים עיקריים), 50,400 מ"ר למגורים (מתוכם, 38,400 מ"ר שטח עיקרי), 3,840 מ"ר למסחר, 4,500 מ"ר למבני ציבור. שטחי המגורים יכללו 480 יח"ד.

את התכנית יזמה הרשות המקומית, והיא נערכה על ידי משרד פרחי צפריר אדריכלים. בישיבתה האחרונה החליטה הוועדה לתת תוקף לתכנית לאחר ביצוע תיקונים טכניים במסמכי התכנית. 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות