בגלל מקווה – מתעכבת בנייתן של 435 דירות במתחם הצעירים ברמת השרון
התכנית מתנה את ביצוע הבנייה במציאת מיקום חלופי למקווה. לאחר שמקום כזה לא נקבע, בוטלה ההתניה בתכנית
התכנית מתנה את ביצוע הבנייה במציאת מיקום חלופי למקווה. לאחר שמקום כזה לא נקבע, בוטלה ההתניה בתכנית
בגלל מקווה – מתעכבת הבנייה במתחם הצעירים ברמת השרון. הוועדה המקומית דנה השבוע בשינוי השלביות בביצוע התכנית, כך שניתן יהיה להתחיל בבנייה גם ללא מציאת מיקום חלופי למקווה. הסיבה לכך היא שהוראות התכנית מתנות את תחילת הבנייה באיתור מקום חלופי למבני ציבור, אך מיקום שכזה טרם אושר עבור המקווה.
תכנית פינוי בינוי מתחם הצעירים בשכונת מורשה ברמת השרון, כוללת 108 דירות מגורים ו-4 חנויות המיועדות להריסה, שבמקומן ייבנו 435 יח"ד. היא אושרה בתום שנת 2012, כאשר נספח העיצוב האדריכלי והפיתוח הסביבתי אושר בשנת 2020, והיזמים החלו את הליכי הרישוי בשנת 2022. חברת "רימונים" אמונה על תכנון מפורט לביצוע של התשתיות ומבני הציבור, וחברת דוניץ הינה היזם אשר אחראי על הקמת מבני המגורים.
הוראות התכנית כוללות מספר שלבים ותנאים לביצוע הפרויקט. בין היתר, נקבע כי תנאי להוצאת היתר בנייה למגורים בתחומי התכנית הינו איתור מיקום חלופי למבני הציבור המיועדים להריסה, לשביעות רצונו של מהנדס העיר. כמו כן, תנאי נוסף להוצאת היתר בנייה למגורים בתחומי התכנית הינו הסדרת הפינויים הנדרשים לשביעות רצון הוועדה המקומית.
בדברי ההסבר לחברי הוועדה המקומית נכתב כי בין יתר הפינויים הנדרשים נמנה פינוי המקווה, שהוא המבנה הציבורי האחרון לפינוי ובינוי. עוד נכתב כי טרם אושר המיקום החלופי של המקווה, וטרם אושרה הסדרת הפינוי לשביעות רצון הוועדה המקומית. העיכובים בנושא זה, נכתב, אינם בשליטת החברה היזמית או התושבים. בנוסף נכתב כי מכיוון שככל הנראה, לא יתאפשר פינוי המקווה ללא הקמת מקווה חלופי מבעוד מועד, הצפי להסדרת הנושא עשוי לארוך זמן רב נוסף.
בעקבות זאת, לפני כחודשיים החליטה הוועדה המחוזית לשנות את השלביות בתכנית, ולאפשר את קידומה גם ללא מציאת פתרון למקווה. נגד ההחלטה הוגשו שורה של התנגדויות, והוועדה המקומית החליטה בישיבתה השבוע להמליץ על דחייתן ולאשר את שינוי נוסח השלביות.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן