דיווח: עלייה של 21.6% בשנה במחירי הדירות בשכונת תל גיבורים בחולון
גורמי המקצוע מייחסים את העלייה לתוכנית האב ולמדיניות העירייה להתחדשות עירונית בשכונה. דירות 4 חדרים בתמ"א 38 נמכרות בהחל מ- 2.2 מיליון שקל
גורמי המקצוע מייחסים את העלייה לתוכנית האב ולמדיניות העירייה להתחדשות עירונית בשכונה. דירות 4 חדרים בתמ"א 38 נמכרות בהחל מ- 2.2 מיליון שקל
מבדיקה שמאית שערכה שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין, עולה כי שנה לאחר אישור תוכנית האב לשכונת תל גיבורים וקידום ההתחדשות העירונית בשכונה, נרשמה עליית מחירים. על פי הנתונים, בהשוואה של ארבע שכונות בחולון, תל גיבורים רשמה ברבעון הראשון של 2022 את העלייה הגבוהה ביותר במחירי הדירות ביחס לרבעון המקביל בשנה הקודמת, עם קפיצה של 362 אלף שקל המהווים עלייה של 21.6% בשנה בלבד, זאת לעומת עליות של 17.7% ו-10.8% ברסקו א' ובקרית אילון ח3000. מחיר עסקה ממוצעת ברבעון הראשון של השנה בתל גיבורים עמד על 2.032 מיליון שקל.
יש לציין כי תוכנית האב מאפשרת בשלב הראשון תוספת של כ-2,000 יח"ד חדשות. עם אישורה, ציינו בעירייה כי: "מימושה של התוכנית יהיה בהדרגה, לאורך תקופה ארוכה, והיא כוללת בתוכה מערכת מעקב ובקרה שתיבחן מעת לעת". עוד נמסר דאז כי תוכנית האב תאפשר קידום תוכניות מפורטות למתחמי פינוי בינוי, בסמכות הוועדה המקומית. במקביל, העירייה מקדמת שתי תכניות מפורטות בהתאם לתוכנית האב. תוכנית מתחם החצב – התותחנים בצפון תל גיבורים, הכוללת פינוי והריסה של 84 יח"ד קיימות והקמת כ-350 יח"ד חדשות במקומן וכן, תוכנית מתחם מבצע סיני, הכוללת פינוי והריסה של 126 יח"ד קיימות ובניית כ-450 יח"ד חדשות במקומן. שתי התוכניות כוללות גם שטחי מסחר וציבור.
בוגין מסבירה כי: "מחירי הדירות בשכונה נמצאים בעלייה בשל אישור תוכנית האב ותחילת תהליכי ההתחדשות העירונית אשר מייצרים מלאי דירות חדש בשכונה. המיקום המצוין של השכונה בגבול תל אביב והתוכניות העתידיות לפינוי-בינוי וכן לתשתיות תחבורה שיעברו בשכונה, יוצרים צפי לעליית מחירים. המחירים בשכונה כיום עדיין נמוכים ביחס לשכונות אחרות בעיר ואפשר לצפות שככל שיתקדמו פרויקטים של התחדשות עירונית בדגש על פינוי-בינוי בהיקפים גדולים, הפער ילך וייסגר".
בתיה מזרחי אלדד, סמנכ"ל שיווק ומכירות החברה, מוסיפה כי: "תל גיבורים הוא אזור אסטרטגי ויעד אטרקטיבי עם פוטנציאל השבחה גדול. המשקיעים כבר גילו את מזמן את בת ים ויפו הסמוכות, וכעת מגיע תורה של תל גיבורים".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן