פרסמו אצלנו: *5931

קבוצת העדכונים בוואטסאפ

מגדילים פודקאסט

שלחו לנו דוא״ל

ניצחון לעיריית גבעתיים במתחם ההסתדרות: תכנית איחוד וחלוקה היא תכנית משביחה

העירייה הגישה ערר נגד קביעת שמאי מכריע –  ועדת הערר הורתה לתקן את ההחלטה: "בחינת ההשבחה נעשית מנקודת המבט של הבעלים, ולא מתוך בחינה הסכמית של זכויותיהם מול היזם"

עו"ד הדר מנצורי דוד // צילום: גלית סברו | Depositphotos
עו"ד הדר מנצורי דוד // צילום: גלית סברו | Depositphotos

ניצחון לעיריית גבעתיים: ועדת הערר המחוזית הורתה לתקן החלטת שמאי מכריע שקבע כי תכנית התחדשות מתחם גבעתיים איננה משביחה, מכיוון שתנאי למימושה הוא הוצאת היתר לכל מתחם בנפרד. הוועדה קבעה בהחלטתה כי התכנית מסירה את אחד החסמים המשמעותיים להוצאת היתרי בניה ומשפרת זמינות.

תכנית התחדשות מתחם ההסתדרות מציעה פינוי מבני המגורים הקיימים הכוללים 915 יחידות דיור ו 11 יחידות מסחר והקמת 19 מגדלי מגורים בני 25-35 קומות, בשילוב בניה מרקמית, הכוללים 2,679 יחידות דיור, חזית מסחרית הפונה לרחובות המאבק ואלוף שדה ושטחי ציבור המשולבים בחלק מהמבנים. התכנית כוללת 10 מתחמי מגורים עצמאיים. הערר הוגש בגין אישור תכנית איחוד וחלוקה עבור מתחם א' במתחם ההסתדרות. תכנית האיחוד והחלוקה אושרה בהתאם לתכנית הראשית, הקובעת כי תנאי להוצאת היתרים יהיה אישור תכנית איחוד וחלוקה לכל אחד מהמתחמים בנפרד.

הוועדה המקומית הגישה לבעל נכס במתחם שומת היטל השבחה בגין מכירת הנכס שלו, וזאת עקב אישור התכנית. השמאי המכריע קבע כי בגין תכנית האיחוד והחלוקה לא חלה השבחה. על החלטה זו הוגש הערר מטעם העירייה. 

יו"ר ועדת הערר, עו"ד הדר מנצורי דוד, החליטה לקבל את ערר העירייה. עו"ד מנצורי דוד הסתמכה על החלטה קודמת של של ועדת הערר, בהרכב אחר, שדנה בעררים נוספים שהוגשו על קביעה זו של השמאי המכריע בשומות מכריעות שנערכו למכר של דירות אחרות במתחם, ובהן בשומה מכריעה שנערכה לדירה נוספת שנמכרה באותו בניין. ועדת הערר קיבלה באותה החלטה את טענות הוועדה המקומית, והורתה לשמאי המכריע לתקן את שומתו ולבחון אם יש השבחה כתוצאה מאישורה של תכנית האיחוד והחלוקה, וזאת בדרך של בחינת עסקאות השוואה.

הוועדה קבעה בהחלטתה כי "אחד מן התנאים להוצאת היתרי בניה על פי התכנית הוא אישורה של תכנית איחוד וחלוקה. על כן תכנית האיחוד והחלוקה מסירה את אחד החסמים המשמעותיים להוצאת היתרי בניה ומשפרת זמינות". הוועדה התייחסה לפסק דין של בית המשפט העליון (פרשת  סי אנד סאן) שבו נקבע כי הסרת  חסם נורמטיבי בדמות אישורה של תכנית מפורטת מהווה "השבחה בדרך אחרת".

עוד נקבע בהחלטת הוועדה כי "בחינת ההשבחה נעשית מנקודת המבט של הבעלים, ולא מתוך בחינה הסכמית של זכויותיהם של אלו מול היזם. מנקודת המבט של הבעלים המצויים בבעלות משותפת עם אחרים במקרקעין, זכויותיהם אינן רק בדירה הנמכרת אלא הם בעלים במשותף בכלל הזכויות על פי התכניות שאושרו וחלות על המקרקעין. זאת, יחד עם הבעלים הנוספים. על כן שיפור הזמינות הינה גורם מיטיב".

על כן הורתה ועדת הערר גם בערר הנוכחי על החזרת הדיון לשמאי המכריע על מנת שיתקן את השומה המכרעת ויבחן האם יש באישור התכנית לאיחוד וחלוקה משום השבחה לאור הזמינות שהיא יוצרת והאם בהוראותיה יש משום השבחה נוספת בהשוואה למצב ערב אישורה ואם יש באלו, כדי להעלות את שווי המקרקעין.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?

נשמח לדבר אתך
נגישות