שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין, אמרה בעקבות פרסום הדו"ח כי: " הסתכלות בוחנת יותר של מדד מחירי הדירות שפורסם כעת, מראה עליות גם אם מתונות במרבית המחוזות ואפילו אחת דרמטית בגובה שני אחוזים במחוז הצפון , לצד ירידות מינוריות במחוזות חיפה והדרום. כל זאת כששיעור העסקאות בתמיכה ממשלתית עומד על כמעט 30 אחוזים! כל ניסיון של שר האוצר להציג כאן ניצחון ושליטה במחירים, הינה בגדר המשך אשליה של הציבור כי אכן מחירי הדיור נמצאים בירידה. בחודשים האחרונים מתחיל הציבור להבין כי ירידת מחירים משמעותית לא תתרחש והוא מתחיל לרדת מהגדר. יעידו על כך נתוני היקפי המשכנתאות. מה שגורם למחירים לעלות באזורים מסויימים ומה מבדיל אותם מאזורים אחרים? אחת הסיבות המרכזיות היא כמובן מחירים ״ התחלתיים״ נמוכים יחסית באזורים מסוימים בארץ מהם ניתן רק לעלות״
יהודה כתב, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים תל אביב- יפו בת ים סבור כי: "כדי להביא ליציבות ואף להפחתה אמיתית במחירי הדיור, המדינה צריכה לשחרר קרקעות לשוק החופשי ולדאוג להורדת המיסוי. לא יתכן שקרוב ל 40% ממחיר דירה בישראל, מורכב ממיסוי, וזה עוד לפני חישוב של רכיב הקרקע- מס שבח, מס רכישה, מע"מ, היטלי פיתוח, אגרות, מיסי קניה, מס מעסיקים ועוד. איך המדינה מצפה שהקבלנים יוכלו להוריד מחירים, כשהם והרוכשים, נאלצים לשלם כל כך הרבה מיסים? הממשלה עושה ניסיונות רבים לחלץ את שוק הדיור מהמצב שהוא נמצא בו, אבל היא פועלת בכיוונים לא נכונים. הדבר הראשון , שצריך לטפל בו, הוא קיצור משמעותי של הליכי הבירוקרטיה והסרבול ברשויות המקומיות. להגדיל את כוח האדם, שאמון על מתן אישורים והיתרים, לקצר הליכים סטטוטוריים ולתת לקבלנים להתחיל לבנות. המדינה, מאשרת ופועלת, אבל בסופו של דבר הדברים מתנקזים לרשות המקומית ושם הם נתקעים, היצע הדירות לא גדל ומחירי הדירות נותרים כפי שהם ואף עולים".
היזם איל הנדלר יו"ר קבוצת כנען, טוען כי: "נתוני הלמ"ס בעניין שינויים במחירי הדירות לחודשים יוני ויולי המתפרסמים היום, מעידים יותר מכל על חוסר יכולתו של שר האוצר להביא לירידת מחירים בשוק . הניסיון להציע בשנים האחרונות פתרון לפלח שוק צר מאד – זכאי הדיור, להפנות עורף ולא להציע מענה למשפרי הדיור ולנסות להדיר את המשקיעים, אינו מביא את התוצאות המצופות. בפועל השוק סובל מביקושים כבושים כתוצאה מכך שרבים ממתינים לראות מה יילד יום ומאבדים אמון . במקביל הבנייה במרכזי ערים בייחוד במרכז הארץ ובאזורי ביקוש ירדה משמעותית לאור מדיניות האוצר לקדם אך ורק פרויקטים של מחיר למשתכן וכל עוד ההיצע נעצר ולא יהיו מלאים, לאין סיכוי שנראה עצירה של המחירים וסביר כי המדדים הבאים יניבו עליות משמעותיות יותר במחירים".
יגאל צ'ודנר מנכ"ל חברת נתיבי הקמה המתמחה בניהול הליכי רישוי, הוסיף כי: "אנו עדים לעליה קלה במדד מחירי הדירות המעידה על כך שלמרות המלאי התכנוני הרב, הסכמי הגג רחבי היקף, תכניות "מחיר משתכן" ועוד, עדיין אין גידול משמעותי מספיק של היצע הדירות שיוביל לירידה אמיתית במחירי הדירות והם נותרים גבוהים. ירידה כזו תגיע כאשר יהיה איזון בין המלאי התכנוני לביקושים. לצורך כך, יש לפעול לייעול הליכי הרישוי, הקצאת משאבים, גם מצד הממשלה, גם מצד הרשות וגם מצד היזם, דבר שיאפשר להדביק את הפער בין הביקושים להיצע הדירות בשוק, שיוביל בתורו לירידה של המחירים. יש להתיר את חסמי הבירוקרטיה אשר מסרבלים ומעכבים את תהליך הוצאת היתרי הבניה ולהתחיל לעשות שינוי אמיתי שיאפשר לאזרחי ישראל סוף סוף לרכוש בית במחיר סביר ומבלי לחכות שנים להקמתו".