banner
ורד מאירוביץ // צילום: אס | Depositphotos
ורד מאירוביץ // צילום: אס | Depositphotos

אחרי 20 שנה תושבי נטף יוכלו לקבל היתרי בניה להוספת יחידות

אושרה בקשת התושבים לבטל את השלביות במתן היתרי בנייה בשל מחסור במט"ש וכביש // פרשנות משפטית

עו"ד ורד מאירוביץ סייג 12.06.2022

מאז ראשית שנות ה -2000 מבקשים תושבי הישוב הקהילתי נטף, הממוקם בהרי ירושלים, להגדיל את מספר יחידות הדיור בישוב. הישוב שהוקם בראשית שנות השמונים עבר תהליך "הזדקנות" – דור הילדים הראשון עזב ותושבי הישוב ביקשו להרחיבו כדי לאפשר קליטת משפחות צעירות.
הרחבה זאת התאפשרה במסגרת תכנית מי/500/ה אשר תושבי הישוב עמלו עליה במשך שנים ארוכות והליכי אישורה היו ארוכים ומורכבים וכללו את אישור הולנת"ע ואישור המועצה לגנים לאומיים. רק אחרי כ- 16 שנים של תכנון ומילוי תנאים – התכנית פורסמה למתן תוקף ברשומות ביוני 2016. אולם התוכנית קבעה תנאים למתן היתרי בנייה. בניהם, תחילת ביצוע מט"ש ( מכון לטיהור שופכין) וביצוע בפועל של הסדרת צומת כביש הגישה לנטף עם כביש 425 .
מאז פעלו תושבי היישוב בתיאום מוחלט עם המועצה האזורית מטה יהודה והועדה המקומית, למילוי התנאים הדרושים להוצאת היתרי הבניה המיוחלים ללא הצלחה.
באוגוסט 2018 הוגשה לוועדה המחוזית בקשה משותפת לשינוי השלביות בתוכנית על ידי המועצה האזורית מטה יהודה, הוועד המקומי נטף ותושבי היישוב , כך שתאפשר הוצאת היתרי בניה מכח התוכנית.
בקשה זאת נתמכה בהמלצה של הועדה המקצועית למים וביוב לשקול בחיוב את אישור הבקשה לשינוי השלביות מתוך הבנה שמבקשי התרי הבניה בנטף יתחייבו להתקין מיכלי איסוף ביוב אטומים זמניים עד אשר יושלם פתרון ביוב לישוב.
כמו כן הגישו תושבי הישוב חוות דעת של יועצת תנועה מטעמם שקבעה שאין כל בעיה בטיחותית בצומת ושניתן לאשר את שינוי השלביות המבוקש וכי בכל מקום העיכוב בביצוע העבודות נובע מסוגיות תקציביות לרבות אישור תקציב המדינה, שאין להם כל יכולות להשפיע עליהם.
למרות זאת בדיון שנערך בוועדה המחוזית הוחלט לא לקבל את הבקשה לשינוי שלביות שהוגשה אלא קיבלה החלטה אחרת בדבר מתווה השלביות בתכנית.
התושבים הבינו כי החלטת הועדה המחוזית פירושה הקפאה תכנונית ביישוב והיא מסרבלת עוד יותר את האפשרות להוציא היתרי בניה ביישוב. לכן הגשתי בשמם התנגדות לשינוי השלביות המוצע בהחלטת הועדה המחוזית וביקשו לאשר את הבקשה לשינוי שלביות שהוגשה על ידי המועצה האזורית מטה יהודה, הוועד המקומי ותושבי הישוב, כך שניתן יהיה להוציא היתר בניה מכוח התכנית גם ללא קיומם של התנאים הקבועים לקבלת ההיתר.
בהחלטה של ועדת משנה להתנגדויות מאפריל השנה התקבלו חלק מטענות המתנגדים . בנושא התחבורתי מצאה הועדה כי:  "בהתאם לנתונים שנמסרו ממשרד התחבורה, המטרה שעניינה הבטחת בטיחות תושבי היישוב והאזור צפויה להתקיים בתוך פרק זמן של עד שלוש שנים, ובסמוך למועד האכלוס של יחידות הדיור הנוספות ביישוב". בנושא הביוב, הועדה טענה כי נוכח ההתקדמות המסוימת בקידום פתרון הביוב ועל מנת להבטיח את ביצועו והנתונים שנמסרו ממשרד התחבורה, הוועדה שוקלת לקבל באופן חלקי את הבקשה לשנות את שלבי ביצוע של התכנית.
ההחלטה מבטלת למעשה את השלביות וכעת התושבים יוכלו לפעול לקבלת היתרי בנייה ליחידות בישוב – יחידות דיור אליהן הם משוועים זמן רב.

*הכותבת, עו"ד ורד מאירוביץ סייג, ייצגה את התושבים בתיק זה

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות