banner
הדמיית התכנית // HQ architects
הדמיית התכנית // HQ architects

אשקלון מציגה לראשונה לאישור הותמ"ל תוכנית התחדשות עירונית

מדובר במתחם הרחובות אהוד-התחיה, תוכנית הכוללת 112 יח"ד קיימות ותביא להקמת 1,034 יח"ד חדשות

עיריית אשקלון תגיש היום לראשונה בעיר תוכנית התחדשות עירונית לאישור הותמ״ל (הועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור). מדובר בתוכנית במתחם הרחובות אהוד-התחיה הכולל 112 יחידות דיור ו-22 יחידות מסחר קיימות ואשר במסגרתה יוקמו 1,034 יחידות דיור, 4,500 מ"ר שטחי מסחר ושטחי ציבור.  

"הפרויקט יתבסס על בינוי מרקמי ומגדלי, ישדרג את המרחב הציבורי, יצור קישוריות לשכונה ורצף עירוני עם תוספת שטחי ציבור, חניות מקורות או תת קרקעיות ויהווה קידום לעסקים המקומיים", כך מציינים בעירייה.

תכנון המתחם קודם על ידי מנהלת ההתחדשות העירונית באשקלון בניהולו של גדעון קינג, במימון הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, בעלות של כ-2.5 מיליון שקל.

תומר גלאם // צילום: ראובן קפוצינסקי
תומר גלאם // צילום: ראובן קפוצינסקי

ראש העיר, תומר גלאם, אמר כי: "אנחנו צעד לפני אישור היסטורי של הותמ״ל לתוכנית התחדשות עירונית באחת השכונות הוותיקות בעיר, הודות לפעילות משותפת, ממושכת ומאומצת של כלל הגורמים, בהם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית והמינהלת להתחדשות עירונית באשקלון. התוכנית תהפוך לבלי היכר את השכונה הקיימת כולל מוקדי מסחר ופנאי חדשים, החל מתשתיות מתקדמות, בנייני מגורים מרשימים ועד מרכזי מסחר ושטחים ירוקים לבילוי משפחתי״.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות