השנה נפתחה ללא שינוי – הריבית נותרה ברמה של 4.5%
נגיד בנק ישראל: "היצע בנייה גבוה לאורך זמן, מעבר לרמתו הנוכחית, יתמוך ביציבות מחירי הדיור"
נגיד בנק ישראל: "היצע בנייה גבוה לאורך זמן, מעבר לרמתו הנוכחית, יתמוך ביציבות מחירי הדיור"
הוועדה המוניטרית החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.5%. נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון אמר על רקע ההחלטה כי: "אנו ניצבים בתחילתה של שנה אזרחית חדשה. שנת 2024 שהסתיימה זה עתה, הייתה שנה מלאת אתגרים ביטחוניים וכלכליים, והמשק הישראלי ממשיך להפגין עמידות. התמודדנו, ואנו עדיין מתמודדים, כמדינה וכחברה עם מלחמת חרבות ברזל, והשפעותיה הנרחבות שעדיין מותירות חותם ניכר על כל תחומי חיינו. המציאות הביטחונית המורכבת והשפעותיה על הכלכלה והמשק נמצאות לנגד עינינו כל העת ונלקחות בחשבון בעת קבלת החלטות המדיניות המוניטרית".
בבנק ישראל הוסיפו עוד כי: "על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות, ההתאוששות בפעילות הכלכלית נמשכת בקצב מתון. מגבלות ההיצע בחלק מענפי המשק, ממשיכות לעכב את צמצום הפער בין רמת התוצר בפועל לבין רמתו הצפויה לפי המגמה ארוכת הטווח". תחזית חטיבת המחקר מעריכה כי התוצר צפוי לצמוח ב-0.6% וב-4.0% בשנים 2024 ו-2025 בהתאמה, גבוה מעט מתחזית אוקטובר. החטיבה צופה כי בשנת 2026 התוצר יצמח בשיעור של 4.5%.
בהתייחס לשוק הדיור, הוועדה קבעה כי בשוק הדיור, קצב עליית מחירי הדירות השנתי ממשיך לעלות, ועומד על 6.7%. הפעילות בענף הבינוי עודנה נמוכה ביחס לערב המלחמה, ומושפעת בעיקר ממגבלות כח האדם, שעודן משמעותיות. הנגיד התייחס לדברים, ואמר כי: "הפעילות בענף הבינוי התאוששה מעט ברביע השלישי של השנה, אך רמתה עודנה נמוכה ביחס לערב המלחמה. מנתוני הלמ"ס לרביע השלישי עולה כי חלה עלייה ביחס לרביע הקודם בנתוני התחלות הבנייה, גמר הבנייה ומספר ההיתרים שניתנו. אולם, בהשוואה לרביע המקביל אשתקד – טרם המלחמה – חלה ירידה. במקביל נמשכה מגמת העלייה במחירי הדירות שעלו בשנה האחרונה ב-6.7%. ביצועי המשכנתאות בחודש נובמבר גבוהים ועומדים על כ-8 מיליארדי ש"ח. היצע בנייה גבוה לאורך זמן, מעבר לרמתו הנוכחית, יתמוך ביציבות מחירי הדיור".
"על רקע המשך הלחימה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית", כך קבעה הוועדה.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן