צריך יותר נשים בהנהגת שוק הדיור והנדל"ן
"יותר נשים בהנהגת שוק הדיור והנדל"ן יביאו תודעתית לחברה יותר סובלנית, מכילה ופחות אלימה" // טור אישי לציון המחאה נגד אלימות כלפי נשים המתקיים היום ברחבי הארץ
"יותר נשים בהנהגת שוק הדיור והנדל"ן יביאו תודעתית לחברה יותר סובלנית, מכילה ופחות אלימה" // טור אישי לציון המחאה נגד אלימות כלפי נשים המתקיים היום ברחבי הארץ
תמונה: טלי חדד // צילום: אורי ישי
מאת: טלי חדד, סמנכ"לית חסין אש תעשיות
"יותר נשים בהנהגת שוק הדיור והנדל"ן יביאו תודעתית לחברה יותר סובלנית, מכילה ופחות אלימה"!
נשות ישראל, לרגל היום נגד האלימות כלפי נשים, אני קוראת לנשים להצטרף וליטול חלק משמעותי יותר בתפקידי ניהול במשק ובעיקר להשמיע את קולכן, בכל תפקיד בו אתן נמצאות. הלוואי ונוכל לצמצם את מדד האלימות כלפי הנשים בישראל ובכלל.
כאישה הפועלת בתעשייה בשוק הנדל"ן, ובמיוחד בכל מה שקשור לתעשיית הבלוקים, אני מוצאת את עצמי גאה בהישגים של נשים רבות שבמהלך השנים השתלבו בעמדות מפתח בשוק חשוב זה, אך , אם נשווה את תחום הנדל"ן והדיור לתחומים אחרים, נראה כי עדיין הדרך רחוקה. נשים רבות מכהנות כיום בתפקידים מיניסטרייאלים, חברות כנסת, שוק ההון, בנק ישראל, ובעלות מקצועות חופשיים דוגמת עורכות דין ואדריכליות, אולם עדיין הן מהוות מיעוט קטן בתחום הנדל"ן והדיור.
אנו מייחלים לשרת בינוי ושיכון, גם מעולם לא הייתה לנו נשיאת התאחדות בוני הארץ ורובן המכריע של חברות הנדל"ן הציבוריות הינן בבעלות גברים. מצב זה מביא תודעתית, גם אם הכוונה מאוד טובה, לתהליך קבלת החלטות שלא כולל גישה נשית בנושאים משמעותיים רבים דוגמת פתרונות דיור לזוגות צעירים, תכנון שכונות, בטיחות באתרי הבנייה, חומרים בריאותיים יותר בתעשיית הבנייה ועוד.
לדוגמא, פרוייקט חשוב דוגמת מחיר למשתכן, שכבודו במקומו מונח, והרעיון שמאחוריו נפלא, מביא מחד גיסא לאלפי פתרונות דיור לזוגות צעירים ומחוסרי דיור, אולם לא בכל המקרים לוקח בחשבון את הצרכים הכוללים של המשפחה, דוגמת מוסדות ציבור, בתי ספר, קופת חולים, פארקים עם שבילי אופניים והליכה מוגנים לטובת ילדי המשפחה ועוד.
לכאורה מדובר בנושא שאיננו קשור לאלימות כלפי נשים במישרין כלל ועיקר, אך יותר נשים בענף הבנייה, לפרוטוקול, יביאו לטעמי לחברה ישראלית סובלנית יותר, מקבלת יותר ומכך טובה יותר והרבה פחות אלימה.
כנ"ל גם בנושא הכאוב של בטיחות באתרי הבנייה. אין לי ספק שגישה נשית היתה לוקחת בחשבון קודם את נושא הבטיחות, שיפור הפיגומים והמנופים וכו', כך גם לגבי התייחסות לחומרי הבנייה, כמקובל בעולם המערבי, שהינם הרבה יותר בריאותיים, פחות סופגי רטיבות ומונעי מחלות, נושא שכלל אינו עולה לסדר היום, למרבה הצער, בתהליך קבלת ההחלטות, לא באומר ולא בפועל.
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן