banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

עיריית פתח תקווה אישרה היתר בנייה הסותר היתר בנייה קיים

ועדת הערר ביטלה אותו, לאחר שהתברר כי הוא חופף בשטחו היתר למבנה סמוך. העירייה: "האישור ניתן בכפוף להכרעת בית משפט"

: זיו גולדפישר 03.06.2024

ועדת הערר המחוזית ביטלה היתר בנייה שהוציאה הוועדה המקומית פתח תקווה, לאחר שהתברר כי ההיתר חופף את שטחו של בית סמוך, שגם עבורו הוצא היתר. "שגתה הוועדה המקומית כשאישרה את ההיתר", נכתב בהחלטת הוועדה. 

החלטת הוועדה ניתנה בעקבות סכסוך בין שכנים, שהם בעלי מגרש משותף ברחוב עולי הגרדום בעיר, שעליו ביקשו לבנות שני בתים. המחלוקת בין השכנים התעוררה לאחר שמגישי הערר, שהם בני זוג, קיבלו היתר בנייה מהוועדה המקומית, שבאמצעותו ביקשו לבנות את ביתם בצדו המזרחי של המגרש. שותפתם למגרש, שנגדה ונגד הוועדה המקומית הוגש הערר, טוענת כי ההיתר התקבל במרמה, לאחר שהצליחו לקבל את הסכמה תוך הטעייתה. 

במקביל, גם השותפה למגרש קיבלה היתר בנייה מהוועדה המקומית, כדי לבנות בית מגורים בחלקן המערבי של המגרש. וכאן התעוררה המחלוקת, לאחר שהתברר כי הצו שקיבלה סותר את הצו שקיבלו בני הזוג העוררים, בגלל חפיפה מסוימת בין מיקום הבית המאושר בצדו המזרחי של המגרש (של העוררים), לבין מיקום הבית המבוקש בצדו המערבי. "וממילא ניתן לתהות – מה אפוא יבנה בפועל?", תהתה ועדת הערר, שבה חברים היו"ר עו"ד איל תיאודור שרון ומורן יחיא מזכירת הוועדה, בפרוטוקול הדיון. 

המשיבה, מצדה, פנתה לוועדה המקומית בבקשה לבטל את ההיתר, והמאבק אף הגיע לבית המשפט. ועדת הערר, מצדה, מתחה ביקורת על הוועדה המקומית: "אמנם, נטען כי המשיבה 2 פנתה לכבוד הוועדה המקומית, בבקשה לביטול ההיתר שהופק לעוררים, ובקשה זו תלויה ועומדת כיום לגורלה. אך כל עוד לא הוחלט על ביטול ההיתר, ניצבת לימינו חזקת תקינות, ועל כן שגתה הוועדה המקומית, בכל הכבוד, משהחליטה לאשר הפקת היתר בניה נוסף העומד בסתירה לו". ועדת הערר ציטטה החלטה קודמת שלה, שבה נאמר: "היתרי בניה אינם בבחינת פיסות נייר-סתם הניתנות על ידי הוועדה המקומית בקלות דעת ומבלי משים, גם אם מנקר ספק רב באשר לאפשרות יישומן מהלכה למעשה".

על רקע זה, החליטה הוועדה, על דעת הצדדים, לבטל את ההיתר. בנוסף, ועדת הערר שלחה מסר נוסף לוועדה המקומית, הנוגע לבקשת המשיבה לבטל את ההיתר שניתן לעוררים: "מצופה מכבוד הוועדה המקומית, כי תדון ותכריע ללא דיחוי ועוד לפני שיחול שינוי נסיבות כלשהו בשטח, בבקשת המשיבה 2 לביטול ההיתר שניתן לעוררים".

מהעירייה נמסר בתגובה כי: "מדובר במחלוקת קניינית בין שני צדדים על שטח קרקע. המחלוקת נידונה בבית המשפט ועל כן האישור לבקשת ההיתר ניתן בכפוף להכרעת בית המשפט במחלוקת הקניינית. על כל פנים הועדה תפעל בהתאם להחלטה של ועדת הערר".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות