banner

"התעוררות משמעותית במכירת דירות בחודשים האחרונים"

בעקבות דו"ח הלמ"ס לינואר 2019, המעיד על עלייה של כ-26% במכירת דירות חדשות בשלושת החודשים האחרונים, בכירים בענף הנדל"ן מביאים את כל הפרשנויות והתחזיות לתקופה הקרובה

מאיר טל, מנכ"ל קבוצת כנען
"אנו מרגישים התעוררות משמעותית  במכירת דירות בחודשים האחרונים . מניסיון והכרות עם  אופי הרוכשים אינני חושב שההתעוררות קשורה לחוק המזומן ולרצון של אנשים לסגור עסקאות לפני תום השנה.  העלייה ברכישת דירות מושפעת בעיקר מהתעוררות של משפרי הדיור והזוגות הצעירים שהבינו כי מכרזי מחיר למשכתן בעיקר פגעו בהם. המכרזים לא נותנים כלל מענה למשפרי הדיור ולא מספקים לזוגות הצעירים דירות באזורי הביקוש, אלא רק בפריפריה הרחוקה. לכן היצע הדירות בסביבת המגורים הטבעית של רבים מהם בגוש דן רק הולך ומצטמצם כאשר במקביל מחירי הדירות רק ממשיכים לעלות כי אף אחד לא מטפל בהגדלת התחלות הבניה ובעלויות הבניה היקרות".

מאיר טל, מנכל קבוצת כנען // יחצ
מאיר טל, מנכל קבוצת כנען // יחצ

יהודה כתב, יו״ר ארגון הקבלנים והבונים בתל אביב יפו בת ים
"דו"ח הלמ"ס בנוגע לכמות דירות מבוקשת המעיד על עלייה של 21.6% בכמות הדירות החדשות שנמכרו בין נובמבר 2018 לינואר 2019 ,ביחס לשלושת החודשים שקדמו להם, הינו סגמנט נוסף המראה כי הציבור הישראלי התחיל לרדת מהגדר. הציבור הפסיק לחכות לתוכניות הממשלה או לשינויי מחירים והבין כי זה הזמן לרכוש דירות לפני שתקרה עליית מחירים משמעותית ויצומצם עוד יותר היצע הדירות למכירה. בנוסף, אנחנו רואים בתקופה האחרונה מצד ראשי ערים חדשים המובילים שינויים במדיניות ההתחדשות העירונית בעירם, דבר אשר יגרור האטה בהתחלות בניה ויוביל לצמצום היצע של דירות חדשות באזורי הביקוש. כמובן שגם הבחירות הקרובות לכנסת ולראשות הממשלה עליהן הוכרז בסוף 2018, הביאו לכך ששוק הנדל"ן כרגע ממתין למדיניות חדשה, ללא שיווק קרקעות לשוק החופשי, ללא שינויים מהותיים ועם הבנה מצד רוכשי דירה ראשונה כי אין טעם לחכות למחיר למשתכן. אני מעריך שעד כחצי שנה לאחר הרכבת ממשלה לא יהיו שינויים מהותיים בתוכניות הממשלה בנוגע לשוק הדיור. המגמה של עליה ברכישת הדירות תמשיך בתקופה הקרובה וזאת לאור העובדה שמחירי הדיור צפויים לעלות ככל שההיצע ילך ויצטמצם. זה הזמן לקרוא לשרי האוצר, הבינוי והשיכון הבאים, וועדות הכנסת השונות, הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ושאר המשרדים אשר בידם הסמכויות בתחום, להתרכז במתן פתרונות אמת לטיפול במשבר הדיור. יש להיערך לכך שבשנת 2040 יהיה צורך בעוד כ 2.5 מיליון יחידות דיור חדשות".

יהודה כתב יו"ר ארגון קבלני ת"א יפו בת ים // יחצ
יהודה כתב יו"ר ארגון קבלני ת"א יפו בת ים // יחצ

ניר שמול, מבעלי החברה לפיתוח והתחדשות עירונית
"אין ספק שאנחנו מרגישים במשרדי המכירות התעוררות רבה ברכישת דירות בחודשים האחרונים ויש לכך מספר סיבות . ראשית ישנה ירידה משמעותית בהתחלות הבניה והיעדר אלטרנטיבות . בשל כך כיום מרבית העסקאות באזורי הביקוש במרכז נעשים בתחום ההתחדשות העירונית, מכיוון שהמדינה מייעדת את הקרקעות שלה אך ורק לשיווק במסגרת מחיר למשתכן.   שנית ף הבחירות הנמצאות ממש מעבר לפינה דוחפות בתקופה האחרונה אנשים לבצע יותר עסקאות בשל חוסר הידיעה מה צופן העתיד הנוגע לקובעי המדיניות בשוק הנדל"ן. אנו לא יודעים את זהות שר האוצר הבא או הממשלה החדשה ומה יהיו הצעדים שינקטו. דבר נוסף שעשוי היה לגרום לעלייה ברכישת דירות הוא חוק המזומן שנכנס לתוקפו ובקדים רכישות של לקוחות המושפעים ממנו הן בישראל והן על ידי תושבי חוץ".

ניר שמול, מנכ"ל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית // יח"צ
ניר שמול, מנכ"ל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית // יח"צ

יהודה הרציג, הרציג נדלן: "עכשיו זה בדיוק הזמן לקדם תכנית מקיפה להתחדשות עירונית בפריפריה. אני חושש שמכירת הדירות המוגברת הינה בבחינת ברירת מחדל לישראלים רבים שאין ידם משגת לקנות דירה בשוק החופשי באיזור הביקוש. זוהי בהחלט נקודת זמן להתניע התחדשות עירונית כוללת, גם באיזור הביקוש אולם במקביל לא לשכוח שמחיר למשתכן בפריפריה רק יקצין פערים בין מתחמים ותיקים לחדשים ולכן קידומה של התחדשות עירונית הינה הכרח המציאות, גם מבחינת הגדלת היצע הדיור וגם מבחינה חברתית"

יהודה הרציג // יחצ
יהודה הרציג // יחצ

שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין
"אני מציעה לקחת צעד אחורה מהנתונים החודשיים ולהביט בתמונה המלאה: הביקוש לדירות לא יורד, על כך אין ויכוח וגם אין סיבה מהותית לכך לאור הגידול באוכלוסייה. התחלות הבנייה לעומת זאת נמצאות בירידה מתמדת וכאן הסכנה האמיתית שנשלם עליה מחיר בשנים הבאות. אמת נוספת שעולה מהדוח הנוכחי היא כי הציבור עקבי ברצונו לגור במרכז. הנגישות אמנם השתפרה משמעותית בשנים האחרונות באמצעות סלילת כבישים חדשים ופתיחת תחנות רכבת, אך כך גם העומס והעמידה בפקקים, שגם לא עתידים להשתפר לפי דו"ח מבקר המדינה שפורסם אתמול".

שמאית המקרקעין והמשפטנית - נחמה בוגין // צילום: עמית ישראלי
שמאית המקרקעין והמשפטנית – נחמה בוגין // צילום: עמית ישראלי

עו"ד נדב בריח, בעלים ומנכ"ל חברת שיווק הנדל"ן "בי נדל"ן"
"דו"ח הלמ"ס הנוכחי מעיד יותר מכל עד כמה הקיפאון בשוק הנדל"ן שקדם לעליה בכמות הרכישות, היה מלאכותי ונבע בעיקר מישיבה על הגדר של רוכשים הן למגורים והן משקיעים שהחלו להשקיע בנדל"ן מניב ובנדל"ן מעבר לים. כמה מסקנות מתבקשות מנתוני הדו"ח: רוכשים רבים איבדו את האמון בהצהרות הממשלה להורדת מחירי הדיור וחזרו אל השוק, כך גם המשקיעים כפי שמעיד דוח הכלכלן הראשי במשרד האוצר שפורסם בימים האחרונים, צמצום היצע הדירות ניכר עוד יותר ונובע ממחסור בקרקעות לשיווק בשוק החופשי, מחירי הדירות לא ירדו כפי שציפו רבים, התנהלות מקבלי ההחלטות בדרגי התכנון, הן מקומי והן ארצי, הן במסגרת מחיר למשתכן והן במסגרת התחדשות עירונית לא הביאו לתוצאות המקוות ולא הגדילו את כמות יחידות הדיור לשיווק. גם הבחירות יוצרות מצב של חוסר וודאות לרוכשים ומעודדות אותם להגיע למשרדי המכירות וזה ניכר גם בשטח וגם בדוחות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה".

עו"ד נדב בריח // צילום: לירון אלוני
עו"ד נדב בריח // צילום: לירון אלוני

עו"ד דוד אזולאי, מנכ"ל קבוצת דוד אזולאי
"חלק משמעותי מרכישת הדירות המוצגת בדו"ח היתה במסגרת פרויקטים גדולים של מחיר למשתכן, והדבר יוצר תמונה מעט מטעה של התעוררות משמעותית בשוק הדיור. המציאות שאנו רואים במשרדי המכירות היא אכן של התעוררות, אבל כרגע היא מינורית יחסית ועוד לא מדובר בחזרה לקצבי המכירות שהכרנו בעבר. יחד עם זאת, החודשים האחרונים בהחלט יכולים לסמן את תחילת שינוי המגמה והסנטימנט בשוק".

עו"ד דוד אזולאי // יחצ
עו"ד דוד אזולאי // יחצ

ארז כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי ההמקרקעין: "נתוני הלמס הינם לדידי בבחינת "שירת הברבור" של מחיר למשתכן. הציבור מבין שהתכנית המקרטעת הולכת להסתיים ולכן קונה מן הגורן ומן היקב דירות, תוך העדפת איזור הביקוש. אני צופה בחודשים הקרובים המשך מגמת הביקושים וירידה מהגדר של רבבות ישראלים, מה שיביא לא רק ליותר מכירות, אלא גם עליות מחירים מחודשות לקראת 2020"

ארז כהן // צילום: חן ליאופולד
ארז כהן // צילום: חן ליאופולד

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות