הממשלה בוחנת הקמת עיר חרדית ל-200,000 תושבים במתחם פלוגות, בסמוך לקרית גת
במשרד הבינוי והשיכון מבהירים כי מתחם פלוגות לא יצורף לקרית גת. במקביל, ותמ"ל מקדמת בניית 12,000 יח"ד סמוך לקיבוץ גת
במשרד הבינוי והשיכון מבהירים כי מתחם פלוגות לא יצורף לקרית גת. במקביל, ותמ"ל מקדמת בניית 12,000 יח"ד סמוך לקיבוץ גת
הממשלה בוחנת אפשרות להקמת עיר חרדית במתחם פלוגות, צמוד לקרית גת. כך נמסר ממשרד הבינוי והשיכון, בעקבות הפרסום ב"מגדילים" על הדיון הצפוי השבוע במועצה הארצית לתכנון ולבנייה בהפקדתה של התכנית
להרחבת שטח העיר קרית גת ב-26,000 דונמים, במטרה לספק פתרונות דיור לציבור החרדי. עוד נמסר מהמשרד כי אין כוונה לצרף את מתחם פלוגות לשטחה המוניציפלי של קרית גת. גם בעיריית קרית גת מסתייגים מסיפוח המתחם לשטחה של העיר.
משרד הבינוי והשיכון מקדם את "מתחם פלוגות" (קריית גת מערב-מערב) של משרד הבינוי והשיכון, המיועדת לאוכלוסיה של כ-200,000 נפש ומתוכננת למגזר החרדי, בהיקף של 37,000 יח"ד. הוועדה המחוזית אישרה לפני חצי שנה את עקרונות המדיניות להקמת הרובע. הרובע החדש, ששטחו 11,366 דונמים, נמצא בתחומן של המועצות שפיר ולכיש, ואינו חלק מתחומה המוניציפלי של קרית גת.
"מגדילים" פרסם כי השבוע עולה לדיון במועצה הארצית תכנית תממ/ 4/ 14 שינוי מספר 93/1, שמציעה הרחבה משמעותית של האזור המיועד לבינוי של קריית גת לכיוון מערב, הרחבה של אזור התעשייה י.ש. גת עבור מפעל אינטל וכן, שטח פתוח מיוחד ביער פלוגות, בשטח החקלאי שממזרח למסילת הברזל ובשטחים ערכיים ממערב לכביש 6. היקף השטח המוצע להרחבה הוא 26,000 דונמים, קרקע חקלאית ופתוחה השייכת כיום למועצות האזוריות שפיר, לכיש ויואב. ההרחבה כוללת גם את מתחם פלוגות, והוועדה המחוזית דרום, שממליצה על הפקדת התכנית, מציינת בהמלצתה כי המתחם נמצא מחוץ לאזור הבינוי העירוני של קריית גת.
במשרד הבינוי והשיכון מסרו ל"מגדילים" כי אין כוונה לצרף את המתחם לקרית גת, וכי מבוצעת בדיקה של הקמת עיר חדשה ונפרדת: "משרד הבינוי והשיכון מקדם את תכנית פלוגות, שעתידה לכלול כ-35,000 יחידות דיור. שלב א' של התכנית הכולל 10,500 יחידות דיור, הוגש לוועדה המחוזית. באשר למיקום הגאוגרפי, תכנית פלוגות נמצאת בשטחה המוניציפלי של מוא"ז שפיר ולכיש, ולכן אין בכוונת המשרד לצרף את התכנית הנ"ל לשטחה המוניציפלי של קריית גת. בימים אלו נמצא משרדנו בהליך הכנת בקשה למשרד הפנים לשינוי גבולות, במקביל מתבצעת בחינה של גורמי המקצוע לקידום הצעת מחליטים לעיר חדשה ונפרדת מהעיר קריית גת".
גם בעיריית קרית גת מסתייגים מסיפוח המתחם לעיר. מהעירייה נמסר: "ראש העיר, מר כפיר סויסה, הבהיר את עמדתו בוועדה המחוזית ויעמוד על כך גם בוועדה הארצית כי התוכנית אינה בשטח העיר קריית גת והיא לא תהיה חלק מתוכנית זו".
במקביל, ותמ"ל מקדמת תכנית להקמת רובע מגורים בן 12,000 יח"ד על קרקע השייכת למועצה האזורית יואב, סמוך לקיבוץ גת, ואמורה לעבור לתחומה של קרית גת במסגרת התכנית שעולה לדיון השבוע. הרובע המתוכנן, "קרית גת מזרח", אמור להשתרע על שטח של 2,200 דונמים, רובם שטחים של קיבוץ גת והיתר מקיבוץ שדה משה. בוותמ"ל מתכננים להכריז על המתחם כמתחם מועדף לדיור. במשרד החקלאות ובמועצה האזורית יואב מתנגדים לתכנית מחשש לפגיעה בכושר ייצור מזון.
לפני מספר חודשים פנתה מיכל מזרחי, הממונה עלך ההכרזות בוותמ"ל, לראש מועצת יואב, נתי לרנר, וביקשה לקבל את עמדתו בנוגע להכרזה על המתחם כמתחם מועדף לדיור. בפנייתה ציינה מזרחי כי בכוונת מנכ"ל מינהל התכנון להמליץ על מתחם קרית גת- מזרח כעל מתחם מועדף לדיור.
בתגובה השיב לרנר לוותמ"ל כי המועצה מתנגדת באופן נחרץ להכרזה, והתריע: "ההרחבה של השטח הבנוי לתחום המועצה האזורית ושטחי קיבוץ גת במתחם המוצע, תיצור רצף עירוני אחיד וחד גוני, ותביא בהכרח לפגיעה במועצה, הן באיבוד שטחי חקלאות מעובדים וחיוניים והן בפגיעה בשטחים פתוחים שהם גם בעלי ערכי מורשת ונוף. ההכרזה תהווה פגיעה אנושה בקיבוץ, באופיו החקלאי, בצביון הכפרי וביכולת הקיבוץ להתפרנס מחקלאות".
עוד טען לרנר כי המתחם נמצא ממזרח למסילת ברזל, שהיא תשתית ארצית אשר יוצרת חיץ משמעותי בין העיר קריית גת הקיימת לבין המתחם. "בהינתן הפרדה זו והיקף הפיתוח המשמעותי, מבחינה תפקודית ומעשית, פיתוח המתחם למגורים אינו צמוד דופן ליישוב הקיים, וכמוהו כהקמת יישוב חדש", כתב.
גם במשרד החקלאות מתנגדים להכרזה. יוספה סובר, מרכזת בכירה – תכנון באגף תכנון וקרקע חקלאית במשרד החקלאות ופיתוח כפר, ציינה בפני הוותמ"ל כי: "הקו החול החדש (גבול התכנית) חוצה חלקות חקלאיות באופן שמייצר, שטחים קטנים וכלואים, שלא ניתן לעבד אותם. אין כל התחשבות בקביעת שטח ההכרזה בחלקות החקלאיות ובסוגי הפעילות החקלאית. יצירת שני מתחמים מפוצלים המחוברים באמצעות כביש 'מזמין' זליגה של שימושים לא חקלאיים לשטחים המעובדים, כך שבפועל, בשל פיצול המתחמים נוצר הרס נרחב יותר של השטחים החקלאיים. הכביש מבתר שטחים חקלאיים רציפים".
מנתוני המשרד עולה כי ההכרזה המוצעת תפגע ב-1,770 דונם חקלאיים של קיבוץ גת , שהם 22.6 אחוזים מכלל המשבצת שלו, ו-107 דונם של שדה משה, שהם 1.6 דונם מכלל השטחים שלו. "המרחב העירוני אינו מחייב, ולטעמנו גם לא מצדיק, תוספת כל כך משמעותית של יחידות דיור על חשבון שטחים חקלאיים. ראוי שלפחות חלק מהשטח יישמר לטובת ייצור מזון", כתבה סובר בתגובה לוותמ"ל.
מעיריית קרית גת נמסר כי: "קריית גת ממשיכה לצמוח ולהתפתח, ובקרוב צפוי להיחתם הסכם גג במזרח העיר שיכלול כ-20,000 יחידות דיור המיועדות לציבור הכללי".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן