מגורים בלב רובע העסקים של בת ים – אושרה תוכנית המסגר
מגדלי מגורים ותעסוקה של עד 42 קומות – ההתחדשות העירונית של העיר בת ים מציגה עירוב שימושים ותחבורה ציבורית מתקדמת
מגדלי מגורים ותעסוקה של עד 42 קומות – ההתחדשות העירונית של העיר בת ים מציגה עירוב שימושים ותחבורה ציבורית מתקדמת
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב אישרה למתן תוקף תוכנית התחדשות נוספת ברובע העסקים של בת ים, זאת בהתאם לעקרונות מסמך המדיניות לרובע העסקים של בת ים, שאושר על ידי הוועדה המחוזית. מדובר בתוכנית המסגר הממוקמת במתחם הרחובות – המסגר בצפון, אורט במערב, יקואל בדרום, וקינמון במזרח, בטבעת השנייה של תחנת המטרו "הקוממיות" בקו M3 ושתי תחנות של הקו האדום של הרכבת הקלה. בהתאם לפתרונות התחבורה, הוחלט במקביל להפחית את תקני החנייה.
במסגרת התוכנית יוקם מגדל מגורים בן 42 קומות ובו 335 יחידות דיור. מתוך כלל יחידות הדיור, 105 יוקצו לטובת דירות קטנות בשטח כולל עד 65 מ"ר ו-75 יוקצו לטובת דיור בהישג יד. עוד כוללת התוכנית, מגדל תעסוקה בן 39 קומות וכ-2 דונם לטובת הקמת מבנים ומוסדות ציבור.
מתכנן מחוז תל אביב במינהל התכנון, אדר' ארז בן אליעזר: "תוכנית זו מהווה דוגמה מצוינת לתכנון אורבני מוטה מערכות הסעת המונים. המיקום האסטרטגי של הפרויקט, במרחק של כ-350 מטר מתחנות הקו האדום של הרכבת הקלה ובטבעת השנייה של תחנת המטרו העתידית 'יוספטל בת ים', מאפשר יצירת מרחב עירוני אינטנסיבי ומגוון. העירוב המושכל של שימושים – מגורים, תעסוקה ומסחר, לצד הקצאה נדיבה לצרכי ציבור, ייתרמו משמעותית לאיכות החיים העירונית ולאופיו המתחדש של האזור".
יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב, ערן ניצן: "הוועדה מייחסת חשיבות רבה מאוד למימושה של תוכנית זו, שצפויה להוות זרז משמעותי להתחדשות רובע העסקים של בת ים. השילוב של דיור בתמהיל מגוון, הכולל דירות רגילות, דירות קטנות ודיור בהישג יד, יחד עם שטחי תעסוקה ומסחר משמעותיים, מייצר את המרקם העירוני האיכותי שאנו מעוניינים לקדם בסמיכות למערכות להסעת המונים. השינויים שנעשו בתוכנית נועדו להבטיח את ישימות התכנית ומימושה, תוך שמירה קפדנית על העקרונות התכנוניים שהותוו במדיניות המחוזית לרובע העסקים".
התוכנית נערכה על ידי פיבקו אדריכלים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן