שלומית שיחור רייכמן: "המרחב הכפרי הוא הלב הפועם של הציונות הישראלית"
ראשת מועצה אזורית עמק יזרעאל מאמינה בשורשיות, שמירה על האדמה, תכנון אחראי וערבות הדדית: "לתמוך בחקלאות, לדאוג למשילות"
ראשת מועצה אזורית עמק יזרעאל מאמינה בשורשיות, שמירה על האדמה, תכנון אחראי וערבות הדדית: "לתמוך בחקלאות, לדאוג למשילות"
לרגל יום העצמאות, שלומית שיחור רייכמן, ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, מביאה זווית ערכית וחדשנית למושג הציונות: שמירה על ליבת החקלאות, תכנון שמאזן בין טבע לבנייה, והבנה עמוקה שהחוסן הישראלי נבנה בין אדם לאדמה ובין קהילה למדינה. בתוך עוצמות העשייה, היא קוראת לכולנו לעצור, להוקיר ולהמשיך לטפח את הפלא המקומי.
מהי ציונות עבורך?
"ציונות בשבילי היא קודם כל החיבור למקום ולשורשים שלנו – עיבוד האדמה, חינוך לערכים, שמירה על הביטחון והחיים המשותפים כאן בעמק ובכל המדינה. המרחב הכפרי הוא ליבת הציונות המעשית – חקלאות, התיישבות וביטחון מזון. ציונות בשנת 2025 משמעה לא רק לבנות – אלא גם לשמר ולחזק: לתמוך בחקלאות, לשמור על השטחים הפתוחים, לדאוג למשילות ולהבטיח את ביטחון המזון שלנו – שנמשיך לאכול תוצרת מקומית, ישראלית."
איך צריך לנהל את קרקעות המדינה הקטנה שלנו, כך שיענו על כל הצרכים?
"ניהול הקרקעות במדינה קטנה וצפופה כמו שלנו הוא אתגר לאומי. אנחנו חייבים לשמור על איזון בין הצרכים – מגורים, תשתיות, חקלאות וטבע. המפתח טמון בתכנון חכם שמכיר בחשיבות המרחב הכפרי במדינה, מפתח ותומך בו – לא כעוד 'רזרבה נדל"נית', אלא כמשאב לאומי תרבותי, סביבתי, כלכלי ואקולוגי."
איך תיראה מדינת ישראל בשנת ה־100 לעצמאות?
"אני מאמינה ומקווה שנגיע לשם כחברה מלוכדת יותר, שמעריכה ומטפחת את הגיוון שבה, שמבינה שדווקא השונות – היא העוצמה שלנו. אני רואה מדינה שבה הטכנולוגיה פורחת – אבל גם הערבות ההדדית. שבה ההתיישבות הכפרית והחקלאות משגשגות, לצד חדשנות סביבתית. מדינה שמצליחה לשמור על הייחודיות והלב הפועם שלה – בין אדם לאדם, אדם לאדמה, ובין קהילה למדינה."
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן