banner
רונן פלוט // צילום: ארתור רוזנגורט
רונן פלוט // צילום: ארתור רוזנגורט

מסעו האישי יוצא הדופן של רונן פלוט: "ציונות זו דרך חיים"

הוא עלה לארץ והתגייס לצה"ל בלי לדעת מילה בעברית, הפך למנכ"ל הכנסת ולראש עיר מהבולטים בארץ – ראש עיריית נוף הגליל עושה ציונות

 

מיוחד ליום העצמאות: בעידן שבו מושג הציונות מקבל גוונים חדשים, רונן פלוט, ראש עיריית נוף הגליל, מביא נקודת מבט אישית ומעשית: ציונות היא לא רק אידיאולוגיה, אלא עשייה יומיומית וחזון של פיתוח שמכיל את כולם. פלוט, שבעצמו עלה מרוסיה לישראל בשנות ה-70, מדגיש את תפקידה של העיר בקידום קליטה, בנייה וחדשנות, לצד שמירה על ערכים סביבתיים ועל עתיד הדורות הבאים.

מהי ציונות עבורך?
"בצורה הכי פשוטה, ציונות בעיני זו אהבת הארץ. לאהוב את המקום שאנחנו חיים בו ולנסות להפוך אותו למקום הכי טוב בעולם. ציונות זה לעלות מרוסיה חודשיים לפני גיל 18, אחרי שנים של סירוב עלייה בשנות ה-70 של ברית המועצות, להתגייס לצה"ל בלי לדעת מילה בעברית, וברבות השנים להפוך למנכ"ל כנסת ישראל, מנכ"ל משרדי ממשלה מובילים וכיום ראש עיר שקולט עולים חדשים מהודו, רוסיה, אוקראינה ואתיופיה. ציונות זו לא רק אידיאולוגיה – זו דרך חיים, בעיקר בחיים הפשוטים והיומיומיים. גם כשאני פותח גן ילדים, פארק, שכונה או כביש חדש בנוף הגליל – אני עושה ציונות."

איך צריך לנהל את קרקעות המדינה?
"המשאב היקר ביותר של מדינת ישראל הוא הקרקע. כמו שאמרה קורין אלאל ז"ל – אנחנו סיכה על מפת העולם. לכן, צריך לנהל את קרקעות המדינה בחוכמה, באחריות, בזהירות ובתכנון ארוך טווח. יש לשמור על איזון: מצד אחד, לאפשר בנייה מואצת לצעירים, חיילים משוחררים ומשפחות; מצד שני, לשמור על הריאות הירוקות, על הנוף ועל איכות החיים. השלטון המרכזי חייב לשתף את השלטון המקומי בתכנון ובחזון ארוך טווח – אנחנו מכירים הכי טוב את השטח, וביחד נוכל למצוא פתרונות חכמים ברי קיימא."

איך תיראה מדינת ישראל בשנת ה־100 לעצמאות?
"100 זה כבר לא עוד הרבה זמן, אנחנו מתקרבים לשם. אני מאמין שישראל תהיה פורחת, מתקדמת וטכנולוגית מאוד, אבל גם מחוברת לערכים שעליהם קמה. בשנת המאה ישראל תעבור את חבלי הבגרות ותהפוך למדינה עם ריבונות יציבה שיודעת מה היא רוצה מעצמה. נהיה מהמובילים בעולם טכנולוגית, אבל האתגר האמיתי הוא חברתי – לבנות כאן חברה מלוכדת, סולידרית, שיש בה מקום לכולם. אני רואה שבעוד 23 שנים, פריפריה כבר לא תהיה מילה נרדפת לחיסרון, אלא למקור צמיחה – ערים כמו נוף הגליל יהפכו למרכזי חדשנות, לחיים – ולגאווה ישראלית אמיתית."

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות