banner
אשר אלון // צילום: איתמר סיידא | Depositphotos
אשר אלון // צילום: איתמר סיידא | Depositphotos

אשר אלון: "הקשר הישיר עם בעלי הדירות הולך ונעלם"

אשר אלון, מייסד קבוצת אשלי לירן, מאמין שחייבים לשמר את הקשר בין היזמים לדיירים: "מעדיפים להיות הכתובת הישירה לבעלי הדירות"

אשר אלון, ממייסדי קבוצת אשלי לירן ומחלוצי ההתחדשות העירונית בארץ, מספר בראיון אישי לרגל החג, על השינויים שחלו בענף ההתחדשות, על האתגרים בקידום ועל ההכרח לשלב בין צורכי הביטחון לאיכות חיים. החברה בבעלותו ובשותפות עם רוני בריק, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, בנתה את פרויקט הפינוי הבינוי הראשון בשכונת נוה שרת  בתל אביב ואת פרויקט הפינוי בינוי הראשון ברעננה. כיום היא מקדמת אלפי יחידות דיור בפרויקטים של פינוי-בינוי בגוש דן ובשרון. 

לשאלה מה השינויים המרכזיים שעוברים על התחום, משיב אלון כי: "הקשר הישיר עם בעלי הדירות בהתחדשות העירונית הולך ונעלם. היום יש מכרזים, נציגויות, עורכי דין – והיזם נפגש עם בעלי הדירות רק במעמד החתימה. זה הופך את כל התהליך לפחות אישי. בנוסף, אנחנו עדים למצב שבו לעיתים יש ניגודי עניינים בין עוה"ד לבין יועצים או יזמים. אנחנו מעדיפים להיות הכתובת הישירה לבעלי הדירות ולשמור על שקיפות מלאה."

כיצד אתם פועלים מול בעלי הדירות?
"אנחנו רואים בבעלי הדירות  שותפים מלאים. המודל שלנו בנוי על קשר אישי עם בעלי הדירות – לא דרך נציגים או עורכי דין בלבד. אנחנו החברה היזמית והמבצעת, מלווים את הדיירים מהשלב הראשון ועד למסירה – וגם אחרי האכלוס. ארבעת הילדים שלי עובדים איתי בעסק, וגם החתן שלי הוא המהנדס הראשי. אנחנו חברה משפחתית שבונה למשפחות."

האם יש מקרים שבהם פרויקטים נתקעים בגלל חוסר כדאיות כלכלית?
"בהחלט. אחד המקרים המובהקים הוא ברעננה, בשכונה שבה התכנון מאפשר רק 7–8 קומות, אבל לפי בדיקות כלכליות – צריך לפחות 12 קומות כדי שהפרויקט יהיה ריאלי. לשמחתי, ראש העיר חיים ברוידא בחר להיכנס לעובי הקורה ולטפל בזה לא רק כעוד פרויקט אלא  כפרויקט חברתי קהילתי". 

פרויקט נגה של קבוצת אשלי לירן בגבעתיים תכנון כנען שנהב אדריכלים // הדמיה: SNAPSHOT
פרויקט נגה של קבוצת אשלי לירן בגבעתיים תכנון כנען שנהב אדריכלים // הדמיה: SNAPSHOT

כיצד משפיע תכנון המטרו על פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית?
"למטרו יש השפעה מכרעת על תכנון הפרויקטים הסמוכים לתחנות. לדוגמא בכיכר נגה בגבעתיים אנחנו מקדמים פרויקט גדול שיבנה מעל תחנת מטרו עתידית, עם כ-660 יח"ד בשלושה מגדלים. גם במרכז הוד השרון, בצומת דרך רמתיים ומגדיאל, אנחנו מקדמים פרויקט מעל תחנת מטרו מתוכננת, עם כ-358 יח"ד. תחבורה ציבורית היא מרכיב מרכזי בתכנון שלנו. הקרבה למטרו מאפשרת להגדיל את הזכויות בהתאם לתמ"א 70, אם כי יש רשויות שמגדילות את הזכויות בתחומי התעסוקה וזה לא תמיד כלכלי בהתחשב בהיטלי ההשבחה המוגדלים בסמיכות לתחנות המטרו, אולם בטווח הארוך , וככל שישראל הופכת לצפופה יותר ויש יותר פקקים, אנחנו מאמינים שלפרויקטים האלו יהיה ערך מוסף גם בתחום המגורים וגם בתחום התעסוקה"

איך השפיעה המלחמה על התחום?
"המציאות החדשה חידדה את החשיבות של מגורים בטוחים עם ממ"דים. ההתחדשות העירונית הפכה לכלי מרכזי לשיפור הביטחון והאיכות העירונית. אנחנו רואים שינוי בגישה מצד ראשי ערים, שמבינים שמדובר לא רק בשדרוג בניינים – אלא בהצלת חיים."

מה המסר שלך לדיירים שמתלבטים?
"זו ההזדמנות לשדרג את איכות החיים, את הבטיחות ואת הערך הנדל"ני. פינוי בינוי הוא לא רק עסקה – זו הזדמנות לשנות את פני השכונה. זו הדרך לבנייה עירונית חכמה ואחראית יותר."

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות