דף הבית > דעות ופרשנויות > שכירות הדור הבא: יש אלטרנטיבה לרכישת דירה אבל עם הביקוש תבוא גם עליית המחירים
ערן ענבים // צילום: ליאור גרונדמן | Depositphotos
שכירות הדור הבא: יש אלטרנטיבה לרכישת דירה אבל עם הביקוש תבוא גם עליית המחירים
ערן ענבים, מנכ"ל קרן הריט אזורים Living: "החלופה שתעמוד לצעירים היא לשכור דירה, נתון שיביא לעלייה משמעותית בביקוש לדירות בשוק השכירות בשנים הקרובות, וכנראה יוביל גם לעלייה במחירי השכירות"
"על רקע הנסיקה במחירי הדירות, הזינוק במשכנתאות וגל העלייה ממזרח אירופה, נראה כי המציאות מחייבת למצוא חלופות דיור אחרות. בארסנל הפתרונות למשבר הדיור, תחום ההשכרה המוסדית לטווח ארוך מהווה אלטרנטיבה קריטית ככלי המאפשר פתרון מגורים ברמת וודאות גבוהה, לטווח ארוך וללא מחויבות פיננסית כבדה", אומר ערן ענבים, מנכ"ל קרן הריט אזורים Living.
מה היתרונות? "הגוף שמנהל את הבניין כולו הוא גוף מקצועי, האחראי על כך שהדירות תישארנה ראויות למגורים לאורך זמן. דיור בהשכרה לטווח ארוך מביא לשיפור הרגולציה ולמיסוד החוזה ותנאי ההשכרה לדייר".
יש בכלל אופציות אחרות לדיור? "ככל שחולף הזמן, נראה כי זוגות ומשפחות צעירות, יתקשו לרכוש לעצמם דירה למגורים. לאור העובדה שהיצע הקרקעות נמוך והירידה בהתחלות הבנייה – התוצאה נראית לעין כבר עכשיו – מחירי הדירות ילכו ויעלו. עם זאת, ההבדל בין שוק הנדל"ן לענפים אחרים, הוא שכולם זקוקים למגורים וכי, דור רוכשי הדירות, המתחתנים של היום, מצפים לגור בדירות חדישות ומודרניות. לכן, אם לא יוכלו לרכוש דירה, החלופה שתעמוד לצעירים היא לשכור דירה, נתון שיביא לעלייה משמעותית בביקוש לדירות בשוק השכירות בשנים הקרובות, וכנראה יוביל גם לעלייה במחירי השכירות. כבר היום, אחוז המתגוררים בדירות שכורות עומד על כ-30%".
איך מונעים את העלייה במחירי השכירות? "כדי למנוע את הזינוק הצפוי במחירי השכירות, למתן את העלייה במחירי הדיור ודה-פקטו לייצר פתרון דיור אמיתי וטוב לזוגות הצעירים, המדינה צריכה לתכנן מראש ולייעד קרקעות לדירות להשכרה לטווח ארוך. זה הפתרון המשמעותי והפרקטי שבאמצעותו תוכל הממשלה וגופי התכנון לסייע לזוגות הצעירים ולמצב שוק הנדל"ן. כמובן שמהלך זה צריך להיות חלק ממהלך כולל להגדלת ההיצע בשוק הדיור".
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]