אבי זיתוני: "המדינה מנסה לדכא ביקושים ולייבש את השוק"
"ראינו המכרזים שנסגרו במחירים הגבוהים ב-100-150% משומת רמ"י, המשקפים עליית מחירי דירות של 25%,והמדינה לצערי נתנה לכך יד ואולי אף עודדה לזה. היזמים נאלצו להסתער על ה'פירורים'" – אבי זיתוני, מנכ"ל חברת א.זיתוני, מסכם שנה, וצופה: "נראה עלייה של 5-10% במחירי הדירות בשנה הבאה"
מה היה המהלך שעשה את השנה? "האירוע שהשפיע לדעתי במידה הגבוהה ביותר על שוק הנדל"ן ב-2021 היתה השתוללות מחירי הקרקעות בישראל כפי שהשתקף במרכזי קרקעות מדינה בשנה האחרונה. ראינו השנה מכרזים שנסגרו במחירים הגבוהים ב-100-150% משומת רמ"י עצמה ומהערכותיה, מחירים המשקפים עליית מחירי דירות של 25% בפריסה ארצית, והמדינה לצערי נתנה לכך יד ואולי אף עודדה לזה.
"היזמים ב-2021 נאלצו להסתער על ה'פירורים' שפיזרה המדינה בקרקעות ששיווקה, ונאלצו להיכנס בלית ברירה למחול שדים במירוץ להשגת הקרקע, אבל מי ששילם את המחיר הם רוכשי הדירות. המדינה חזרה לצערי לספסר בקרקעות וראינו את ההשפעה של זה על המחירים.
מה היו הפרויקטים הבולטים שקידמתם השנה? "פרויקט "שכונת פארק הים" בבת ים של קבוצת זיתוני קיבל השנה היתר בנייה, הפרויקט כולל שני מגדלים מגורים שייבנו בשכונה החדשה בעיר ובהם 226 דירות במגדלים בני 29 קומות בתמהיל של דירות 4-5 חדרים ופנטהאוזים מפוארים. שני מגדלי המגורים ימוקמו בראש שדרת המגדלים אשר במרכזה פארק ירוק שישתרע עד חוף ימה של בת ים ומעצם מיקומם הם צופים לפארק וקרובים לחוף הים. השכונה כולה כוללת עירוב שימושים של מגורים, מרכזי בילוי, תעסוקה ופנאי, היא תכלול כ-4,000 יחידות דיור, מרכז בילויים וקניות, מרכז תעסוקה ומסחר מודרני, מתחם מלונות, פארק חוף, מרכז אקדמי, מרכז ספורט חדשני, מבני ציבור ותרבות ועוד".
אבי זיתוני בפארק הים בת ים // הדמיה: 3division
תחזית אישית לשנת 2022 "אני סבור שב-2022 לא תהיה עצירה בעליית מחירי הדירות, אולי בעוד שנתיים תהיה התמתנות, רק אולי. נכון להיום חסרות בשוק יותר מ-150 אלף דירות והמדינה לא ממש פועלת לצמצום המחסור והגדלת ההיצע. היא רק מנסה לדכא ביקושים ולייבש את השוק. בנוסף, כל עוד ייקח בישראל 3-5 שנים להוציא היתר בנייה, והליכי הרישוי ימשיכו להיות מסורבלים ומלאי בירוקרטיה, לא יהיה שינוי משמעותי ולא יימצאו פתרונות לבעיות של שוק הדיור.
"בטוח שלא ב-2022. הביקוש לדירות בישראל גבוה בהרבה מההיצע, הבנייה לא מספיקה לעמוד בקצב, וברשויות המקומיות ובשלטון המרכזי ישנם קשיים רגולטוריים רבים. ללחצי הביקוש יש להוסיף את הגידול הדמוגרפי הצפוי בעשורים הקרובים כשהאוכלוסיה צפויה להכפיל עצמה, את שיעורי הנישואים הגבוהים ואת התרבות הישראלית של מגורים בדירות בבעלות. כל זאת יוביל להערכתי לעלייה של 5-10% במחירי הדירות בשנה הבאה, כפי שהיה בשנה החולפת. באשר למגמות של השוק – אני מעריך שהענף יתמקד בבנייה רוויה לגובה – נראה ברחבי הארץ מגדלים בני 30 ואפילו 40 קומות אשר יוקמו בשכונות חדשות שיכללו עירוב שימושים כגון מסחר ותעסוקה, וייבנו סביב מערכת להסעת המונים".
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]