דף הבית > חדשות > ראשל"צ מתרסקת: ירידה של 55% בכמות המבוקשת של דירות חדשות
שכונת רמת אליהו // באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון
ראשל"צ מתרסקת: ירידה של 55% בכמות המבוקשת של דירות חדשות
דו"ח הלמ"ס למרץ 2019: ירידה של 9% במספר הדירות החדשות שנמכרו בארץ, יבנה נוסקת עם עלייה של 136% בביקושים ואילו ראשון לציון רושמת שיא שלילי עם ירידה של 55% בביקושים לדירות חדשות לעומת שלושת החודשים הקודמים
תמונה: שכונת רמת אליהו // באדיבות דוברות העירייה
בשלושת החודשים האחרונים (ינואר-מרץ 2019) הכמות המבוקשת של דירות חדשות עמדה על כ-10,140 דירות, כך עולה מדו"ח הלמ"ס לחודש מרץ 2018, כאשר מתוכן 56.7% היו דירות חדשות שנמכרו לציבור הרחב וכ-43.3% דירות שלא למכירה שהחלה בנייתן. לעומת שלושת החודשים הקודמים חלה ירידה של כ- 11.4% במספר הדירות החדשות שנמכרו, לאחר ניכוי השפעת העונתיות והשפעת החגים, מסתמנת באותה תקופה ירידה של 9.1% במספר הדירות שנמכרו. כמו כן, נרשמה ירידה של 5.8% במספר הדירות החדשות שלא למכירה שהחלה בנייתן אולם מדובר בעלייה של 7.3% לאחר ניכוי השפעת העונתיות והשפעת החגים. בסוף מרץ 2019 מספר הדירות החדשות שנותרו למכירה בבנייה ביוזמה פרטית בלבד עמד על כ-25,590 דירות לעומת 26,160 דירות בסוף פברואר 2019 ו- 27,810 בסוף מרץ 2018.
ירידה של 9% בכמות המבוקשת של דירות חדשות
בשלושת החודשים ינואר-מרץ 2019 הכמות המבוקשת של דירות חדשות עמדה על כ-10,140 דירות, ירידה של 9.0% לעומת שלושת החודשים הקודמים ולאחר ניכוי העונתיות מסתמנת בתקופה זו ירידה של 2.9% בכמות המבוקשת של דירות חדשות. בחינת נתוני המגמה מראה כי החל באפריל 2018 החלה מגמת עלייה של 1.4% בממוצע בחודש וזאת לאחר שנצפתה מגמת ירידה שנמשכה מחודש יוני 2016 בקצב של 1.4% בממוצע לחודש, מכ-4,180 דירות ביוני 2016 לכ- 3,080 דירות במרץ 2018 .
הכמות המבוקשת של דירות חדשות מורכבת מכ-56.7% דירות חדשות שנמכרו לציבור הרחב והיתרה, כ-43.3%, מדירות שלא למכירה שהחלה בנייתן. בשלושת החודשים ינואר-מרץ 2019 נמכרו כ-5,750 דירות חדשות, ירידה של 11.4% בהשוואה למספר הדירות החדשות שנמכרו בשלושת החודשים הקודמים ולאחר ניכוי העונתיות, מסתמנת בתקופה זו ירידה של 9.1% לעומת התקופה הקודמת. בחינת נתוני המגמה של החודשים האחרונים מראה כי מספר הדירות החדשות שנמכרו עלה החל בחודש אפריל 2018 ב-2.3% בממוצע לחודש. עלייה זו נצפתה לאחר תקופה ארוכה שנמשכה מיולי 2015 ועד מרץ 2018 שבה נצפתה מגמת ירידה בשיעור של כ-1.5%בממוצע לחודש, מכ-2,710 דירות לכ- 1,670 דירות.
ירידה בהתחלות בנייה לדירות חדשות שלא למכירה
מספר הדירות החדשות שלא למכירה שהחלה בנייתן בחודשים ינואר-מרץ 2019 עמד על כ-4,390 דירות, ירידה של 5.8% לעומת שלושת החודשים הקודמים (אוקטובר-דצמבר 2018). לאחר ניכוי העונתיות מסתמנת באותה תקופה עלייה של 7.3%. בשלושת החודשים ינואר-מרץ 2019 החלה בנייתן של 380 דירות בקבוצות רכישה – דירה אחת לכל 15.3 דירות שמכרו הקבלנים באותה תקופה.
בסוף מרץ 2019 מספר הדירות החדשות שנותרו למכירה בבנייה ביוזמה פרטית בלבד עמד על כ-25,590 דירות לעומת 26,160 דירות בסוף פברואר 2019 ו- 27,810 בסוף מרץ 2018 . מספר חודשי ההיצע, לבנייה פרטית בלבד, בשלושת החודשים ינואר-מרץ 2019, עומד על 14.2 חודשים בממוצע (משוקלל).
ראשל"צ מתרסקת
בשלושת החודשים ינואר-מרץ 2019 כ-26.0% מסך כל הכמות המבוקשת של דירות חדשות היו במחוז המרכז, כ-21.8% היו במחוז הדרום, כ-20.5% היו במחוז תל אביב, כ-11.9% היו במחוז הצפון, כ-10.2% במחוז חיפה וכ-6.8% במחוז ירושלים.
הדירות שנמכרו מהוות כ-78.3% מהכמות המבוקשת של דירות חדשות במחוז המרכז, כ-73.8% במחוז תל אביב, כ-58.0% במחוז ירושלים, כ-54.4% במחוז חיפה, כ-34.5% במחוז הדרום וכ-22.8% במחוז הצפון.
בנתיבות נמכרו הכי הרבה דירות בשלושת החודשים האחרונים ומעט אחריה ממוקמות הרצליה, ירושלים, אור יהודה ותל אביב. יבנה מפתיעה עם 136% עלייה במכירות לעומת 3 החודשים הקודמים ואילו ראש העין רושמת ירידה של 50% וראשל"צ רושמת שיא שלילי בביקושים עם 156 דירות בלבד שנמכרו, ירידה של 55% לעומת שלושת החודשים הקודמים.
היישובים בהם נרשמו למעלה מ-150 דירות שנמכרו במהלך החודשים ינואר-מרץ 2019:
לסיכום, היישובים המובילים בהם חלה עלייה במכירת דירות חדשות בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים היו יבנה, ירושלים, רעננה ונתיבות. לעומת זאת, היישובים בהם נרשמה הירידה המשמעותית ביותר במכירת דירות חדשות בחודשים ינואר-מרץ 2019 בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים (אוקטובר-דצמבר 2018) הם ראשון לציון, ראש העין, פתח תקווה, אור יהודה ותל אביב-יפו.
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]