banner
שטח התוכנית במזרח העיר // צילום: זיו גולדפישר
שטח התוכנית במזרח העיר // צילום: זיו גולדפישר

שיווק ראשון במזרח העיר רחובות עם 600 יח"ד להשכרה לטווח ארוך, לציבור הכללי והחרדי

לראשונה יוצאים מכרזים ברובע מזרח העיר, שייבנה על שטחים חקלאיים. 172 דירות הוקצו למגזר החרדי

זיו גולדפישר 30.12.2024

רמ"י וחברת דירה להשכיר פרסמו השבוע מכרזים לבניית 600 יח"ד להשכרה לטווח ארוך ברחובות מזרח, שתבנה על שטחים חקלאיים. מדובר במכרזים הראשונים שמפרסמת רמ"י בשכונה שאושרה לפני כשנתיים, בדצמבר 2022.

כזכור, נגד התכנית הוגשו לא פחות מ-191 התנגדויות. בין המתנגדים הייתה עיריית רחובות, שהתנגדה להחלטה להוסיף 1,500 יח"ד לתכנית המקורית, ולהעמיד את מספר יחידות הדיור על 8,100. בהתנגדות, טענה העירייה כי אין הצדקה להגדיל את מספר יחידות הדיור, וכי אין די שטחים ציבוריים פתוחים בתכנית. התנגדות נוספת הייתה של חברי מועצת העיר מטעם האופוזיציה, שטענו כי הבנייה תביא להעמקת הגירעון העירוני, בגלל מחסור בארנונה משטחי תעסוקה. עוד נטען בהתנגדות כי התכנית עלולה לפגוע בתוכנית להתחדשות עירונית בקרית משה. התנגדויות נוספות היו של הארגונים הסביבתיים החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים והמועצה לשימור אתרי מורשת, שביקרו את ההחלטה לבנות על שטחים פתוחים, וענו כי הבנייה תפגע בטבע, ושל תושבים בעיר שמתנגדים לתכנית. לאור זאת, הותמ"ל מינה את האדריכל ומתכנן הערים אדיב דאוד נקאש כחוקר לבחינת ההתנגדויות. החוקר המליץ בדוח שלו להוסיף יתווספו כ-130,000 מ"ר לטובת שטחי תעסוקה. החוקר המליץ לבחון מחדש את פריסתן של 1,500 יח"ד שהתווספו לתכנית, וזאת לצורך יצירת איזון בין בינוי מגדלי למרקמי ובין מגורים לתעסוקה.

ועדת המשנה להתנגדויות אימצה את הדוח, והוותמ"ל קבעה בהחלטתה כי היא: "מחליטה לאמץ את כל החלטת ועדת המשנה ולאשר את התכנית", וזאת בכפוף לתיקונים שפורטו בהחלטת ועדת המשנה וכן תיקונים טכניים נוספים.

שלושה מכרזים ראשונים
תמל/ 3003 רחובות מזרח היא תכנית המסדירה את הבינוי והפיתוח של שכונת מגורים חדשה במזרח העיר רחובות, לרבות שטחי תעסוקה, מבני ציבור, מסחר, שטחים פתוחים, בית קברות, מסוף תחבורה ועוד. 

התכנית כוללת כ- 8,100 יח"ד וכ- 300 יח"ד מוגן. כ- 5,100 יח"ד הן בבנייה מרקמית (6,8,10 קומות) בצפיפות ממוצעת של כ- 28 יח"ד לדונם וכ-3,000 יח"ד בבנייה משולבת מגדלית ומרקמית בתאי שטח מעורבים ביעוד מגורים, מסחר ותעסוקה.

התכנית, שאותה יזמה חברת הדיור הממשלתית "דירה להשכיר", יחד עם העירייה, כוללת גם כ-630,000 מ"ר עיקרי לתעסוקה ומסחר מתוכם כ-70,000 מ"ר שטחי תעסוקה בתת הקרקע. כמו כן, בצפון התוכנית מוצע שטח מתארי, חלקו בייעוד תעסוקה וחלקו בייעוד שטח פתוח עם הנחיות מיוחדות. 

כאמור, השבוע פרסמו רמ"י, דירה להשכיר ומשרד הבינוי והשיכון 3 מכרזים לבניית 594 יח"ד להשכרה לטווח ארוך. המכרזים מיועדים למטרת השכרה לטווח ארוך למשך 15 שנה, בתוספת שטחי מסחר, ולניהול ולהפעלה של פרויקט דירה להשכיר. מתוך המכרזים, שני מכרזים, האחד ל-155 יח"ד והשני ל-267 יח"ד, מיועדים לציבור הכללי, ומכרז נוסף, ל-172 יח"ד, מיועד לציבור החרדי. מתוך כלל יחידות הדיור, מחצית תיועדנה לדיור בשכר דירה מפוקח לזכאים ומחצית מהדירות יושכרו בשוק החופשי במחיר שוק. בתום תקופת ההשכרה יוכל הזוכה למכור את הדירות המיועדות להשכרה כדירות מגורים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות