banner
שטח התוכנית במזרח העיר // צילום: זיו גולדפישר
שטח התוכנית במזרח העיר // צילום: זיו גולדפישר

עוד 8,400 יח"ד ברחובות: ותמ"ל אישרה את התכנית להקמת שכונת מגורים חדשה במזרח העיר

נגד התכנית, שתיבנה על שטחים חקלאיים פתוחים, הוגשו שורה של התנגדויות, ביניהן של העירייה שביקרה את הצפיפות הצפויה בשכונה

זיו גולדפישר 25.12.2022

רובע מגורים חדש צפוי להתווסף לעיר רחובות: הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) אישרה את התכנית להקמת 8,400 יח"ד בשכונה חדשה באזורים החקלאיים במזרח העיר. אישור התכנית ומספר יח"ד התקבל למרות שורה ארוכה של התנגדויות, ביניהן של עיריית רחובות שהסתייגה מהצפיפות המוצעת בשכונה. 

תמל/ 3003 (רחובות מזרח) היא תכנית המסדירה את הבינוי והפיתוח של שכונת מגורים חדשה במזרח העיר רחובות, לרבות שטחי תעסוקה, מבני ציבור, מסחר, שטחים פתוחים, בית קברות, מסוף תחבורה ועוד. התכנית כוללת כ- 8,100 יח"ד וכ- 300 יח"ד מוגן. כ- 5,100 יח"ד הן בבנייה מרקמית (6,8,10 קומות) בצפיפות ממוצעת של כ- 28 יח"ד לדונם וכ-3,000 יח"ד בבנייה משולבת מגדלית/מרקמית בתאי שטח מעורבים ביעוד מגורים מסחר ותעסוקה.

התכנית, שאותה יזמה חברת הדיור הממשלתית "דירה להשכיר", יחד עם העירייה, כוללת גם כ-630,000 מ"ר עיקרי לתעסוקה ומסחר מתוכם כ-70,000 מ"ר שטחי תעסוקה בתת הקרקע. כמו כן, בצפון התוכנית מוצע שטח מתארי, חלקו בייעוד תעסוקה וחלקו בייעוד שטח פתוח עם הנחיות מיוחדות.

התכנית, ששטחה 2,230 דונמים, ממוקמת מזרחית לדרך מנחם בגין ולאורכה, בין כביש 40 בדרום ועד מכון וייצמן בצפון. המרחב מאופיין בשדות חקלאיים מעובדים ופרדסים. במרכז המרחב, מצויים שני בתי עלמין, אזרחי וצבאי אשר שטחם יוגדל ויוסדר סטטוטורית בתכנית זו. מזרחית למרחב התכנון מצויות שתי שמורות טבע בהן שלולית החורף ואלמנטים נופיים הפזורים במרחב. אזור זה מהווה מוקד משיכה לתושבי רחובות וסביבתה ומשמש מרחב שוטטות לטיולים בטבע וכריאה ירוקה משמעותית לסביבה האורבנית הסמוכה.

נגד התכנית הוגשו לא פחות מ-191 התנגדויות. בין המתנגדים הייתה עיריית רחובות, שהתנגדה להחלטה להוסיף 1,500 יח"ד לתכנית המקורית, ולהעמיד את מספר יחידות הדיור על 8,100. בהתנגדות, טענה העירייה כי אין הצדקה להגדיל את מספר יחידות הדיור, וכי אין די שטחים ציבוריים פתוחים בתכנית.

התנגדות נוספת הייתה של חברי מועצת העיר מטעם האופוזיציה, שטענו כי הבנייה תביא להעמקת הגירעון העירוני, בגלל מחסור בארנונה משטחי תעסוקה. עוד נטען בהתנגדות כי התכנית עלולה לפגוע בתוכנית להתחדשות עירונית בקרית משה. 

התנגדויות נוספות היו של הארגונים הסביבתיים החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים והמועצה לשימור אתרי מורשת, שביקרו את ההחלטה לבנות על שטחים פתוחים, וענו כי הבנייה תפגע בטבע, ושל תושבים בעיר שמתנגדים לתכנית.

הותמ"ל מינה את האדריכל ומתכנן הערים אדיב דאוד נקאש כחוקר לבחינת ההתנגדויות. החוקר המליץ בדוח שלו להוסיף יתווספו כ-130,000 מ"ר לטובת שטחי תעסוקה. החוקר המליץ לבחון מחדש את פריסתן של 1,500 יח"ד שהתווספו לתכנית, וזאת לצורך יצירת איזון בין בינוי מגדלי למרקמי ובין מגורים לתעסוקה.

ועדת המשנה להתנגדויות אימצה את הדוח, והוותמ"ל קבעה בהחלטתה כי היא "מחליטה הוועדה לאמץ את כל החלטת ועדת המשנה ולאשר את התכנית", וזאת בכפוף לתיקונים שפורטו בהחלטת ועדת המשנה וכן תיקונים טכניים נוספים.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות